Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl jsem se Vás zeptat jestli mi byl smazán celý trestní rejstřík,nebo mi z něj bylo smazáno jen to,za co jsem byl ve výkonu trestu.Byl jsem totiž Amnestován.Předem Vám děkuji za odpověď.Lukáš
Amnestován jste byl jen za ten čin, za který jste seděl. Amnestie = jako byste ten čin nespáchal. Jinak ostatní "prohřešky" Vám v RT zůstávají, ale i u nich lze po určité době požádat o výmaz.
Mě právě několik lidí řeklo,že bych měl mít smazán celý trestní rejstřík.Ono bude asi nejlepší,když si udělám výpis z rejstříku trestu.
Lukáši, zamyslete se - vždyť je to logické.
Přestavte si (čistě hypoteticky), že jste například někomu ublížil na zdraví a potom jsem kradl. Za obojí jsem byla odsouzen, nejprve jste seděl třeba 6 měsíců, pak jste byl půl roku venku a pak zase ve vězení za krádež. Za krádež jste byl amnestován = jako byste ji nespáchal.
I tak má "společnost" (zaměstnavatel atd.) právo vědět, že jste předtím měl problémy se zákonem.
(mně)
@cocinkamichalka ma pravdu, smazan vam byl zaznam za ktery jste byl amnestovan. Predesle zaznamy zustavaji.
Kdyby ste mel jen jeden trest a ted dostal podminku, jste cisty.
..."bych měl mít smazán celý trestní rejstřík"... věc má dva aspekty...
1. pokud se na celý ´obsah´ tvého trestního rejstříku vztahuje ona amnestie, pak budeš mít výpis z rejstříku ´čistý´, pokud ne, pak ne - těžko říct, jaké záznamy máš (tady je neuvádíš)
2. trestní rejstřík se "nemaže" - jen nejsou na výpise z TR uvedeny záznamy amnestovaných (nebo ´zahlazených) záznamů, pokud ale někdo (typicky PČR aj.) pracuje s opisem, vidí vše
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.