Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spánek obráceně

Od: veresoval odpovědí: 4 změna:

Dobrý den chtěla bych se zeptat zda mám vydžet jeden den být vzůru až do večera nebo jít spát obrátil se mi spánek přes den spím a v noci sem vzhůru až do rána :/

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já si myslím, že nepomůže. Párkrát se mi to stalo jako vám. Zjistila jsem, že je nejlépe poslouchat tělo, o co si říká. Někdy v křesle zdřímnu po obědě 20 minut a večer usnu v pohodě a někdy ikdyž přes den nespím, večer nezaberu. ;) je potřeba se naučit brát to tak, jak to jde. Žádné rozčilování, žádné prožívání toho, že už zase nespím, že zase stejně neusnu a že. . . Klid! Spát, když se mi chce a nezuřit, že nespím, když je na to správná doba. Promyslete činnost, na dobu, kdy nespíte. A ještě si pochvalujte, jak to je dobře, že nespíte, protože uděláte něco jiného. *jasne* Tohle zná většina z nás. Kamarádka se takhle učila německy a druhá žehlila.

iz*
hodnocení

0x

Také se mi to někdy stává. Pomůže mi zůstat další den co nejdéle vzhůru a jít spát až večer (nebo v podvečer).

doplněno 29.12.12 13:01:

Reakce na BabkaZov: Asi záleží na jednotlivci.

Nemůžu-li v noci spát, čtu si, poslouchám hudbu apod. Další den se věnuji normálním činnostem a večer jdu spát dříve než obvykle. Zdřímnutí přes den je někdy fajn, jindy po něm nespím další noc...

hodnocení

0x

souhlas s babkazov, nejdůležitější je nestresovat se. Četla jsem, že jedna známá česká doktorka, která léčila nespavost a nyní pracuje ve Švýcarsku, ji "léčila" tím, že "nespavcům" zakazovala spát... Sice touto metodou dost vzbuzovala rozpaky, ale nakonec se ukázala tato metoda jako úspěšná. Psychologický účinek se dostavil - lidé, kteří se zapřísahali, že nemohou usnout v okamžiku, kdy jim bylo spaní "zakázáno" - usnuli a spali jako dřevo...*smich*

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Pokud nechodíte do práce či do školy a nemusíte v určitou hodinu vstát, je jedno zdřímnete-li si během dne, či prospíte-li dopoledne. Stresovat se nemusíte. V opačném případě radím vydržet přes den nespát a běžný režim si opět postupně upravit. Choďte spát pravidelně ve stejnou dobu a ráno ve stejnou dobu vstaňte, i když máte třeba zrovna volný den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]