Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musí mít děti u otce postel?

Od: xy164* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, prosím Vás všechny o radu co s tímto máte zkušenosti. Jsem rozvedená, mám dvě děti a každých 14 dní děti jezdí na víkend k otci. Ten má 4 pokojový byt a jeden pokoj je "dětský". Ale vybavenost tohoto pokoje je pouze krabice s hračkami a dvě matrace na zemi. Přes OSPOD v Uh. Hradišti usiluji o to, aby děti měly postele, tak jako otec to sliboval u soudu. Prosím Vás je na toto nějaký zákon nebo aspoň nějaký odkaz, že děti musí mít postele?

doplněno 09.08.11 19:44:

Díky reakci na mou otázku, jsem si dovolila doplnit jen to, že to jsou děti ve věku 11 a 3 roky a to 3-leté dítě má slabší imunitu a je věčně nachlazené. U toho staršího mi to zase až tak nevadí, i když je alergické na prach.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

3x

Na matracích na zemi spí spousta lidí a nevím o tom, že by to způsobilo někomu nějakou újmu. Takže je to jen otázka zvyku a pochybuji o tom, že by na tohle existoval nějaký předpis.

sebod*

Proč by měly mít postele? Vyspí se v pohodě na matraci na zemi. Důležité je, jestli se jim u táty líbí... Být Vámi, tak se nezabývám takovými malichernostmi, jako je postel. Na rovinu - ty postele pro Vás nejsou až tak důležité. Vy máte problem s bývalým manželem a snažíte se mu situaci co nejvíce znepříjemnit. Chápu, že rozvod a porozvodová situace stojí za prdlačku. Ale jednou už to tak je, tak hledejte cestu, jak společně i když odděleně budete děti vychovávat. Nedělejte naschvály. ;)

postele pro přespání jednou za 14 dní? kvůli čtyřem noclehům? proč nejsou děti u otce častěji? pak by mělo smysl zařizovat jim plnohodnotný pokoj...

opravdu typické. dítě k otci jednou za dva týdny na víkend a máma se pak zabývá naprostými nesmysly!

xy164*
hodnocení

díky za odpověď...pokud bych dělala naschvály, tak prudím i kvůli tomu, že nemají skříně, psací stůl, lampičku, židlu atd...já jen chci postele...kvůli nemocnosti mladšího syna...možná je to náhoda, ale do té doby co spával v postýlce u tatínka nemocen nebyl, ale až začal na matraci...

martinaa*

To muze rave souviset s prachem a roztoci treba v koberci, kterym je syn na matraci daleko blize nez na posteli. V tom pripade bych se prvne zkusila domluvit s otcem, snad mu prece tez zalezi na zdravi syna... az doposud jsem byla presvedcena, ze spise chcete delat potize tam, kde jeste nejsou, ale deti nemaji ani skrin, zidli, stul? No nevim, jsou u otce hodne malo, to ano... ale pokud meji jen hracky a dve matrace, dle mne to rozhodne nestaci...

majdalena*
hodnocení

3x

Když k nám přijedou vnoučata je jich 8 a někdy i 10 ještě od příbuzných a jsou tady třeba měsíc,kam pak bych je uložila,jedině na matrace.A máte vidět jak jsou štastné a co se vydovádějí.A v noci spí, jak když je do vody hodíte.Nedůležitější je, aby byl pospolný vztah mezi rodiči a děti ten rozchod tak nepocitovaly a vyrůstaly duševně klidné.

juldab*

Když pominu sve předřečníky s tím že když jsou tam štastný tak se vyspí všude. Sam si pamatuju jak na VŠ na koleji si holky daly matrace na zem. Ale naschvál jsem Skypnul známýmu, kterej se zabýva prodejem nejmenovaných matrací a ten z hlediska oborníka prohlásil že kvalitní matrace na zemi (samozřejmě ta jejich) je mnohonásobně zdravější než většina běžně používaných postelí.

buss
hodnocení

2x

Paní, proboha, na co všechno by jste chtěla mít zákon? A pak ještě chodit do baráku kontroly, ne? Už tak jsme svázaní až běda a furt naši zástupci něco vymýšlí. Děti mají vyrůstat ve zdravém prostředí. A na posteli jsou též matrace, tak o co jde? Jestli jsou na podlaze, nebo na nějakém špryclu 20 cm nad podlahlou.

hop®
hodnocení

2x

Vážená tazatelko, můj názor (trošku potvrzený ostatními reakcemi) je, že ty postele jsou důležitější pro Vás kvůli finanční či psychické masáži tatínka, a že vlastně na ty děcka moc nemyslíte. Oháníte se sociálkou, ale necitovala jste názor děcek, asi to není důležité. *cert*

Co se týká mne, tak jsem na chalupě raději zalezl na zahradě do vlastní vybudované nory, krásně se mi tam spinkalo, než abych sdílel pokoj s vlastními milovanými rodiči - je to jiná atmosféra. Naštěstí jsem měl rozumné rodiče, kteří mi tento "tramping" vedle baráku povolili a nenutili mne spinkat v klasických peřinkách - dodnes jsem jim za to vděčný!

