0x
A jak s nimi vycházejí ostatní sousedé? Jestli také špatně, je lepší když se s nimi dohodnete na dalším postupu. Např. společná stížnost na obecní ůřad má větší váhu než když budete sami. Bude to tvrzení proti tvrzení a oni řeknou, že nikdo jiný si neztěžuje a že jen vám vše vadí a vše popřou. No jde o to, že je to chatařská oblast a je zde jen pár místních domorodců, jedna paní, ta je na nich závislá, jezdí s nimi nakupovat no a jeden pán, co je tam častěji, tak ten si od nich kupuje vejce. My tam nebydlíme dlouho, od loňského září, to bylo vše v pořádku.
Já např. bydlím v paneláku, je más tam osm partají, v bytě nad námí (naštěstí ne přímo, ale na šikmo) bydlí jak se dnes musí opatrně říkat příslušníci romského etnika. V bytě jich bydlí celkem 16, z toho asi 9 dětí. Děti neustále běhají po baráku a vyřvávájí, vše slyšíme, jelikož bydlíme v prvním patře. Je pravda, že děti křičí, ale je nikdo ani neokřikne. Naštěstí v noci je celkem klid.
A teď k vašemu problému. Napadla mě možná hloupost, ale nějezdí k nim např. příbuzní? Třeba s nimi mají také problémy, jestli jsou normální, co zkusit hodit řeč a zmínit se o rozporech, třeba by jim domluvili.
No ono k nim moc příbuzných nejezdí, co jsem si tak všimla,občas přijede syn( 40-45 let),ale dlouho nevydrží - jejich max je asi 3 dny),myslím,že oni ho i jeho ženu buzerují a dost se hádají mezi sebou, natož když tam mají syna,tak si to kompenzují na nich. S nimi je to v poho,zdravím je jen,když bába s dětkem nekoukají, aby neměli zbytečně zle,že netakají podle nich,no a nikdo jiný tam nejezdí.(ani se nedivím).On je bývalý gumák, ale ona je "generál",tenkrát jí asi nejvíce naštvalo to,že to prostě nebude podle ní...jelikož,jsem jí řekla,že se jí podřizovat nebudu,mě to tenkrát spíš připadalo,on byl v nemocnici, má špatné kyčle a ona jako vždy seděla před domem a asi neměla komu nadávat, tak jsem to odnesla...jen v jejich věku to nechápu,mám babičku a ta by se nikdy takto neponížila,jde o charakter.