Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lék lexaurin

Od: atrama® odpovědí: 12 změna:

Máte někdo zkušenost s lexaurinem na zklidnění a hlavně spánek? Není návykový? Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Osobní nemám, ale z nemocnice vím stoprocentně, že je silně návykový.

hodnocení

2x

je návykový - použít bez nebezpečí lze pouze po krátké období... na zklidnění jsou i jiné léky, které návykové nejsou, proč se neporadíš s doktorem se svými konkrétními problémy?

hodnocení

2x

Lexaurin je návykový a je to pěkný lichvář. Pomůže, ale dvakrát si vezme zpět. Pozor na to. Podíval bych se raději po přírodních produktech, ale hlavně bych vše kozultoval s odborníkem.

spanek
hodnocení

0x

Dobrý den, čtu Váš dotaz a tak přispěji svou informací. Lexaurin 3 beru nepravidelně. Jsem již třetím rokem bez práce a tak těch špatných nocí, kdy přemýšlím o tom co bude dál v dnešní složité době a jak mám žít, prožívám opravdu moc. A když mám i špatný den, a chci v noci skutečně tvrdě spát, tak si prášek vezmu. A pokud se náhodou v noci vzbudím (z důvodu potřeby jít na toaletu) a pokud si zase lehnu, okamžitě usnu, což v případě bez prášku je vyloučené, v tom případě jsem 2-3 hodiny vzhůru a teprve k ránu usínám. Lexaurin je taková moje záchrana, neberu ho přes den, tedy jen na noc a to jen proto, abych se vnitřně zklidnila a mohla spát. Brala jsem i Lexaurin 1,5, ale ten byl slabý. Silnější léky brát nechci. Zatím mi Lexaurin 3 stačí a plně vyhovuje.

hodnocení

Díky za info, já se tomu právě bráním, mám raději čaj z meduňky, poradila mi to známá, ať si ho nechám napsat, že po něm dobře spí... Já špatně spím, nemohu sehnat práci, a vše se mi honí hlavou, hlavně v noci...Teď ještě to počasí, tak mám takovou divnou náladu...nic mě netěší. Příští týden jdu k doktorce pro prášky na tlak, tak se na to zeptám. Díky všem.

lidus*
hodnocení

0x

Jak psali ostatní Lexaurin návykový je a navíc jste po něm otupělá. Sice je to super na okolí se usmíváte, nic vás jen tak nerozhodí ale ve finále vypadáte jako blb-vlastní zkušenost, brala jsem ho půl roku v nemocnici, pak jsem zjistila co že je to vlasně za lék ta růžová pilulka a sama řekla, že ho nepotřebuji a nechci. Z čeho máte depku a pocuchané nervičky?, odstranit příčinu a máte po problému. Na spaní je lepší Hypnogen nebo Stylnox sice je to také návykovka ale vezmu ho půl tablety a to opravdu jen zřídka. Uvařte si mléko s medem + půl decka rumu a spíte jako andílek.

spanek

Paní Liduš,

co myslíte, z čeho má paní, která chtěla informaci k Lexaurinu depku a pocuchané nervičky, jak Vy píšete? Četla jste její reakci na info, že je dlouho bez práce? Víte co to je, co to znamená? Já osobně moc dobře vím o čem paní píše, jsem ve stejné situaci a naprosto jí rozumím. Řeší neustále současný existeční stav a o budoucnu nemůže uvažovat. I já jsem psychicky na dně. Hledám práci na internetu každý den velmi, ale opravdu velmi poctivě. Moc ráda bych pracovala, ale nikdo mne nepotřebuje, to je ten hrozný pocit zbytečnosti, kterého se člověk nemůže jen tak zbavit a vymazat z hlavy. Mám ekonomku s maturitou, dvě státnice, certifikát ECDL, základy cizího jazyka, a přesto jsem bez šance. Žiji ve městě, které lidi s takovou kvalifikací nepotřebuje. Vím, a jsem o tom stoprocentně přesvědčená, že jestli budu mít štěstí a začnu zase pracovat, moje bezesné noci skončí a budu opět žít normálně. Nechci řešit svůj neutěšený stav návštěvami u psychiatra. Vyprávět mu o svých pocitech a jíst prášky. Ostatně ty moji situaci stejně nevyřeší a já se nebudu na svět dívat růžovějšími brýlemi. Troufám si konstatovat, že všechny prášky, které jsou na uklidnění, či spánek jsou návykové, pokud se berou pravidelně. A k Vaší radě: uvařit si mléko s medem a do toho půl deci rumu, tak to by mne tedy do limbu nepřivedlo. Mějte se krásně - hezký den!

lidus*

Spánek- na žádný problém léky jako Lexaurin nepomohou, nic neřeší jen oddalují problémy. Že je složité sehnat práci mi nemusíte, říkat, manžel má dvě VŠ a je půl roku bez místa, nikde ho nechtějí jelikož má víc jak 50 let a o tyto lidi zájem firmy nemají. Já mám ID a problémů každý den o jeden víc, můžu se ze všeho zhroutit nebo se s tím vyrovnat bez pomoci antidepresiv. Důvod žít je vždycky.

fraky*

zabiják života

Dobrý den,
náhodou jsem sem zabloudil a chtěl bych se Vám svěřit se zkušeností s Lexaurinem.

