Nejste přihlášen/a.
dobry den, chtel bych se zeptat, jestli mohu zrušit aukci na aukru v případě, že se mi nelíbí cena, za kterou by měl být daný předmět vydražen. díky.
Souhlas s predeslymi prispevky a nezapomente, ze pokud na Vasu aukro aukci nekdo prihodil ( a tim padem dle pravidel aukci ma na vec narok), a Vy aukci zrusite, muze Vam tento udelit nejen negativ (coz jiste udela, proc by mel prijit o vydrazene zbori kvuli Vasi liknavosti), ale i trestny bod za poruseni podminek. Jakmile nasbirate tri trestnaky, letite z aukra.
pokud aukci zruší před ukončením, nemůže dostat negativ. ten by dostal, pokud by aukce řádně skončila a odmítl předmět aukce (třeba kvůli ceně) prodat výherci aukce.
aukce se dá zrušit za přesně stanovených pomínek, mezi které patří např. odcizení nebo poškození předmětu...
doplněno 07.08.11 21:12:vždyť to píšu. aukro to neřeší, pokud to nenahlásí "kupující". rozbít nebo poškodit se mi může cokoliv a kdykoliv...
To ano, ale pokud je na aukci prihozeno a on aukci zrusi, bude po nem chtit aukro nejake vysvetleni...
Cituji pravidla:
Můžete zrušit nabídky ve Vaší aukci z následujících důvodů:
Rozhodl jste se ukončit aukci z důvodu nepředvídatelné události (krádež, poškození předmětu).
Kupující Vás požádal o zrušení jeho nabídky.
Nemůžete ověřit identitu Kupujícího (např. neplatné tel. číslo)
Kupující má mnoho negativních komentářů nebo Kupující není z jiného vážného důvodu důvěryhodný.
Příklady příhozů, které porušují obchodní podmínky a z toho důvodu jsou zakázány:
Předmět byl již prodán
Nízká částka draženého zboží
Osobní důvody
Předmět si ponechám
Zadaná špatná cena
Pokud se setkáte se zrušením příhozu uvedeném ve druhém odstavci, oznamte nám tuto skutečnost přes Kontaktní formulář.
Prosím pozor: Zrušené nabídky budou na stránce s předmětem zobrazeny. Vždy musíte uvést důvod pro zrušení nabídky.
S pozdravem
Hans S.
a co když je předmět inzerován třeba někde v bzaru a tam to někdo koupí dřív, než skončí aukce? za aukci jsem přece zaplatil, tudíž by neměl být problém, ne?
"mohu zrušit aukci na aukru v případě, že se mi nelíbí cena, za kterou by měl být daný předmět vydražen" - vždyť přece proto jste si stanovil spodní hranici (a případně vyšší "kup hned")?
Jak již bylo odpovězeno, jde o porušení pravidel.
(Když to za tu cenu nechcete prodat, tak to za tu cenu nemáte nabízet)
Pokud dáte cenu "od korunky", může se stát, že dostanete opravdu jen korunu plus poštovné. Od toho ale vyvolávací cenu určujete VY!
Přesná pravidla jsou na Aukru daná: aukro.cz/...
Občas mám pocit, že na aukru se dějou, já tomu říkám falešné příhozy. Že prostě je prodejce s někým domluvený a v okamžiku kdy přihodím první částku, tak se tam ještě ten den objeví příhoz. Jakoby se někdo snažil šponovat cenu přes třetí osobu. Ale je to nedokazatelné a já tak většinou ztrácím chuť přihazovat. Dobře rozmyslím a druhý příhoz už je jen o pár korun vyšší než předchozí. Mám u toho potom dobrý pocit, že si prodejce vydražil věc zpátky, a stálo ho to poplatek Aukru za prodej, Hi. Taková malá duševní satisfakce.
Lui, pokud se mi na Aukru něco líbí, ujasním si své osobní maximum, co jsem za to ochoten zaplatit a dám to jako automatický příhoz, pak už nemusím sledovat. Nejsem v tomhle hráč, prostě za "něco" jsem ochoten zaplatit "něco", většinou i koukám na možnost osobního odběru, Proč něco koupit za 10 korun a za dopravu platit 200,-?!
Tomu aukraci rikaji "bratricek" a celkem hojne se to rozmaha.. nastesti si poctivi aukraci i pomahaji a sestavuji databazi techto bratricku. Nekdo ma treba bratricku klidne i sedm...
Strategii?
Jo ahaaa, to bych si ja vul musela precist druhou pulku Vaseho prispevku:D:D
Pardon:D
Automatický příhoz není špatný, ale může se stát, že vyšponuje cenu zbytečně vysoko. U věcí, na kterých mi opravdu záleží přihazuji sve maximum na posledních 3 sekundách. Tak mě už krom automatického příhozu nikdo nepřehodí a já mám jistotu, že předmět je za tu nejnižší možnou cenu a nebo není, když přesáhne mé maximum.
Je-li prodejce s někým domluvený, aby přihazoval a šponoval cenu výš, není to nic proti obecným pravidlům hry zvané "aukce". Cena se tím skutečně může zvýšit, prodejce však riskuje, že skuteční zájemci to vzdají příliš brzo, takže mu nakonec zbyde neprodaný předmět a ještě zaplatí aukční poplatek - tedy procenta z vydražené ceny. Ostatní účastníci tím nejsou nijak poškozeni, protože je nikdo nenutí, aby šli s cenou nad limit, který si oni sami pro aukci stanovili.
Uvedený postup je, mimochodem, jedna z legálních cest, jak může autor výchozího dotazu dostat svou věc na Aukru zpátky, aniž by ji musel prodat pod cenou. Prostě nějaký jeho známý ji koupí za dostatečně vysokou cenu, ale samozřejmě prodávající bude muset Aukru z úspěšné aukce uhradit příslušný (nijak velký) poplatek.
Vzdáleně podobný postup (ale s jiným účelem) se používal v tzv. malé privatizaci, kdy se počátkem 90. let na malých aukcích dražily nájmy za obchody a malé provozovny. Jakmile někdo přihodil, účastník - "pan X" okamžitě přihodil výrazně vyšší cenu. Když někdo další přihodil, "pan X" okamžitě trumfoval cenou o dost vyšší, až nakonec vyhrál. Takhle vyhrál první aukci, druhou, třetí... až nakonec byli účastníci tak otrávení, že v další aukci už ani nepřihazovali a "pan X" získal obchod za vyvolávací cenu. Tento obchod si ponechal, zbývající odmítl zaplatit, čímž mu samozřejmě propadly dražební jistiny (bylo to 10 % z vyvolávací ceny). V konečném součtu se mu to ovšem vyplatilo, protože poslední obchod získal za cenu mnohem nižší, než by mnozí jiní účastníci byli ochotni zaplatit (i se započítáním ztráty z propadlých jistin). Tento postup (na hranici férovosti) samozřejmě nemohl použít každý - vyžadoval dobrou znalost situace, využití psychologie a suverénní vystupování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.