Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opékání párku na Lysé Hoře

Od: tom125690 odpovědí: 3 změna:

Zdravím...mám takový menší dotaz. Příští týden z pátku na sobotu jdeme asi s 25ti přáteli na Lysou horu a na kteoru vystoupáme tak okolo 2hodin ráno...a napadlo nás, že si pak uděláme buřtíky na ohýnku. Psal jsem dotaz na správu Lysé Hory a tam mi pán, řekl že na Lysé hoře ohniště přímo není, ale že někteří lidé dělají ohniště v základech bývalé Bezručovy chaty...a že takhle v noci by to na chvilku nevadilo. Nevíte o tom někdo více? Mám strach, aby z toho nebyly problémy. Není na Lysé hoře nějaká ubytovna, kteoru by to mohlo rušit ten táborák? A nebo nevíte někde kde by se dalo opékat třebas pod Lysou horou aniž by to někomu vadilo? Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud si dobře pamatuji, tak Lysá Hora je součástí Chráněné krajinné oblasti Beskydy...

Zákon 114/1992 Sb. o ochraně přírody a krajiny upravuje v § 26
Základní ochranné podmínky chráněných krajinných oblastí
(1) Na celém území chráněných krajinných oblastí je zakázáno
a) zneškodňovat odpady mimo místa vyhrazená se souhlasem orgánu ochrany přírody,
b) tábořit a rozdělávat ohně mimo místa vyhrazená se souhlasem orgánu ochrany přírody,

v tomto případě bych zkusil kontaktovat orgán ochrany přírody s dotazem, kde podle nich konkrétně na L.H. tato možnost je...

našel jsem třeba

Příspěvky, připomínky k těmto web stránkám, dotazy o Lysé hoře, atd... můžete psát na info@lysahora.cz
nebo Lysá hora na Face/...
Horská služba - tel: 597 431 702, non-stop 606 769 010; hsbeskydy@horskas/...; www.HorskaSluzba.cz

nejlepší bude kontaktovat přímo

Správa CHKO Beskydy

Nádražní 36 756 61 Rožnov pod Radhoštěm
Tel.: +420 571 654 293
Fax: +420 571 657 407
beskydy@nature.cz
www.beskydy.natur/...
doplněno 07.08.11 04:38:

dále je tu možnost kontaktovat přímo nějakou ubytovnu či hotel blízko Vaší trasy, zda u nich v areáli není možnost táboráku či grilování... když jim slíbíte nějaký kšeft v podobě nákupu jejich sortimentu a dobrou reklamu, není důvod Vám nějak nepomoci...

nějaké kontakty na taková zařízení jsem našel např. na: lysahora.cz/...

dále mám zkušenosti z dřívějška, že jsme větší táboráky konzultovali s místními, respektive příslušnými hasiči, oznámili den a čas trvání, aby v případě, když nějaký horlivec z dálky zahlédne oheň, nezalarmoval hasiče... v dnešní době, kdy jsou všude dostupné služby mobilních operátorů, není problém dát hasičům případně číslo na organizátora, na případné prověření hlášení o ohni, a to v obou směrech...

doplněno 07.08.11 04:41:

je opravdu nezvyklé dělat táborák či oheň na opékání po druhé hodině v noci, oheň v tomto čase evokuje opravdu myšlenky na požár... co takhle to posunout na čas východu slunce a mezi výstupem a ohněm si trochu odpočinout, nebo pospat?

lidus*

Vyčerpávající odpověď, ovšem někteří tzv. táborníci jsou stejně nepoučitelní.

drich*
hodnocení

0x

Dobrý den,

ano je pravda, že v základech Bezručovy chaty jsem zahlédl náznaky ohniště, ovšem zrovna když jsem tam byl já nikde ohýnek neplápolal =)

Ale jak už se tu psalo výše, není dobrý nápad rozdělávat ohýnek takhle v noci, mohlo by to vypadat jako požár.

Jinak pokud vím na Lysé Hoře jsem žádnou ubytovnu neviděl, je tam chata Horské služby, meteorologická stanice a dvě boudy (rozuměj hospody)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]