Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat na toto:moje teta dostala boleriózu ovšem přemýšlí po čem když žádné klíště neměla,může to být od komára?Dostala žihadla od vosy,včely...Chci se Vás zeptat zda jsou i žihadla něčím prospěšná,když se do těla dostává vlastně jed...,klíště ,komár tedy po kousnutí roznese krví infekci do celého těla,jaké zkušenosti s boleriozou máte zda je možné i ochrnout? děkuji
Ano, boreilozu prenasi i komari, vcely a vosy nikoli. Vceli jed je podle pover prospesny na revmaticke potize, ale zadne zkusenosti s tim nemam
Borelioza v tezsich stadiich napada CNS, tudiz muze zpusobit ochrnuti a poskozeni mozku, znam par lidi, ze kterych se po prodelane borelioze staly mrzaci (a nekteri byli postizeni i na intelektu).
Přesně tak, borelii přenášejí i komáři a nevím proč se o tom víc nemluví. Starší kluk (9 let) si začal před dvěma lety ztěžovat, že ho bolí kloouby, záda, že je bez sil...že je unavenej...tak šup k doktorce...klasické otázky..klíštata apod. Nic neměl, říkáme. Tak mu vzali krev a po rozboru zjistili, že má boreliozu (tedy měl) . Doktorka se pak jen pousmála a řekla , že o tom, že by to přenášeli i komáři sice slyšela ,ale nikdy až doted se s tím nesetkala . Kluk bral atb a dostal se z toho..
Od vosy či včely těžko,protože včely a ni vosy nesají krev,která by mohla být infikovaná.Jed se jim tvoří v jedových váčcích a je to poměrně složitý kokteil chemikálií,který není zatím dostatečně prozkoumán.Pokud například včely odfiltrovávají nějaké škodlivé látky z nektaru,skončí tento "odpad" v jedovém váčku.Včelí jed se užívá v tzv. apitherapii,což je léčba včelími produkty.Na co přesně se užívá včelí bodnutí nevím.(snad na záněty kloubů či revma) Já ho mám každou chvíli.Teď zrovna se drbu pravítkem mezi lopatkami,protože jsem ho včera dostal právě tam,když jsem vytáčel poslední med.Jestli mne to léčí,nevím.Jediné co pozoruji,že jsem podstatně více imunní proti včelímu bodnutí než ti co včely nechovají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.