Zhodnocení vkladu

Od: Datum: 06.02.13 15:51 odpovědí: 17 změna: 13.02.13 01:55

Dobrý den. Chci zhodnotit vklad ve výši 500000kč. Stím že použíji uroky každý rok na ruzné učely. Který bankovní produkt nebo jíný mi zhodnotí nejvyší uročení? Děkuji.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: andrea1*
Datum: 06.02.13 19:12

Podívejte se sem: http://www.imsd.cz/

doplněno 07.02.13 15:56:

Do 100 tis. Euro jsou vklady pojištěny. V případě krachu banky, družstva, je vklad vyplacen do 20 dnů celý včetně úroků

Ohodnoceno: 0x
 
Od: tomasgulas
Datum: 06.02.13 23:13

To je i můj tip. Dokud nezačnou používat IB (jednou asi začnou) a nepřetransformují se v banku (myslím, že budou v nejbližší době žádat), je to dle mého nejlepší volba. Budou otevírat dvě neb tři další pobočky, jednu i ve Zlíně.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.02.13 22:06
avatar
Žádná banka ti nedá tolik, abys vydělal nad inflaci. Kupní síla tvých peněz se bude zmenšovat, i když nebudeš úroky vybírat .
Ohodnoceno: 0x
 
Od: tomasgulas
Datum: 06.02.13 23:15

To je, Stirecku, taková ohraná věta. A co bys tedy doporučil Ty? Od 500.000kč do výše jmenovaného družstva na půl roku dostane 3.6% / rok - 15% daň státu. Pořád lepší než drátem do oka.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.02.13 23:29
avatar
Uz nastínil hop, nějaký jednopokojac cca za 3tacy měsíčně... Ale je důležité vědět, na jak dlouho a tuhle zásadní info tazatel neuvedl. Pak bych doporučil i neco rizikovejsiho ...
doplněno 07.02.13 15:30:

Souhlasím taky s BEN, i když jen částečně. Zlatu bych se vyhnul obrovským obloukem a už vůbec ne fyzickému zlatu, jako mince apodobně, možná nějaký certifikát nebo etf měnově zajištěný s otevřeným koncem. Spíš ale jen na spekulaci, tedy krátkodobě. Zlato jsem tady předloni všem rozmlouval, zrovna v době, kdy zlato lámalo rekordy a všichni byli lační po zisku a někteří uvažovali o zlatu za cca 400tis kč. Radil jsem nekupovat, kdo držel zlato, radil jsem prodávat. Kdo tehdy nakoupil na vrcholu, dnes toho moc a moc lituje a zlato půjde ještě níže, nehledě na slábnoucí dolar.

Ze středně-dlouhodobého hlediska bych volil dividendové akcie, nejlépe kotované na naší burze, z důvodu měnového rizika. Moc těch titulů na naší burze nemáme, čez padá vlivem padající ceny silové elektřiny a ceny emisních povolenek, nicméně jako dividendový titul při dnešních cenách vychází zisk cca 7 procent ročně. Dobře vychází i tabák, i když cena už je na můj vkus výše, ale pořád se na tom dá profitovat lépe, než na spořícím účtu. Když se to zkombinuje, pak vychází zajímavý zisk, tabát má divi někdy v dubnu, čez v červnu, když to člověk vychytá, nemusí být ani dlouhodobý investor a může mít dvouciferné zisky ročně jen na divi, plus kurzový rozdíl. Dobrou divi nabízí i telefonika, jenže je to líná mrcha a postupně vyklesává níž a níž...

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 07.02.13 08:20

Souhlas s Hopem a Štírečkem. Toto už je částka, která se dá velice zajímavým způsobem zhodnotit v nemovitostech. A nemusí to být jenom nájem. Možností je daleko více a zajímavějších... Je třeba hledat a stále se učit...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: hop®
Datum: 06.02.13 22:09
avatar

Jako bankovní produkt bych asi zvolil termínovaný vklad, ale chtělo by to zjistit podmínky. Možná by šly peníze vložit do nemovitosti (nějaký byteček) a místo úroků mít výdělek z pronájmu...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: ben®
Datum: 07.02.13 00:50
avatar

Dobrý den, nejvýnosnější produkt je investice do akcií a zároveň je to největší riziko. Nejméně vhodné je nechávat peníze na vkladní knížce, ale riziko je prakticky nulové. Vše mezi tím je jen o procentech úroku a míře rizika v čase. Rozhodně bych tu sumu nevkládal do jedné banky, ale rozdělil ji alespoň do tří bank (a také do jejich různých produktů). Obecně - doporučuje se volné finance rozdělit na tři díly - 1. díl do bankovních produktů - 2. díl do zlata, drah. kamenů a umění - 3. díl do nemovitostí. Ale, to je už řádově o větších penězích. Zdravím!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: investor*
Datum: 12.02.13 18:37

Částečně souhlasím a taky doporučuji systém 3 až 5 dílů, ale s jiným úhlem pohledu - a to z pohledu časového horizontu. Krátkodobá - střednědobá a dlouhodobější rezerva. S tím souvisí potenciální výnos, likvidita či-li možnost výběru zisku, i riziko částečné či dočasné ztráty. Pokud chce tazatel průběžně vytvořený zisk vybírat, myslím, že komodity typu zlato, diamanty, umění, ale i nemovitost nemusí být vhod. Jen byt / dům určený k pronájmu, který bude generovat průběžný výnos. Na to zase uvažovaný obnos stačit asi nebude. Pro mne je vhodná forma volnějšího spořícího účtu v kombinaci s podílovými fondy a volba vhodné strategie podle důkladného upřesnění co tazatel očekává. Balancované portfolio z fondů může dosahovat výnosu 4 - 6% p.a. při dostatečné likviditě a při aktivnějším přístupu i více. A je to i realizovatelné. Zkuste mi poslat podrobnější představu na email: vlastniduchod@seznam.cz. Zdraví Petr.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 07.02.13 08:58
avatar

