Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl jsem se Vás zeptat jestli mi byl smazán celý trestní rejstřík,nebo mi z něj bylo smazáno jen to,za co jsem byl ve výkonu trestu.Byl jsem totiž Amnestován.Předem Vám děkuji za odpověď.Lukáš
1x
Amnestován jste byl jen za ten čin, za který jste seděl. Amnestie = jako byste ten čin nespáchal. Jinak ostatní "prohřešky" Vám v RT zůstávají, ale i u nich lze po určité době požádat o výmaz.
Mě právě několik lidí řeklo,že bych měl mít smazán celý trestní rejstřík.Ono bude asi nejlepší,když si udělám výpis z rejstříku trestu.
Lukáši, zamyslete se - vždyť je to logické.
Přestavte si (čistě hypoteticky), že jste například někomu ublížil na zdraví a potom jsem kradl. Za obojí jsem byla odsouzen, nejprve jste seděl třeba 6 měsíců, pak jste byl půl roku venku a pak zase ve vězení za krádež. Za krádež jste byl amnestován = jako byste ji nespáchal.
I tak má "společnost" (zaměstnavatel atd.) právo vědět, že jste předtím měl problémy se zákonem.
(mně)
@cocinkamichalka ma pravdu, smazan vam byl zaznam za ktery jste byl amnestovan. Predesle zaznamy zustavaji.
Kdyby ste mel jen jeden trest a ted dostal podminku, jste cisty.
..."bych měl mít smazán celý trestní rejstřík"... věc má dva aspekty...
1. pokud se na celý ´obsah´ tvého trestního rejstříku vztahuje ona amnestie, pak budeš mít výpis z rejstříku ´čistý´, pokud ne, pak ne - těžko říct, jaké záznamy máš (tady je neuvádíš)
2. trestní rejstřík se "nemaže" - jen nejsou na výpise z TR uvedeny záznamy amnestovaných (nebo ´zahlazených) záznamů, pokud ale někdo (typicky PČR aj.) pracuje s opisem, vidí vše
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.