Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s domy pro matky s dítětem

Od: nikky215* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat jak mám postupovat když jsme se s přítelem rozešli a já nemám kam jít s ročním dítětem.

Jak fungují azylové nebo nějaké socíální domy pro matky s dětmi? Nebo kam se mám přímo obrátit?

Potřebovala bych takové bydlení najít v okrese Břeclav nebo Hodonín.

Podotýkám podnájem si najít nemůžu, protože s mateřskou 7 600 Kč bych to neutáhla, mám ještě nějaké dluhy a přítel mi alimenty platit nebude.

Děkuji za odpovědi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dům pro matky s dětmi v tísni-Břeclav tel:519331457 .Hodonín tel:518321497

hodnocení

0x

Existují Domovy pro matky s dětmi. Cílem poskytované služby je poskytnutí podpory ženám, matkám s nezletilými dětmi a těhotným ženám starším 18-ti let, pokud se ocitnou v mimořádně obtížné sociální situaci spojené se ztrátou bydlení, ohrožené domácím násilím a tím zabránění sociálnímu vyloučení nebo ponižování jejich lidské důstojnosti.

Obraťte se se svým problémem na nejbližší Odbor sociální péče, každý z nich poskytuje sociální poradenství.

zima*
hodnocení

0x

Pokud se obrátíte na charitu v Břeclavi, která má pod sebou jak azylové domy, tak centrum pro matky s dětmi v tísni, určitě vám dají potřebné dokumenty, díky nimž si zažádáte o bydlení. Přesně vám řeknou jak jsou na tom s volnými místy, ale vypadá to, že v Domově sv. Agáty pomáhající ženám s dětmi je obsazeno. Většinou se platí finanční částka za pobyt matky i dítěte. Děti většinou platí méně. Záleží na zařízení, jak vysokou částku je nutné uhradit. V Břeclavi Je to dospělá osoba asi 70 Kč. A platí se tam záloha za byt něco přes 1000 Kč, která je vrácena, pokud se rozhodnete odejít. K dispozici můžete mít také poradenství nebo třeba pracovníky, kteří se věnují volnému času dětí, ale to už záleží na zařízení.

martinaa*
hodnocení

0x

Vse potrebne bylo jiz receno vyse, ja se pouze zeptam: proc nebude pritel platit alimenty (pokud je dite jeho)? Ve vasi financni situaci by to jiste pomohlo.

nikky215*
hodnocení

protože máme dvě dcery a tu starší mi nechce dát, a protože on má jednu a já jednu tak mi bylo řečeno, že tím je to vyřízené.

doplněno 10.08.11 15:06:

Jinak mockrát všem děkuji za odpovědi.

Tím to vyřízené není, na výživě dětí se mají podílet oba rodiče. Čili čistě teoreticky pokud by o alimentech rozhodoval soud, tak by otcovi určil výživné na dítě žijícího s vámi a vám na dítě žijící s otcem. Pokud nemáte zhruba stejné příjmy a obě děti zhruba stejné potřeby, tak ta částka může být pro každého z rodičů určená jiná.

Jinak pokud žijete ve finanční tísni a chcete se obrátit o pomoc na stát, tak v případě dávek v hmotné nouzi (spadá tam např. i doplatek na bydlení, což pro vás bude může být časem aktuální, ptž pokud vím, azylové domy bývají docela obsazené) se přímo ze zákona vyžaduje, aby osoba žádají o takovou pomoc si nejdřív zajistila finance svépomocí, tedy i uplatněním nároku na výživné. Ať už na dítě, nebo i na sebe.

martinaa*

Tak to ano... ale mrzi me, ze Vam ji nechce dat. Pouzivat dite jako zbran je ubohe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]