Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je Jodisol dobrá dezinfekce?

Od: kecka* odpovědí: 17 změna:

Chystáme se na dovolenou na chalupu a tak si s sebou musíme vzít něco na tahání klíšťat, protože jich tam je opravdu převelice. Která dezinfekce je dobrá, co se vám osvědčilo? Jodisolem asi nic nezkazíme, ne?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

2x

Určitě ne.

doplněno 13.08.11 11:22:

Nezkazíte.;)

jojohana*
hodnocení

2x

mám s ním jen dobre zkusenosti

jabraka*
hodnocení

2x

Co odpověď,to názor,v podstatě je jedno,jakou desinfekci zvolíte.Jde o zabránění vstupu infekce do rány,vzniklé po odstranění klíštěte.To,co se už do těla dostalo,pokud klíště je přisáté,to už se vydesinfikovat nedá,jen doufat,že infekce bylo málo,aby si s tím tělo poradilo.

Při odstranění potírám dvě až tři minuty vatičkou s desinfekcí klíště mírným tlakem ze strany na stranu.Když se nepustí,použiji pinzetu.Pak už se pustí.

Klíště i s vatičkou zapálím a nedám na ochránce zvířat.

JABRAKA

hodnocení

1x

;)Jodisol je super, ale raději bych nakoupila zásobu dobrých repelentů...*slunce*, aby ty potvůrky neměly šanci, vůbec se přisát.

hodnocení

1x

V naší rodině se Jodisol dříve Jodová tinktura používala už za dob babičky a to je již nějakých 50 let a vždy spolehlivě desinfikovala. Nemůžu jinak než doporučit.

ar*
hodnocení

0x

Pokud nemáte alergii na jod, tak je to na dezinfekci dobré.

Pokud by to někdo ,ale použil na mě, tak to semnou pěkně zacoloume. Do té doby než mi "jodem" dezinfikovali ránu, tak jsem netušil, že taková alergie vůbec existuje.

kecka*
hodnocení

No tak to je fajn, samé pozitivní zprávy dneska :) Jo a prý hodně žlutí, není to na škodu?

doplněno 13.08.11 11:39:

No alergii na jod snad nemám, to teprve poznám :)

hop®
hodnocení

0x

Používám raději Septonex s rozstřikovačem.

makaron*
hodnocení

Tak on je i Jodisol v rozprašovači... Ale Jodisol a Septonex asi budou podobný, ne?

hop®

Někde jsem kdysi četl, že jód rozežírá otevřenou ránu, která se pak hůře hojí. A já mám tu desinfekci jaksi na univerzální použití, Septonex mi vyhovuje. Na klíště jsou asi obě srovnatelné.

kecal

to píšete nesmysly.Právě že kysličník rozežírá ránu a jodisol je šetrný.

hop®

Proč sem pletete kysličník? *sok*

buss
hodnocení

0x

Jodisolem je nevytáhnete.. ale píše se a povídá, že se má používat na desinkekci (a je v tom alkahol), Ale proti borelióze co je účinné?. Já je ničím i petrolejem, co tak slivovici. I sirkou jsem klíšča pálil.

makaron*
hodnocení

No vím, že se nemá klíště v tom Jodisolu topit, ale nemůžu si pomoct, protože ono se jinak drží "jak klíště" . Slivovice a Jodisol to bude podobné, akorát že Jodisol má v sobě 97% alkoholu :)

skokycz*

Borelii může přenést jak klíště tak i třeba komár... stačí když si cucnou nakažené krve...srnky, divočáci, ap. Borelii vám tedy např. klíště dá do těla ve chvíli, kdy se přisaje, a prokousne kůži. pak vrhne do rány své sliny (nakažené) aby se rána nezačala zavírat srážením krve a ono mohlo v klidu sát.

Takže odkaz co je Lymská borelioza .. cs.wikipedia.org/...

Klíšťová encefalitida ... cs.wikipedia.org/...

Když začnete klíště dusit, tak to se vám do rány vyzvrací, čímž do vás pustí další hromady mikroorganismů, proto se jej nedoporučuje dusit, ale jen opatrně vyviklat.

radkapatka*
hodnocení

0x

jodisolové pero je podle mé zkušenosti na klíšťata nejlepší,dobře se s ním manipuluje,hlavně u dětíalergii na jód naštěstí nemáme

kecka*
hodnocení

Díky za spousty názorů nejen na Jodisol, ale i jak kdo taháte klíšťata.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]