Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můj bratr - cítím k němu něco víc

Od: showtek* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.
Potřebuji poradit s dost náročnou situací.Jde o mě a o měho bratra. Je mi 16 a jemu je 18 a bydlíme společně. už snad od svých 5 let sem k němu měl nejblíže s celé rodiny. Vždycky ten kterého zavrhovali a ponižovali sem byl já ale on se mě zastával. Už asi posledních 7 let k němu pocituji něco velmi vyjímečného. Zdá se to jako láska ale možná to bude i něco více než jen láska. A co je více než láska? Tak to opravdu nevím ale asi chápete co tím chci naznačit. Prostě ho bezhlavě miluji a pořád víc a víc. Teď si asi říkáte něco o holkách a jestli to není ulet ale to fakt není.Otázku zda sem homosexuál mám už dlouho zasebou. Jsem . A nestydím se za to. To že bych byl někdy s druhým pohlavím by mě ani v nejhorší noční muře nenapadlo. Takže teď víte o mích pocitech a to kdo jsem. A já vás žádám o radu co mám dělat dál. S bratrem sem si o tom promluvil špatné je však to že mě taky bere jako víc než jen bratra. Co se dá dělat je to tak. Nevím co teď strašně si přeju s ním být ale pořád je tu to že sme bratři na oko stejní skoro bez rozdílů . Co mám dělat? Děkuji *nevi*

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

3x

Showteku, ať jsi homosexuál, nebo nejsi, s bráchou to musíš překonat. *modla* Víš co, přátelé přicházejí a odcházejí. Lásky to samé a možná i rychleji, určitě bolestněji. V lásce může pak přijít žárlivost, cokoliv.

Ale bráchu máš na celý život. Mám ségru a jsem za ní ráda. Můžu jí říct cokoliv, to hezké i špatné, nemusím se bát, jestli se neurazí, nebo mě neodsoudí. Je to jediný člověk, který je ke mě naprosto upřímný. A ačkoli mám manželství spokojené, přeci jen si i na manžela potřebuji občas postěžovat. Kamarádky by to vyslepičily, ségra ne. Nepokaž si to. Lásek bude, jéje. Brácha je jen jeden. ;)

jakubdeda*
hodnocení

2x

Já si myslím,že jste si k němu jen získal větší citový vztah.Vlastně od 5 let se vás stále zastával, měl Vás rád jako bráchu a možná cítil nespravedlnost od rodičů.Vás stále zavrhovali,ponižovali a Vy jste k němu nahlížel jako na toho,kdo Vás má rád.To je taky vina rodičů,že dělali rozdíly.Vy jste si ho moc vybásnil.Místo k rodičům,jste se připoutal k bráchovi.Ale jste sourozenci a tak to taky musí zůstat.Brácha taky říkal,že nemá rád holky?Myslí si taky, že je homosexuál?To by byl tedy pořádný pech.Ale jestli si myslíte, že jste homosexuál,tak zkuste si hledat někde jinde.Možná, kdyby jste řekl bráchovi o svých pocitech víc,tak by se lekl.Raději mu uplně všechno neříkejte,at nepokazíte vztah brácha a brácha,at máte aspon u něj oporu,když doma to není uplně o.k.Nechápu,proč Vaši rodiče dělají mezi Vás rozdíly.Musíte si říct,je to brácha a tak to zůstane.

kosak*

Ta úvaha o tom že mezi nimi vznikl tento vztah na základě ochranářského chování jeho stalčího bratra se přímo nabízela. Proto jsem se ptal na to jestli si je 100% jistej svou homosexualitou. Totiž v případě že homosexuál skutečně je, tak se celá ta teorie ve vteřině rozpadne, protože o tom, jestli někdo je nebo není homosexuál se rozhoduje dávno před tím než se ten člověk narodí. Mě se taky brácha zastával, stejně jako každej jinej starší brácha dává bacha na svýho mladšího brášku (zřejmě nemáš bratra) ve chvíli kdy má trable, a není ze mě ani homosexuál, ani necítím potřebu se bratra nijak dotýkat. Tudíž to že jsou tací jací jsou nemusí být následkem nýbrž příčinou.

