Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu nebo spíše nějakou zkušnost ohledně mého problému, již třetí den mě trápí při pohnutí hlavou praskání v krku. Není to nijak bolestivé, ale spíše nepříjemné. Slyším a cítím zvuk, jakoby se sypal písek, či jako suchý zip. Uvnitř hlavy to praská...Při záklonu, pohnutím do strany..
Je možné že se jedná o krční páteř? Téměř celý den sedím kvůli zaměstnání u pc.
Chci se zeptat, zda-li mám nosit krunýř na krku, či to spíše nějak rozhýbávat, či rovnou navštívit doktora?
Nerada bych k němu chodila se zbytečným a banálním problémem. Toto jsem ale ještě nikdy nezažila. Děkuji moc za odpověď, jsem z toho neklidná..
"konvalinka1", já to mám také, takové vrzání, když točím hlavou a krke. Taky jsem léta seděla u PC, ale já nosím brýle a tak jsem u PC měla příliš zakloněnu hlavu dozadu a tím také bolesti. Byla jsem u ortopeda. Zaprvé musím mít u PC jiné brýle, za druhé mám výrustky na krční páteři /a za třetí mi už přes 6 let hučí v uších - tinitus/. Raději se objednejte u lékaře, pokud jste mladá, tak snad pomůže pár cviků, nebo je příčina jinde. To je moje zkušenost. - stařenka
Děkuji moc za reakce, trochu se mi ulevilo, že v tom nejsem sama. Bála jsem se asi zbytečně, pravda je že krční páteř mám v čudu - boule, výstupky, ani masáž nepomohla.
Nevíte, jestli je vhodný takový ten paměťový polštářek? Pořád nevím, jak v noci spát tak, aby to bylo správně.
Jdu to tedy rozhýbávat, uuuf, to je praskání, bojím se, že se rozsypu...
Cvičit a cvičit,nejvhodnější cviky na páteř,a vůbec na formování celého těla je pilátes,najdete ho i na googlu
Dobrý den taky mam takovy problem,akorat my nikdo nepomohl ani lekari my neodpovedeli,me to trapi tak rok az dva,jestli vam nekdo poradi tak my dejte prosim vas vedet ,dik
Ráda se podělím o to, co nového jsem ohledně "praskání" zjistila. Po dlouhé době jsem byla na masáží a bylo mi sděleno, že prý to může být následek nějakého ofouknutí - např. jízda autem při otevřeném okýnku, ventilátor na stole apod.
Oboje dvoje mi něco říká, tak je možné, že je problém tady. Jinak na krční páteř nedělat rychlé pohyby - žádný aerobik, zumba apod., nejlépe prý plavat, joga apod. A mít jej v teple!
Snažím se to již dodržovat, ale praskání nepřechází.. tak nevím, snad časem...
z kuste vilcacora leky nebo caj me to aspon pomaha nekdy nwm ze neco praska mozna podelsim uzivani uplne zmizi.to bych byl rad uz.
To Vilcacora je ale na posílení imunity? To by mělo pomoci?
Od té doby, co jsem vznesla dotaz, se nic nezměnilo.. možná ano - začala jsem si na křupání zvykat, křupu ostošest, ač se hýbu, křupu a křupu a nic. Tak jsem ráda, že v tom nejsem aspoň sama?!
to nemate jenom na posileni imunity.. vic info pod obrazkamy uncaria.cz/... beru to asi 2tydny. pomalu to ustupuje nekrupe to jak pred tim, za zkousku nic nedate uvidite.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.