Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jak mám postupovat když jsme se s přítelem rozešli a já nemám kam jít s ročním dítětem.
Jak fungují azylové nebo nějaké socíální domy pro matky s dětmi? Nebo kam se mám přímo obrátit?
Potřebovala bych takové bydlení najít v okrese Břeclav nebo Hodonín.
Podotýkám podnájem si najít nemůžu, protože s mateřskou 7 600 Kč bych to neutáhla, mám ještě nějaké dluhy a přítel mi alimenty platit nebude.
Děkuji za odpovědi
0x
Existují Domovy pro matky s dětmi. Cílem poskytované služby je poskytnutí podpory ženám, matkám s nezletilými dětmi a těhotným ženám starším 18-ti let, pokud se ocitnou v mimořádně obtížné sociální situaci spojené se ztrátou bydlení, ohrožené domácím násilím a tím zabránění sociálnímu vyloučení nebo ponižování jejich lidské důstojnosti.
Obraťte se se svým problémem na nejbližší Odbor sociální péče, každý z nich poskytuje sociální poradenství.
0x
Pokud se obrátíte na charitu v Břeclavi, která má pod sebou jak azylové domy, tak centrum pro matky s dětmi v tísni, určitě vám dají potřebné dokumenty, díky nimž si zažádáte o bydlení. Přesně vám řeknou jak jsou na tom s volnými místy, ale vypadá to, že v Domově sv. Agáty pomáhající ženám s dětmi je obsazeno. Většinou se platí finanční částka za pobyt matky i dítěte. Děti většinou platí méně. Záleží na zařízení, jak vysokou částku je nutné uhradit. V Břeclavi Je to dospělá osoba asi 70 Kč. A platí se tam záloha za byt něco přes 1000 Kč, která je vrácena, pokud se rozhodnete odejít. K dispozici můžete mít také poradenství nebo třeba pracovníky, kteří se věnují volnému času dětí, ale to už záleží na zařízení.
0x
Vse potrebne bylo jiz receno vyse, ja se pouze zeptam: proc nebude pritel platit alimenty (pokud je dite jeho)? Ve vasi financni situaci by to jiste pomohlo.
protože máme dvě dcery a tu starší mi nechce dát, a protože on má jednu a já jednu tak mi bylo řečeno, že tím je to vyřízené.
doplněno 10.08.11 15:06:Jinak mockrát všem děkuji za odpovědi.
Tím to vyřízené není, na výživě dětí se mají podílet oba rodiče. Čili čistě teoreticky pokud by o alimentech rozhodoval soud, tak by otcovi určil výživné na dítě žijícího s vámi a vám na dítě žijící s otcem. Pokud nemáte zhruba stejné příjmy a obě děti zhruba stejné potřeby, tak ta částka může být pro každého z rodičů určená jiná.
Jinak pokud žijete ve finanční tísni a chcete se obrátit o pomoc na stát, tak v případě dávek v hmotné nouzi (spadá tam např. i doplatek na bydlení, což pro vás bude může být časem aktuální, ptž pokud vím, azylové domy bývají docela obsazené) se přímo ze zákona vyžaduje, aby osoba žádají o takovou pomoc si nejdřív zajistila finance svépomocí, tedy i uplatněním nároku na výživné. Ať už na dítě, nebo i na sebe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.