Ty nemovitosti fungují jen v některých oblastech. Někde je poptávka na nule a jinde dokonce převis nabídky. Třeba koupit si 1+kk v Karviné nebo Přerově je hloupost. Nikoho tam nedostanete a pokud ano, platit vám nebude. Osobně bych investoval do umění a sběratelských předmětů /zl. mince, bankovky, pohlednice/.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: karjala*
Datum: 10.02.13 22:59

To nelze takhle říct, záleží na tom, jak dlouho peníze nebudete potřebovat, jaký je váš vztah k riziku, jestli chcete pro výnos ještě něco dělat, ...

Nízký vztah k riziku ( menší výnos, větší dostuponost peněz) - spořicí účty, nepatrně vyšší s menší časovou dostupností peněz - hypoteční zástavní listy termínované vklady (vyšší výnos u družstevních záložen, což jak už bylo psáno výše nevadí do částky 100 tis. EUR jsou pojištěny vklady ze zákona).

vyšší výnos, vyšší riziko, menší dostuponost peněz - investice do akcií a dluhopisů, v tomto případě doporučuji investovat postupně, nikoliv celou částku najednou a investovat do různých titulů. (pokud vezmete celý půl milion a narvete je najednou do akcií jednoho titulu, který navíc např. nenese dividendu , a cena této akcie klesne rapidně dolů, pak je to na mašli. Pravidelnost vkladu snižuje rizikovost.

Investice do nemovitosti - pravděpodobně budete muset získat další zdro peněz, budete se muset o nemovitost starat, budete muset shánět nájemníky, komunikovat s nimi,

Zlato - nenese v sobě výnos v podobě úroků, je to dlouhodobý uchovatel hodnoty, existuje ale spousta názorů na to, jakým směrem se cena zlata bude vyvíjet.

V každém případě doporučuji částku rozdělit, určitě bych dala část na méně rizikový produkt.

NO a pokud máte něco málo do důchodu (do 5 let), jste třeba nezaměstnaný, pak můžete peníze dát do druhého pilíře na konzervativní zhodnocení a jít do důchodu, fond vám to bude vyplácet do doby řádného důchodu a stát za vás bude platit sociální a zdravotní pojištění.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: investor*
Datum: 12.02.13 18:57

Dovolím si upřesnit malou nepřesnost co se týká odchodu důchodu do 5 let: máte asi na mysli nový pojem "předdůchod", který lze využít až o 5 let dříve před řádným termínem odchodu do důchodu. Nelze jej využít u 2. ale z 3.pilíře, tj. z doplňkového penzijního spoření se státním příspěvkem. A to ještě za podmínky, že si již zájemce spoří alespoň 5 let (tedy v dosavadním penzijním připojištění) apod. Myslím, že i toto je možnost k využití.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: buss®
Datum: 12.02.13 18:48

Dnes mi byl nabídnut produkt, kdy údajně zhodnocení až 7 a něco % ročně.

Ohodnoceno: 0x
 

 

Datum: 12.02.13 19:25
avatar

S tím opatrně.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.02.13 19:25
avatar

Fakt, jóó?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 12.02.13 23:12
avatar
Busi sedm procent ti hodí dluhopisy od Kalouska. Ale musíš to tam mít minimálně pět let. Na jednu stranu je to lepší nez stavební spoření, na druhou stranu, ja bych mu nepůjčil ani kacku . Letos bude další emise, aby se mohla vyplatit ta první, tedy vytloukani klinu klínem a pak nám bude tvrdit, ze jsme to prozrali . Navíc na tom nic nevydelas , pac inflace jen za leden je kolem sedmi procent. Ostatně sedm procent ti hodí běžně dividendove akcie, některé i devět a kdyz ti vyjde kurz tak to otočíš dvě tři emise za rok nebo vyděláš ještě na kurzu. Tady uz se bavíme minimálně o dvaceti procentech. V opačném případě prostě podrzis déle, ale tu divi mas jistou každoročně.
doplněno 13.02.13 10:27: Tomáši klidne to kup. Děláš si zbytečné starosti, i kdyby ksc vyhrála, nebude to stejná ksc jako kdysi. Na druhou stranu proc ne, alespoň by se nám vrátilo to, co tihle novodobí kapitalisti rozkradli. Jinak souhlas - na komoditach by s tou trochou vydržel možná pár hodin, kdyz přeženu. To domácí akcie jsou oproti tomu bezpečná investice.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: tomasgulas
Datum: 13.02.13 01:55

No, nechtěl jsem to tady tahat, ale protože se v tom trochu pohybuji, tak:

Nejlepší by samozřejmě byla nemovitost. Za 500.000kč nekoupí tazatel nemovitost v zajímavé lokalitě. Já, a to mám štěstí, mám možnost vedle vysoké školy za nějakých 750.000kč koupit 1+kk. Výnosnost zhruba 5-6% čistého ročně. Nevýhoda: Jdeme doleva, levicové vlády mají občas nádherný zvyk zakazovat vlastnění nemovitostí, resp. by tam někoho nastěhovali za pár šušňů. Může se to zdát předčasné, ale v horizontu X let bych se tomu moc nedivil.

Já bych to viděl na to Metropolitní družstvo nebo přitlačit na penězích a koupit nemovitost. Pokud by byl na druhou stranu tazatel hazardér, tak komoditní trhy :)

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.