Nejste přihlášen/a.
Takže... čím začít...Asi tím že ve městě mě všichni pomlouvají a nenávidí... a to jsou třeba i takzvaní kámoši... i lidé které vůbec osobně neznám... Nejdřív jsem to strašně řešila,měla kvůli toho depky a byla z toho celá špatná.Zrovna nedávno se mi stalo že jsem měla neco málo s jedním klukem,říkal mi jak mám krásné chování apod...Pak už jsme se nevídaly a ani nepsaly a najednou se dozvím že o mě říká že jsem : fiflena,namyšlená **** a podobné výrazy.Proč?.. To sama nevím. Vím jen že není jediný který to říká.Ale mysím si že já znám sama sebe nejlíp.Takže už prostě kašlu na pomlouvání,když mě pomlouvají tak mě tím jenom zviditělňujou.Jsou tady akorát vyjímky lidí se kterýma můžu být sama sebou a nepomlouvají mě. A to jsou lidi kteří mě bych řekla znají nejlíp ...Jsem už prostě zvyklá na to že mě každý ve městě pomlouvá a nenávidí...Takže jestli jste na tom někdo podobně-tak hlavu vzhůru
)
Není to od vás vlastně dotaz, ale spíš takové vyznání. Radu ani snad nežádáte - sama jste se po nějaké době s tím vyrovnala. To je dobře. Já bych doporučila jednu věc, prostě ty pomluvy neposlouchejte a ani je neshánějte. Stejně pomluvu nezastavíte - naopak, když se budete vztekat, tak si někdo řekne, že je na tom asi něco pravdy. Bude to asi tím, že říkáte lidem pravdu do očí a to někdo špatně snáší. No a brání se tím, že to špatné přenese na vás jenom proto, aby se mluvilo o někom jiným a ne o něm/ní. Takzvané kamarády klidně pošlete do určitých míst :D. Já si myslím, že rozumní lidé neshánějí drby a drbny byly, jsou a budou stále. Každý má trochu tendenci si občas vyslechnout nějakou informaci
. Je to tak trochu normální. Ale nesmí to být cílené a nesmí to vědomě ubližovat. A ještě musím dodat, že to není jenom výsada žen, jak se občas říká. Pánové to umí také pěkně rozjet - a to hlavně v případech, kdy objekt pomluvy je pro ně sice žádoucí, ale nad jejich síly.
Ale stejně, říkat lidem pravdu do očí... no já neříkám, že jim máte lhát, ale třeba rozlišovat, kdy to stojí za to. Například když se někdo nevkusně obléká (teď opomíjím otázku, jak relevantí je můj názor na vkusné oblékání); to je jeho věc, nebudu ho chválit, ale nemusím mu říkat ic.
Možná blbý příklad, jen chci říci, že "říkání pravdy do očí" nemusí být vždy správně pochopeno.
Možná, že se nějakým způsobem odlišuješ od davu. Možná máš lepší vychování, nebo naopak můžeš bejt sprostá jak dlaždič a hrát si na drsnačku, nebo já nevím. Neznám tě, jak se chovášm jak působíš, ale hold člověk se odlišuje a je to tu ...
Ano pomluvy jsou a budou.Často se říká...:Ten by siměl zamést před svým prahem a ne někoho pomlouvat...
A v tom je ta podstata všeho,prostě nejčastěji pomlouvají ti,kteří nechtějí,aby se obrátila pozornost k nim.Takže ty typy lidí,kteří nebo spíš které jsou drbnami můžete vduchu i nahlas poslat k šípku.
Druhou stránkou věci však je ono známé : Není šprochu,aby na něm nebylo pravdy trochu...
Neplatí to vždy,ale občas se ukáže že základ té pomluvy pradivý je a jak ta informace jde od člověka k člověku,tak každý si něco přidá ...a je z toho úplná blbina.
Víte,já žiju na vesnici a když někde vidím hlouček babek ,přejdu na druhou stranu...Nemám tyhle typy lidí ráda ať už mluví o čem koliv,jsem uzavřený introvert,jen tak na ulici se nikomu s ničím nesvěřuju a tak takové počínání ani moc nechápu.
