Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jsem rozvedená mám dvě nezletilé děti. Bydlím se svým přítelem (druhem) ve společné domácnosti . Stará se o děti jako o vlastní s veškerou péčí atd. chtěla jsem se zeptat zda v tomto případě je brán jako zákonný zástupce dětí a může zasahovat do rozhodování a výchovy dětí (např. při přebírání dětí zda může být přítomen a říci svůj názor atd.)? Nebo zákonným zástupcem je pouze jejich biologický otec i když o děti osobně nejeví zájem jen v případě kdy se mu to hodí?
Dobnrý den. Ne, Váš přítel není brán jako zákonný zástupce, avšak jeho pozice by zesílela, kdyby byl Vaším manželem. Pak je to jiná situace a svá práva by měl. Viz: zákon o rodině § 33 :
Na výchově dítěte se podílí i manžel, který není rodičem dítěte, za předpokladu, že s ním žije ve společné domácnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.