Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se k ní zachovat?

Od: petrr221 odpovědí: 17 změna:

Kamarád má novou přítelkyni. Je v pohodě. Sympatická, hezká a docela i chytrá. Představil mi jí a ona mu pak řekla, že jsem v pohodě atd...O víkendu v opilosti mi řekla, že má strach, že se s kámošem rozejde, protože kdo by chtěl holku, kterou málem znásilnili. Začla mi to líčit a já si pak uvědomil, proč zrovna mně. Pak zase začla, že by mně nechtěla ztratit, protože kdo by chtěl kamarádit s holkou, kterou málem... Pokusil jsem se jí to vysvětlit a utěšoval ji. Pochopila.
Podle toho co říkala bych řekl, že nemá žádnou sebedůvěru, hrdost a že má strach, pochopitelně. Dneska kamarádovi řekla, že se stydí za to co předvedla o víkendu...
Mám ji vysvětlit co a jak a říct jí, že se nemusí za nic stydět, že je lepší to ze sebe dostat než to dusit v sobě a nebo to už vůbec nerozebírat? Dneska mi řekla, že zítra půjdeme za jejím přítelem (kamarádem) spolu pěšky, asi 5 km. Myslím, že to chce probrat...
Nevím jestli mám o tom začít nebo nechat ji a jen reagovat.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

4x

Dotycna si evidentne potrebuje s nekym promluvit. Nebojte se toho, ale nestaci pouze prikyvovat. Pokud na to mate nazor, ze si nemusi pripadat menecenna, tak ji ho reknete. At nema pak pocit, ze se pouze vypovidala a Vy jste jen prikyvoval.

doplněno 10.08.11 14:06:

Jinak pro holku i nepodareny pokud o znasilneni znamena obrovsky psychicky problem, tudiz nemohu souhlasit s kosakem. Kdyz budete delat, jakoze se nic nestalo, uzavre se jeste vice do sebe a tim vic jeji psychika dostane zabrat. Je to potreba resit, nikoli pred timto zavirat oci.

lm®

Taky mám ten pocit.

Děvče něco nepěkného prožilo a můžeme doufat (snad .díky tomu slovu MÁLEM) ,že to i dobře dopadlo.

Nicméně ji to tíží a potřebuje vrbu.Někoho,komu se svěří a u něj to zůstane.Rodiče to nebudou a kamarádky taky nejsou to pravé...známe to...Hele já něco vím a neříkej to nikomu...Tojsou pak ty informace ,které se šíří nejrychleji a nejvíc si k nim každý vypravovač přidá.Proto asi zvolila Vás,zdáte se jí jako ten,jemuž lze věřit,nezklamte tu důvěru.

Než začne povídat ujistěte ji,že to zůstane jen mezi vámi a to dodržte.Pak ji vyslechněte,dle situace reagujte,mluvit by však měla hlavně ona.Bylo by pak také dobré na konci rozhovoru věc uzavřít,děvče pozbudit ,zopakovat slib o diskrétnosti a popřípadě si říct,že už se o tom mluvit nebude.Asi tak.

martinaa*
10.08.11 14:08

*placni*

lm®
10.08.11 14:09

*pivo*

kosak*

Tady na poradně se dost často překrucují odpovědi druhých . Je to tu někdy jako na pouti, kde se z balónku během pár vteřin udělá žirafa nebo slon.

Já jen podotknul že ji neznásilnili. To je prostě fakt. Pokud tvrdíš že se mnou nemůžeš souhlasit, pak vlastně tvrdíš že ji znásilnili což není pravda. *cteni*

martinaa*

To jsi na omylu (budu tedy konecne tykat:)). Ja reagovala na prohlaseni " že pokud se něco stalo "jenom málem" , znamená to že se to nestalo." S timto nesouhlasim. Ano, neznasilnili ji, ovsem to neznamena, ze to je ve stejne pohode, jako kdyby se nestalo vubec nic. On totiz k nahnute psychice staci i ten pokus.

petrr221
hodnocení

ano, to je pravda

už jen to, že se mu to mohlo podařit. Bude na to pořád myslet. Bude mít strach sotva se k ní někdo přiblíží jako neznámý člověk. Ještě si nezvykla na doteky...I to málem stačí, aby to zacloumalo s psychikou. To má tady slečna pravdu

martinaa*

Prave:( Mam kamaradku, kterou v koupelne osahaval jeji otcim. Ackoli se o nic ani nepokusil, ma (nebo spise mela), odpor vuci muzum a jejich dotekum. Nastesti ma perfektniho manzela, ktery ji strasne pomohl. Ale pokud jde do baru a zacne se o ni otirat a sahat na ni nejaky neznamy muz, je nervozni a dela se ji zle.

Ukazte ji, ze Vas se bat nemusi a ze jste pritel, ktery ji neublizi. Nejdulezitejsi je - jak rikala LM - nechejte si to pro sebe a duveru nezklamejte.

kosak*

ano, pravdu sice má ale reaguje úplně na něco jinýho než co jsem napsal :)

..a přesto je to pode mnou

martinaa*

Tvoji odpoved jsem zkopirovala, tudiz reaguji presne na tuto:) Nikoli na neco jineho.

petula00*
hodnocení

1x

Nechci to zlehčovat a přisuzovat kamarádce jiné úmysly ale z tvého vyprávění mi vychází jako kdyby si chtěla začít něco s tebou.Ale budu rád když se budu mýlit.

1jara*

Hlavně ji držte dál od alkoholu!

ladinpraha*

Petulo, na mě to udělalo úplně stejný dojem. Dal bych od toho hodně rychle ruce pryč, než přijdu o kamaráda.

martinaa*

Treba se pred svym pritelem stydi a chce to spise rici nejakemu kamaradovi... ale to vi jen ona sama...

petrr221
hodnocení

Ee nepovedla by ho. Není to lehká dívka. Je vidět, že jsou do sebe zamilovaní až po uši. Spíš to řekne mě, protože nechce zbytečně kazit dobrou náladu ve vztahu a nebo, že jsem starší a zkušenější...

martinaa*

To je jedine dobre, preju jim hooodne stesti:) Koneckoncu, ani muj pritel nevi uplne vsechno to, co rikam kamaradum...

kosak*
hodnocení

0x

Určitě tu dostaneš spustu dobrých rad takže já jen předem dodám že pokud se něco stalo "jenom málem" , znamená to že se to nestalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]