Vám radím pomluvy ignorovat a nezavdávat k nim pokud možno příčinu (to je někdy setsakramentsky těžké,že - když příčinou je třeba jen obyčejná závist,tam nezmůžete prevencí nic).Občas se zkuste zamyslet jestli nemá pomluva onen základ pravdivý.
Lenka
Přehnané! kolik má to město obyvatel, že ve městě mě všichni pomlouvají a nenávidí... i lidé které vůbec osobně neznám...že mě každý ve městě pomlouvá a nenávidí? To byste musela být nejméně starostkou a ještě by se našli, které byste nezajímala a nevěděli by o vás. Zeptejte se na ulici, co si o vás myslí...
Pomluvy byly , jsou a vždycky budou....Líbí se mi, jak se k tomu stavíš a "kašleš" na to...
. Někdo o tobě roznáší pomluvy, protože ti prostě jenom závidí ...Také to znám, a hlavně od "kamarádů" je to drsný. S tím se člověk dost těžko vyrovnává...
. Teď už to neřeším a držím se tohoto motta : " Nikdy nevysvětlujte! Přátelé to nepotřebují a nepřátelé Vám stejně neuvěří..." .
Slečno.Je to pěkné,že jste se dokázala nad to povznést.Ale nechtělo by také se zamyslet,proč tak o Vás mluví?Přece není běžné,koho neznám o někom klevetit,sočit na něj.Nebo když s někým jednou promluvím,že hned na něj hodím špínu.Nebo, že celé město mě bude pomlouvat.Jaký má ten "každý" důvod?Ono je těžké se zamyslet nad sebou a přiznat si případnou chybu,ale pak se hodně věcí vyřeší.To co píšete,tak z toho nejsem moc moudrá,jen mámdojem,že ta chyba je i ve Vás,né jen u ostatních.Ale přeji jinak hodně štěstí.
Ano,vlastníí chybu jsem přiznala několikrát ... Přiznám se že jsem občas výbušná a říkám věci narovinu. Nepotřebuju se přetvařovat,prostě říkám co si myslím.
No vidíte slečno.A jsme u jádru problému.Víte ono je dobře, že mluvíte pravdu a nepřetvařujete se.A ta výbušnost asi také lidem vadí.Budte diplomat.Někoho ta Vaše pravda může hodně bolet a to nemusí ani být kamarádi.Chce to pravdu říci,ale vědět také, zda je na správném místě,zda by nebylo lepší pravdu trochu zmírnit.Nemůžete každému říci tu pravdu naplno do očí.I lékař musí vědět kterému pacientovi může říci pravdu o nemoci do očí a kterému né.Někdy tu pravdu musí podávat postupně a někdy jí říci ani nemůže,neunesl by jí.Budte trochu prozíravá.Koujkněte,když se vás kamarádka zeptá, zda je pěkná a sluší ji to a ona zrovna moc krásy nepobrala,tak ji také nemůžete říci naplnou pusu jsi škaredá,ale dá se říci škaredá nejsi,ale dá se to ještě vylepšit a ted navrhout jak.Asi tak.Jinak Vám držím pěsti ,at proplouváte štastně životem.
Majdalena
Víte, byla by to vcelku dobrá etuda z psychologie. Příklad: jdete po ulici a potkáte člověka a aniž by jste ho znala, si řeknete - to je liskací typ. Neznáte ho, nic vám neudělal, ale máte k němu předem vypěstovanou averzi. Je známo, že člověk kolem sebe vyzařuje určitou náladu, aniž by si to uvědomoval. Pokud jste vzhledově atraktivní a budíte k tomu dojem nepřístupné dívky, tak je to určitě živná půda pro pomluvu a ostatní negativa. Chtělo by to komplexnější rozbor.
V tomhle případě to chce jistou dávku flegmatismu. Ať si myslí kdo chce co chce. Může vám to psychycky ublížit jen, když to řešíte. Jistě máte svých starostí dost, natož pak řešit nějaký pomluvy. Jestli nemají lepší témata ke konverzaci, tak mají problém oni, ne vy.
doplněno 16.08.11 16:43:Bavte se jenom s těma, kteří vám za to stojí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.