Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bere se nemocenská do odpracovaného roku?

Od: janulka* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, chtěla jsem se zeptat byla jsem zaměstnaná 4 a pul mesice po škole, jenže byl to dost teror šefka mě v jednom kuse dost urážela, nadávala, chodila jsem s brekem domů... tak jsem podala výpoveď a bylo to ještě horší, šla jsem tedy na nemocenskou, a začala mi vyhrožovat jestli budu nemocná déle než platí ta výpověď tak na mě pošle právníky, když sem to řekla doktorce, tak se jen zasmála a napsala mi další neschopenku, i když už jsem měla být na pracáku, tak jsem se chtěla zeptat jestli když jsem tedka furt zaměstnaná, ale pobirám tu nemocenskou jestli se mi to bude pak počítat do toho odpracovaného roku, nebo pouze těch 4 a pul mesice co jsem na té prodejně byla? Děkuju

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

atreus*
hodnocení

0x

"tak jsem podala výpoveď ... napsala mi další neschopenku, i když už jsem měla být na pracáku, tak jsem se chtěla zeptat jestli když jsem tedka furt zaměstnaná, ale pobirám tu nemocenskou"

Váš dotaz není jasný. Prosím upřesněte: Kdy jste podala výpověď?

Z toho se dá zjistit, kdy skončila výpovědní lhůta a kdy vám tedy skončil pracovní poměr.

Jsou 2 možnosti:

- buď ještě výpovědní doba neuplynula (proč píšete "už jsem měla být na pracáku"?) - tedy jste v prac. poměru, v prac. neschopnosti

- nebo výpovědní doba uplynula, prac. poměr skončil, ale prac. neschopnost pokračuje, a proto pobíráte od státu nemocenské dávky až do skončení pracovní neschopnosti (proč píšete "jsem tedka furt zaměstnaná"?),

Doba, kdy jste v prac. poměru, se započítává do celkové doby trvání prac. poměru.

Pokud dá zaměstnanec výpověď a potom onemocní, výpovědní doba se o dobu prac. neschopnosti neprodlužuje (což je rozdíl proti případu, kdy výpověď dá zaměstnavatel a zaměstnanec potom onemocní).

janulka*
hodnocení

Výpověď jsem dávala na konci dubna a asi druhý týden v květnu jsem šla na nemocenskou, výpověd tedy skočila koncem června, ale ta doktorka mi prodloužila tu nemocenskou dál tudíž jsem na pracák nešla... a protože je to moje první zaměstnání tak by mě zajímalo jestli se počítá i ta doba co ted pobirám nemocenskou do toho odpracovanýho roku, abych pak dostala podporu..

lm®

Podoporu? A co takhle pracovat děvče?

janulka*
hodnocení

jasně, velmi chytrá odpověd, když člověka někam vemou tak proč ne, ale nebydlím v Praze aby tady byli takový možnosti, a chodit na brigády na černo je taky jaksi k ničemu...ale tohle mě jaksi nezajímalo!

lm®

Ani já nebydlím v Praze.Malá vesnička Plzeň-jih.Za prací jezdím denně 20km,jsem sluchově postižená,makám od 17let a ještě jsem si při práci udělala nástavbu s maturou.Myslím,že už zase platí,kdo dělat chce ,práci najde.

Fňukat,že mám maturu a tohle dělat nebudu,tak jsem s Vámi na tom ÚP.Děkuju nechci,zažila jsem to jen jednou ,v době největší finanční krize a věřte ,že větší ponížení není.

doplněno 09.08.11 15:21:

Na podporu Vám nevznikne nárok,nemáte odpracováno 270 pracovních dní za poslední 3 roky.Doba studia se nezapočítává.

atreus*

Jak jsem napsal: "Doba, kdy jste v prac. poměru, se započítává do celkové doby trvání prac. poměru."

Od 1. 7. nejste v pracovním poměru, čili doba od 1. 7. se nezapočítává do odpracovaného roku.

drahosica
hodnocení

0x

Můžu vás uklidnit, že byste v nejbližších letech viděla z ÚP byť jedinou korunu, tak to vám určitě nehrozí. Šancí pro vás jsou veřejně prospěšné práce, to už by bylo něčem jiném.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]