Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, bratr měl ještě do nedávna neomezené vycházky, ale byl pod nemocničním dr. Ted přešel pod obvodní a ta tvrdí, že nemůže neomezené vycházky napsat. Jenže brácha by chtěl odjed na chatu.
Má to risknout? četla jsem tady, že se může dostat pokutu až 2O tis
Ať se zkusí domluvit s lékařem na změně pobytu - musí být jasné, kde ho kontrolor dodržování léčebného režimu najde. Pokud přijde kontrola a bratr nebude tam, kde je nahlášeno místo jeho pobytu v době nemoci, může přijít o dávky (a zaměstnavateli se to určitě taky líbit nebude). Nedělejte si iluze, pokud je chata v jiném okrese - OSSZ z různých okresů bez problému spolupracují.
No mě by spíš zajímalo, jak ti bude kontrolor dokazovat žes nebyla doma? Já třeba můžu říct, "spal jsem" nebo "neslyšel jsem ","zvonek nezvonil, asi jste ho nedomáčkla", "byl jsem zrovna na záchodě" případně "měl jsem teplotu a byl jsem zabalenej v zábalu". Pokud jim neotevřu tak jak mě můžou sankcionizovat?
Jenže tady jsem se dočetla, že kontrolor má udělat vše proto, aby se dostal ke dvěřím a bouchat apod. Taky že nechá lístek a druhý den se musíte dostavit na vysvětlení..
Brácha je po operaci kolena, takže nemá ani horečku ani žádnou věc s kterou by se mohl tak vymlouvat. Tak právě nevíme. Dr se nedí domluvit, tak jsme na vážkách
To se uz tady resilo mnohokrat, mrkni do historie (zadej treba "nemocenska"). Muzou ti udelat dost veci...
to by dost vysvělovalo...nám jednou někdo pomazal kliku ode dvěří psím trusem,,, a máma v tu dobu byla zrovna nemocná
Kontrolor ti nebude nic dokazovat - prostě ti zkrátí dávky. Dokázat, žes neporušil léčebný režim, a tudíž máš na dávky nárok, musíš ty - pokud o ty dávky stojíš.
To mě moc nesedí Ale i přesto bych si poradil, najdu-li ve sechránce papírek od kontrolora, měl by tam být i čas kdy u nás byl, zavolal bych pěkně na pojišťovnu či kam a nahlásil kontrolora za nepatřičné chování. Řekl bych, že mi vyhrožoval, že pokud mu nedám úplatek tak nahlasí že jsem nebyl doma a nedostanu nemocenskou. (ten kluk má prostě za ušima
)
Může být mezi známými na chatě, ono hodně těch marodů může být i mezi známými v práci a pak ten kdo opravdu nesimuluje musí sedět doma.
No a co jako? Co jako čekáte v tomhle státě? Aby frajer celej život platil pojištění a pak si u lékařů platil podruhé? Co je Vám po něm? Starejte se sám o sebe. Jen ať stát pěkně něco nemocným lidem vrátí. Je to minimum toho, co oni dají jemu!
já se taky o sebe starám, tohle byl jen můj názor. Váš názor je také zajímavý a také si o něm myslím své, hlavně o těch penězích, které jste narval státu na zdrav. pojištění.
Kluci, nehádejte se.
Shrnu to asi takto: Je možné se domluvit s lékařem na změně místa pobytu během DPN. Pokud na to nechce přistoupit, asi ví proč, a jelikož na to spoustu let studoval, věřila bych mu. Pokud tedy je zájem se co nejdřív uzdravit. Jestliže je zájem trávit dobu nemoci na chatě s kámošema přesto, že to doktor nepovolil, i to lze. Chce to jediné: bez lítosti se vzdát nemocenských dávek, když Vás kontrolor nenajde doma a nebudete schopni věrohodně objasnit, proč to tak bylo.
Nevím, jestli se to řešilo tady nebo na jiné diskuzi, ale pacienti tam bojovně vykřikovali, kdeže je zákon, který mi nařídí mít doma zvonek. Nikde. Je pouze zákon, který pobírači dávek nařídí umožnit kontrolu dodržování léčebného režimu. Jsou úplně zbytečné polemiky o tom, jak tvrdě kdo spí nebo jak moc má pokažený zvonek. Pobíráš dávku od státu? Umožni mu kontrolu, na kterou má ze zákona právo. Udělej to jak chceš, třeba si uvaž provázek ode dveří na palec od nohy. Neumožníš? Přijdeš o dávky. V naší (už dost málo) civilizované zemi je zvykem zbytku civilizovaných lidí, že se podřídí zákonu, takže - o čem je řeč?
Nevím,co ti vadí,taky jsem marodila na chatě,neboť se zlomenou nohou jsem marodit v práci,dle tvého stanoviska,nemohla.O dvou berlích bych tam asi mnoho nevykonala. Ty máš zřejmě takové zaměstnání,kde můžeš být i marod a ničemu to nevadí?I taková místa jsou,ale těžko se hledají,jelikož si je zaměstnanci hlídají a drží.
Ano, držím si ho a proto si nedovolím nějakým simulováním o něj přijít. Každopádně se moje odpovědi odvolávají na to, že je mezi lidmi mnoho těch, kteří, když nechtějí makat, tak jdou "marodit". Pak samozřejmě dochází k tomu, že se stát a zaměstnavatel chce bránit a vymýšlí, jak by toto eliminoval. Kontroly, zkracování proplacené nemocenské a pak, když jednou za čas marodí někdo opravdu a on dostane od sociálky almužnu, protože už to není jako kdysi. Doma ho nezastihne kontrolor, kterej po něm jde od prvního dne a nakonec si nemůžete ani změnit adresu na které se budete v době nemocenské zdržovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.