Vraťte se do reality! Pokud budete trvat tvrdě na postelích, vrátí se Vám to i s úroky a budiž Vám přáno. Třeba si pak uvědomíte, že spokojenost Vašich dětí spočívá v něčem jiném...

xy164*
hodnocení

díky za vaši reakci...v realitě jsem a žiji

lidus*
hodnocení

1x

Nevidím nic špatného ve spaní na matracích na zemi a děti jsou obyčejně nadšené, když k tomu mají stan tak to je teprve super.

hodnocení

0x

Tak vzhledem k tomu, jak často tam budou přespávat, tak mi matrace na zemi a bedna s hračkami přijde jako docela dostačující vybavení dětského pokoje. Doufám, že žádný zákon na to není, mé děti pravidelně jezdí na výlety s vodákem,skautem a manželem a tam matrace na zemi je ta lepší varianta, většinou jim musí postačit karimatka nebo listí ;) Přijde mi zbytečné vztah s exmanželem hrotit kvůli matracím na zemi. Jako kdyby děti neměly kde spát, bylo by to něco jiného. Tahle mi to přijde v pohodě.

hodnocení

0x

Predem upozornuji, ze s rozvodama a naslednyma situacema zkusenost nemam, presto, na rozdil od ostatnich predrecniku, si myslim, ze postel neni zas az tak prehnany pozadavek.

Pokud ma otec deti rad a che je obcas mit u sebe (lhostejno jak casto), je dle meho nazoru postel to nejmensi, co pro jejich pohodli a zdravy spanek muze udelat.

Matrace na podlaze mi zde pripada jako hodit psovi kus hadru, aby nemusel spat na studene dlazbe.

Ovsem poradit, jak toho docilit, ci jak to vynutit, neumim.

Bez dobre vule otce to zrejme pujde velmi ztuha...

majdalena*

Souhlasím s tím,že postel není přehnaný požadavek.Ale důležitější mi připadne jak se k dětem otec chová.Zda mají jídlo a jinak se jim věnuje.Zde jedna rodina 4 děti matka ztratila zaměstnání pro zrušení podniku,tak neměli na dvě nové postele.Děti ,ta menší drobotina, spala s rodiči v posteli.No a nějaký dobrák je nahlásil na socialní odbor a ta přijela a jen proto,že neměli hned peníze na postele,tak je chtěla dát ty menší do ustavu.Jinak moc slušná rodina.Děti vždy čisté,upravené,syté ,jen neměli ty postele a ani jiné pro socialní paničky, důležité věci.No sehnali jsme zde několi kolik lidí, dvě válendy a to ostatní už byla maličkost sehnat.Pro ty rodiče bylo důležitější,aby děti měly jídlo a byly čisté a vše potřebné do školy a na sebe.Dnes mají všechno i dovolenou v zahraničí.A jaké následky by to zanechalo na dětech,kdyby musely do ustavu?Odtrhnuté od rodičů?Psychické zatížení na jejich malou dušičku!

Bylo by horší, kdyby tyto děti musely třeba spát u otce v pokoji a měl tam třeba také jinou ženu.Ale když mají svoji seknici,tak bych to neřešila.Třeba časem jim i ty postele zajistí.Vyjmenujte jim výhody takového spaní a né jen,že je to něco zlého.

doplněno 08.08.11 11:26:

Tímto reaguji na odpověd pana axuse.

Jenom k tomu "hodit psovi kus hadru". Mně nějak nenapadlo na problém nahlížet takhle. Možná proto, že moje děti se spaním na zemi (na matraci) nemají problém a naopak, berou to jako úžo vzrůšo. Dokud neměly palandy, tak si kolikrát samy matrace z postelí dávaly rovnou na zem. A minulý týden měly v pokoji postavené stany a spaly na zemi ve stanu *nevi*

xy164*
hodnocení

Na zemi na koberci nebo na studené plovoucí podlaze?

Na obojím. Pokud měly matrace, tak mi to nevadilo, pokud si hodlaly lehnout jenom tak na zem, tak jsem řvala jak bizon a donutila je vzít si pod sebe alespoň alumatku ;)

lui*
hodnocení

0x

Mě by se spaní dětí na zemi na matracích nelíbilo. Není to zrovna výraz úcty k těm dětem. A navíc: po zemi táhne chladný vzduch a práší se daleko víc než na posteli. Pozor na alergii na prach. Ale když se to dětem líbí a chtějí to, asi se s tím nedá nic dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]