Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nespokojení sousedé

Od: pj* odpovědí: 19 změna:
Dobrý den,chci se zeptat,od doby, kdy jsme si opravili plot -náš ( byla tam díra, ještě z dob minulého vlastníka, jenže tudy chodila sousedovic kočka), máme problémy se sousedy - chytli jsme se a bábě od naproti jsem řekla, že se jí prostě podřizovat nebudu. Nyní plivou, kdykoliv nás vidí, nedávno chodil dědek kolem plotu a dokola si říkal svině a přitom koukal k nám a přitom je jim 75 a 77 let. Nevím si s nimi rady a začínám se bát co bude dál. Minulý týden mi někdo nakreslil na schránku kosočtverec a kdykoliv odejdeme do práce, tak se bojím co ty starci vymysleli...na plot jsme dali rohože z rákosu,jelikož oni dva neustále seděli a civěli k nám, to se jim asi také nelíbí,jelikož dědek prohlásil, co je to za opičárnu a že vezme palici... Prostě mě to nebaví a mám strach kam až můžou zajít. Předem za jakoukoliv odpověď děkuji.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Něž mět špatné sousedy je lepší vyhořet. Když vázne komunikace je každá rada drahá. Pakliže by zacházeli do extrému, snad se obrátit na OÚ, v horším případě na PČR. Ale na druhou stranu, je jim 75 a 77 let, co si na nich kdo vezme?
Možná snad jedna rada: Předpokládejte, že je přežijete. *nevi*
Pěkný den.
St.
pj*
hodnocení

Nikdy by jsem nevěřila, že taková blbost... Jen doufám, že nemají nějaké mindráky a neléčí si to tímto způsobem na sousedech a my jsme přišli na řadu...

hodnocení

2x
Jsou to starší lidé, my mladí jsme moc hrrr, hned jsme se vším hotoví, to za jejich časů to bylo jiné... Doporučuji zachovat zdravení, a to ačkoliv zůstane bez odezvy. Nereagovat na vrtochy a vůbec věci, které nám přijdou nenormální. Pokud nám přímo neškodí, přehlédněme je, komentujme jen v duchu... vždy si uvědomujme, že i my jednou budeme v jejich věku a chování těch mladých nám bude velmi nepříjemné... věřte tomu, že vím, o čem mluvím. Funguje to!
pj*
hodnocení

Tak to s tebou nesouhlasím,nic hrrr na opravě plotu nevidím.Můžou být rádi,že to nekoupil někdo jiný,kdo by např. pořádal mejdany a pod.,my se narozdíl od nich chováme slušně,nevšímáme si ani jich ani nikoho jiného!Promiň,ale mě normální staří lidé nevadí,ono jsou staří a staří...Každý den potkávám staré lidi a někteří jsou pěkně hnusní na celé okolí jen kvůli tomu,že se špatně vyspali a hledají oběť,která to odnese, s tím jsi se asi nikdy nesetkal?To zase já vím, o čem mluvím a to že jsou staří neznamená,že mi budou přikazovat co mohu a co nemohu,to promiň, ale ten domek jsem si nekupovala kvůli sousedům, abych jim to tam udělala pěkné...to fakt ne!

hodnocení

0x
a co se jim nelíbilo resp. co předcházelo první roztržce? Chtěli obnovit díru pro kočku? *smich* Není snad možný, že nezkousnou nový plot kvůli kočce, která jej v pohodě přeleze... je to opravdu celá pravda? *nevi*
pj*
hodnocení

Bohužel je to tak, oni byli na víkend někde na návštěvě,tak jsme o víkendu upravovali plot - odstranili jsme starou hlínu a trávu a opravili díru v plotě, na plot jsme dali rohože z rákosí. Ráno šel manžel do práce a já jsem měla dovolenou, tak jsem šla vynést odpadky, bába seděla před domem a začala po mě z ničeho nic štěkat, že nám ta díra v plotě hodně vadila...tak jsem jí řekla že vadila, ta kočka leze přes plot, té je to jedno a ona že si musíme vycházet vstříc a tak no poslala jsem jí někam a šla jsem dál a od té doby je to tak jak to je. No vlastně ještě když se vrátil její muž z nemocnice, tak prohlásil co je to tu za opičárnu - ty rákosové rohože na tom plotě a že vezme palici ... no prostě doufám,je to hnusný, ale že už tam dlouho nebudou...u tak starých lidí mě to strašně udivuje, mám taky babičku, ale ta je normální i děda,který je invalida a někdy je pěkně mrzutý, ale tohle...
pak už mě napadá jen pokus o smíření... zajít za nimi, na rovinu říct, že jste jak malé děti a že bude lepší si o tom promluvit.
Kočce je díra ukradená a z toho jste vycházeli, že jí nebudete omezovat a rákosí tam máte, protože se vám líbí a snad jim nevadí, že na jednu stranu mají zhoršený výhled, ale všichni máte více soukromí...
nebyla by to cesta? Bude to těžké, ale lepší než být na sebe hnusný ještě několik let a kazit si bydlení ;)
pj*
hodnocení

