Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Číslo účtu - nula na začátku

Od: dedeckova odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, na tomto odkazu je zobrzeno číslo účtu: omdc.cz/...
Chci se zeptat, zda-li ta nula, který je před číslem 4, hraje nějakou roli, či nikoliv. Mám také před číslem účtu nulu a na této kartě ji psanou mám, ovšem po přihlášení do internet banking ji tam zobrazenou nemám. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Standardní počet číslic je 6+10+4 pro jednoznačné určení účtu (předčíslí, číslo účtu a kód banky). Nuly před platnými číslicemi není nutno psát. Jiná situace je, pokud má účet i předčíslí a tento účet je zadáván 20-timístným číslem (třeba do elektronického klíče), pak lze vynechat nuly na počátku předčíslí, ale je nutné psát nuly na začátku účtu i kódu banky.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Nuly, které jsou před vlastním číslem se nevypisují. Jenom doplňují prázdná políčka.

xy164*
hodnocení

0x

Dobrý den, myslím si, že to nemá žádný vliv. Znám to z té druhé strany...když dávám k úhradě faktury, měla jsem podobné číslo účtu a peníze se mi odeslaly...a 0 jsem tam nepsala.

dedeckova
hodnocení

Číslo účtu je vlastně ve tvaru: 000000-0123456789. Takže ta nula před číslem 1 se psát nemusí?

ladinpraha*

Žádná nula před jedničkou se nepíše.

dedeckova
08.08.11 08:52
hodnocení

Děkuji.

buss
hodnocení

0x

Pokud nejsou políčka, tak ne. Ale na tiskopisech je uvedeno jak vypisovat. Ale s nulama se nic nezkazí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma předčíslí účtu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]