Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bradavce a přenos přes věci

Od: misijuka odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám se bát nakažení bradavicemi, když si přítel půjčoval notebook a mobil? Má je na rukou a čerstvé. Dokonce se je pokoušel vyříznout. Bojím se, že je dostanu také, přenosem přes své věci. Za jakou dobu se bradavice na plastových a kovových površích sami zničí? Mám je otřít nějakou dezinfekcí? A jakou? Díky*plac*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michal958*
hodnocení

0x

jestli je to přenosný to fakt nevím, jako sezinfekci bych použil třeba ocet, slouží i jako dezinfekce, třeba když šaháte v obchodě na kliku tak předtím tam sahalo třeba 2000 lidí před vámi.

drich*
hodnocení

0x

Bradavice se přenášejí krví - musel by si ji např. rozškrábnout a krev na Vás přenést.

LOGICKY TEDY AŤ SE NEPOKOUŠÍ JE VYŘÍZNOUT, POUZE SI JE ROZNESE DÁLE.

A i kdyby se to stalo, na bradavice se neumírá, jejich léčba je snadná - od návštěvy kožního lékaře až po návštěvu lékárny s volně dostupným spektrem mnoha přípravku pro léčbu.

Nejlevnější je návštěva lékaře a "vypálení"DUSÍKEM

Nebo v lékárně např. těmito přípravky:

http://www.lekarna.cz/shop.php?action=search&txt_search=bradavice

misijuka
hodnocení

Myslela jsem, že potem. Chytil je v posilovně. Může tedy na nečem zanechat pot nebo kapku krve na mých věcech a já to pak mohu dostat? Bylo by to to poslední, co by mi chybělo. Vím, že léčba je dlouhá a inkubační doba může být dlouhá taktéž. Vím, že se na ně neumírá, ale zajímá mě, jak se případných bradavic na věcech zbavit (pokud tam samozdřejmě jsou v potu nebo nějakém jiném ...). Stačí ty věci nečím otřít?

drich*

citace z webu www.zdrav.cz/modu/...

Jak se plísně a bradavice přenášejí?
Zdrojem plísňového onemocnění nebo bradavic je člověk trpící takovým onemocněním.
Infekce se šíří buď přímým kontaktem, nebo společně užívanými předměty a prostorami (ručníky, podlahy, sedátka). Nejčastěji našlápnutím infekčních šupinek kůže oddrolených z nohou jedinců, kteří jsou postiženi plísňovým onemocněním nebo mají bradavice. Tyto odpadlé infekční šupinky kůže obsahují zárodky plísní nebo virové původce bradavic. Šupinky kůže ulpívají zejména na dřevěných podložkách, na dlaždicích v okolí bazénu a na podlahách v šatnách a sprchách.
Přenesení infekce usnadňuje poranění nohou, zejména ragády (prasklinky kůže mezi prsty u nohou), ploché nohy nebo nohy otlačené nevhodnou obuví.
Přenos vodou prokázán nebyl, ovšem z povrchu těla koupajících se osob se zárodky plísní nebo šupinky kůže obsahující papillomaviry dostávají do bazénové vody a jejich počet roste, prodlužují-li se intervaly mezi výměnou vody a koupe-li se mnoho lidí.
K onemocnění bradavicemi někdy dlouhou dobu nedojde (inkubační doba je od několika týdnů do více než jednoho roku), ale infekce v buňkách přetrvává a může být za různých podmínek aktivována, např. při poklesu obranyschopnosti organismu nebo hormonálními vlivy.

-

V odkazu výše naleznete i přípravky na dezinfekci...

PS. Savem si mobil zrovna neotírejte =)

misijuka
hodnocení

A který přípravek na dezinfekci mám použít na notebook a budu ho mít doma? IRON?Mr. Proper?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]