Někdy mám takové nutkání, ale pochybuji o tom,že by se chtěli usmířit. Nechám to vyšumět,uvidím časem, po prázdninách tam zase nikdo nebude,třeba se opravdu vyskytne situace a bude možnost to urovnat, ale to musí chtít i oni a o tom pochybuji,nyní mají bojovou,ale snad mají i jiné problémy,tak by se to mohlo srovnat.
zajít tam s půllitrovkou Becherovky a dát řeč, co se může stát? ;)
pj*
hodnocení

Já tedy nevím,ale to je alpinismus, to bych tu díru v tom plotě mohla dát do původního stavu a vypadalo by to stejně.Já jim nechci ustoupit,protože jsem v právu a myslím,že oni se prostě musí naučit respektovat práva ostatních lidí. Jsou tip člověka co to vycítí tu možnost a pak by je mohly napadat jiné blbosti - jako že se jim nelíbí barva střechy atd...Spíš čekám na příležitost.

al bunda*
Rozumné rozhodnutí.

hodnocení

0x
A jak s nimi vycházejí ostatní sousedé? Jestli také špatně, je lepší když se s nimi dohodnete na dalším postupu. Např. společná stížnost na obecní ůřad má větší váhu než když budete sami. Bude to tvrzení proti tvrzení a oni řeknou, že nikdo jiný si neztěžuje a že jen vám vše vadí a vše popřou.
pj*
hodnocení

No jde o to, že je to chatařská oblast a je zde jen pár místních domorodců, jedna paní, ta je na nich závislá, jezdí s nimi nakupovat no a jeden pán, co je tam častěji, tak ten si od nich kupuje vejce. My tam nebydlíme dlouho, od loňského září, to bylo vše v pořádku.
Já např. bydlím v paneláku, je más tam osm partají, v bytě nad námí (naštěstí ne přímo, ale na šikmo) bydlí jak se dnes musí opatrně říkat příslušníci romského etnika. V bytě jich bydlí celkem 16, z toho asi 9 dětí. Děti neustále běhají po baráku a vyřvávájí, vše slyšíme, jelikož bydlíme v prvním patře. Je pravda, že děti křičí, ale je nikdo ani neokřikne. Naštěstí v noci je celkem klid.
A teď k vašemu problému. Napadla mě možná hloupost, ale nějezdí k nim např. příbuzní? Třeba s nimi mají také problémy, jestli jsou normální, co zkusit hodit řeč a zmínit se o rozporech, třeba by jim domluvili.
pj*
hodnocení

No ono k nim moc příbuzných nejezdí, co jsem si tak všimla,občas přijede syn( 40-45 let),ale dlouho nevydrží - jejich max je asi 3 dny),myslím,že oni ho i jeho ženu buzerují a dost se hádají mezi sebou, natož když tam mají syna,tak si to kompenzují na nich. S nimi je to v poho,zdravím je jen,když bába s dětkem nekoukají, aby neměli zbytečně zle,že netakají podle nich,no a nikdo jiný tam nejezdí.(ani se nedivím).On je bývalý gumák, ale ona je "generál",tenkrát jí asi nejvíce naštvalo to,že to prostě nebude podle ní...jelikož,jsem jí řekla,že se jí podřizovat nebudu,mě to tenkrát spíš připadalo,on byl v nemocnici, má špatné kyčle a ona jako vždy seděla před domem a asi neměla komu nadávat, tak jsem to odnesla...jen v jejich věku to nechápu,mám babičku a ta by se nikdy takto neponížila,jde o charakter.

slonbonjohn*
hodnocení

0x
No, já nevím. Držím se zásady: ,,Jak se do lesa volá,tak se z lesa ozývá nebo ,, Každá akce vyvolává reakci.
Takže bych obětoval jeden den volna, dal si před můj nově opravený plot křesílko, stoleček, nějaký to papání a bumbání, časáček či knížečku a kochal se krásným výhledem na sousedy. Buď pochopí, nebo prasknou vzteky.
Ne, že bych byl vysloveně škodolibej, ale nejlepší obrana je útok.
pj*
hodnocení

Jenže na to bych musela mít nervy a žaludek(budu se muset nějak překonat),ale možná by viděli jaké to je, když tam od sedmi od rána sedí ať je den všední,či pracovní a sledují kdo,kde,s kým,proč,kam...S tím akce a reakce máš pravdu,ale mě by fakt nenapadla taková hovadina,že někomu bude vadit co já dělám se svým plotem...(pokud to není v rozporu se zákonem).Ale budu o tom přemýšlet,jestli se ta situace bude zhoršovat,tak to udělám a dám vědět,jaká byla reakce...*palec*
už vím, kde je chyba. Nemají internet.. jinak by tam nečumákovali celý den *smich*

hodnocení

0x
Mrkněte se dnes na zprávy na NOVĚ... sousedská nevraživost je pro nezúčastněné nepochopitelná... *bzum*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]