Ještě v roce 2008 jsem měl šťastné manželství, dvě krásné děti, spoustu plánů do života, za sebou spoustu práce a investic do opravy domu a těšil jsem se, že konečně si budu s rodinnou užívat života. Přišel však blesk z čistého nebe v podobě vážné nemoci s nepříliš optimistickou diagnózou. Dá se říci, že mé psychycké problémy nastartoval lékař v Olomoucké fakultní nemocnici na první chirurgické klinice, který mi po vyšetření velmi necitelným způsobem zdělil diagnózu nemoci.
Celý svět se mi zhroutil a já upadl do těžkých depresí.
Nastal kolotoč, psychyatrie, dvě nepovedené operace, psychyatrie, kontroly u již jiných lékařů a na jiných pracovištích (Neratovice, Praha, Olomouc, Ostrava Vítkovice). Toto trvalo bez mála čtyři roky a po celou dobu jsem byl každodenně pod vlivem!LEXAU­RINU!. V roce 2012 došlo v mém životě k naproté katastrofě rozpadlo se mi manželství, opustil mne člověk, kterého jsem bezmezně miloval a nedokázal jsem si svůj život bez něj představit. Zlomilo mne to natolik, že jsem se předávkoval lexaurinem a pokusil jsem se o sebevraždu. Neviděl jsem totiž v té době jiné řešení byl to naprostý životní krach důvody byli zřejmé NEMOC - ROZPAD RODINY - AUTO NA DLUH, které jsem narychlo koupil kvůli ženě (aby neodešla) a dětem a ještě týž den rozbil, pod vlivem Lexaurinu a vzniklé neutěšené situaci. Nic už se mi nepodařilo zachránit na našem vztahu se ženou vše bylo ještě horší než jsem doufal.
Lexaurin jsem dnem co mne žena opustila přestal užívat. Začal nový boj o život v normálu, znovu psychiatrie, psychologové, vyrovnáni se s osudem.
Dnes máme děti ve střídavé péči, auto jsem už dávno nechal opravit a dluhy jsem díky maximálnímu pracovnímu tempu do roku a půl splatil. Ohrožení života z nemoci již nepociťuji žiji s vědomím, že až to příjde budu připraven. Zatím to však přijít nesmí mé děti mne ještě potřebují. Miluji je jsou to moje srdíčka.
Závěrem můžu říci jedinné:
ZÁVISLOST NA LEXAURINU ZABÍJÍ ŽIVOT!
Kdo tuto zkušenost nemá nepochopí, já se však dokáži vcítit do smutného konce Ivety Bartošové. Je to výsledek závislosti, kdy některé léky dokáží duši člověka naprosto zdeformovat a zničit, až do fyzického konce jedince. S pozdravem Fraky

doplněno 02.05.14 12:30:

d

lenkahejlova

Ja beru lexaurin uz 7 let,je tak navikovi ze uz bez neho neusnu.Snim je zivot nijaky.Ale bez neho to proste nejde.Jak se zbavim zavislosti ,to nevim:(

persen
hodnocení

0x

Lexaurin raději ne, zkuste persen. Já měla od mudr. předepsanej Xanax, to byl výmaz, hned jsem ho vysadila, pak Lexaurin...taky ne, prostě totálka, otupělost. Takže jsem si koupila na radu kámošky Persen a s klidem ho vysazuji , třeba i půlroku, pak když přijde depka, tak si ho koupím , na spaní je taky ideální. Přeji Vám krásné dny.

hodnocení

0x

Vyjmenuje mi někdo, který z léků na zklidnění, kdy se cítíte "nadneseně" fajn, problém po požítí léku vám je najednou šumafuk, reagujete bez emocí, prostě jste v pohodě...atd. pokud se bere pravidelně,není návykový? Já takový neznám.Každá pravidelnost vytváří závislost . A není to jenom o lécích.

Omlouvám se,že reaguji na starou diskuzi,protože ji dnes někdo aktualizoval.:-D

Fraky v žádném případě se vás nechci dotknout, vaše situace byla nezáviděníhodná, ale když jste požil Lexaurin, neměl jste za volantem co dělat.Leuxarin sám o sobě není zabiják, ale vaše nezodpovědné jednání.

doplněno 13.01.16 21:08:

Ještě chci dodat, že pokud se Lexaurin vezme nárazově, jenom opravdu v případě nějaké hrotící se situace, tak se do zívislosti nedostanete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]