jakubdeda*

pro kosáka. Bráchu i segru mám,jsou starší.Také se mě zastávali,ale mezi kamošema.Doma to je jiný.Taky někdy jsme něco doma provedli,ale tam to řešíme jinak.A taky jako sourozenci máme príma vztah.Svěřujem si navzájem.Ale tam u něj dělali rodiče rozdíl.A on měl jedinýho bráchu, který se choval k němu pěkně ,jinak.Tak ta citová stránka tam vznikla.Kdyby se brácha nezastával,tak by možná to pouto nebylo takové.Napsal jsem jen můj názor.Zda je homusexual pozná jen on a musí to zjistit sám.A to když se pokusí najít jinýho přítele.A jestli je brácha taky homosexuál,tak stejně nemohou být spolu.A jestli je homosexuál, tak ta teorie se nemusí vůbec podle Vás rozpadnout,nebo poznal už že ho přitahují i jiní kluci?Nebo cítí jen tak silné pouto k bráchovi tím,že ho chránil,ale není to láska.Pochybuji,že v 15 letech má jinou citovou zkušenost,než jakou ted cítí.A pokud se nepokusí to sám zjistit,tak to za něj nikdo neudělá.A jestli se spolu dotýkají,nevím jak.Zda na intimních místech,tak to je něco jiného,ale také je to jen třeba hledání od bráchy sebe sám.A zda jen tak,že ho brácha pohladí,nebo chytne za ruku,tak je to třeba jen ochranitelský dotek a on si to může vysvětlovat jinak.Jen on musí vědět jak reaguje brácha.

doplněno 12.08.11 10:39:

A pochybuji,že když začal cítit v 9letech něco víc k bráchovi věděl, že je to jiná orientace.

greenbull*
hodnocení

1x

Bratr musí zůstat jen bratrem, to je jasné. Musíte jít dále, vše se časem všechno samo vyřeší. Rozprchnete se do světa a jak se říka sejde z očí sejde z mysli.

kosak*
hodnocení

0x

Otázka mě nijak zvlášť nevzrušila, čili jsem nezaujatý a smím odpovídat.

Jsi si opravdu jistý že jsi gay? To že se ti nelíbí slečny ještě neznamená že musíš být homosexuál. V jednom televizním dokumentu říkali, že občas se i homosexuál bezhlavě zamiluje do nějaké dívky, což ale neznamená že by byl najednou hetero. Třeba se u tebe stalo něco podobného, (a zároveň naprosto odlišného) třeba se ti nelíbí ani kluci, ani holky a jsi prostě jen, jak to jenom nazvat..."bráchosexuál". No rozhodně by stálo za to si o tom pokecat s nějakým skutečným odborníkem. S bráchou už teda asi ne, ten by ti zřejmě řek že na tom není nic divnýho a vytáhnul nějakej logickej argument typu:"když se může zamilovat táta do mámy, proč by se nemohl zamilovat brácha do bráchy".

Tady v poradně ti pravděpodobně nikdo konstruktivní odpovědi na tvoje otázky neposkytne už vzhledem k tomu že s tím zřejmě málokdo bude mít nějakou osobní zkušenost. Většinou se tu na milostný záležitosti odpovíddá replikou "neboj se, láska všecko překoná" ale myslím že tohle bude výjimka. Nic kloudnýho už ti asi takhle z rána neřeknu.
Měl jsem dneska v plánu kouknout se na DVDčku na Můj brácha má prima bráchu ale docela si mě od toho odradil.

amadeus*
hodnocení

0x

Teda! Já jsem poměrně liberální člověk, tak za sebe můžu říct, že pokud nikomu neubližujete, pak mějte jaký vztah chcete a dělejte si, co chcete. Nicméně nečekejte, že z toho bude mít vaše okolí radost a že k vám bude společnost tolerantní. Takže buď budete ignorovat názory okolí, nebo se s bratrem budete muset držet dál od sebe.

banan*
hodnocení

0x

No téééda, to je opravdu svízelná situace.:(

Já myslím, že pokud s bratrem nechcete aby Vás společnost zavrhla (co si budeme namlouvat, lidi takoví jsou), tak byste to určitě neměli dávat jakkoli najevo.

Pokud se opravdu máte rádi víc, jak sourozenci, a opravdu ta touha být spolu nejde nijak překonat, skrývejte se jak to jde.

Já Vás na druhou stranu chápu, že to strašně bolí, jsem taky až po ušiska zaláskovaná a můj vyvolený mě jenom tahá za nos. :(

Ovšem asi nejlepší rada bude, počkejte až doděláte školu, nejděte si práci a odstěhujte se někam daleko, nemyslím s bráchou, ale sám. Najděte si partnera a buďte šťastný. Sejde z očí, sejde z mysli. Tak to funguje.

Jinak Vás lidi doslova "ukamenujou." :(

Přeju Vám moooc štěstí. *modla*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]