Nejste přihlášen/a.
Zdravím...mám takový menší dotaz. Příští týden z pátku na sobotu jdeme asi s 25ti přáteli na Lysou horu a na kteoru vystoupáme tak okolo 2hodin ráno...a napadlo nás, že si pak uděláme buřtíky na ohýnku. Psal jsem dotaz na správu Lysé Hory a tam mi pán, řekl že na Lysé hoře ohniště přímo není, ale že někteří lidé dělají ohniště v základech bývalé Bezručovy chaty...a že takhle v noci by to na chvilku nevadilo. Nevíte o tom někdo více? Mám strach, aby z toho nebyly problémy. Není na Lysé hoře nějaká ubytovna, kteoru by to mohlo rušit ten táborák? A nebo nevíte někde kde by se dalo opékat třebas pod Lysou horou aniž by to někomu vadilo? Děkuji.
Pokud si dobře pamatuji, tak Lysá Hora je součástí Chráněné krajinné oblasti Beskydy...
Zákon 114/1992 Sb. o ochraně přírody a krajiny upravuje v § 26
Základní ochranné podmínky chráněných krajinných oblastí
(1) Na celém území chráněných krajinných oblastí je zakázáno
a) zneškodňovat odpady mimo místa vyhrazená se souhlasem orgánu ochrany přírody,
b) tábořit a rozdělávat ohně mimo místa vyhrazená se souhlasem orgánu ochrany přírody,
v tomto případě bych zkusil kontaktovat orgán ochrany přírody s dotazem, kde podle nich konkrétně na L.H. tato možnost je...
našel jsem třeba
Příspěvky, připomínky k těmto web stránkám, dotazy o Lysé hoře, atd... můžete psát na info@lysahora.cz
nebo Lysá hora na Face/...
Horská služba - tel: 597 431 702, non-stop 606 769 010; hsbeskydy@horskas/...; www.HorskaSluzba.cz
nejlepší bude kontaktovat přímo
Správa CHKO Beskydydále je tu možnost kontaktovat přímo nějakou ubytovnu či hotel blízko Vaší trasy, zda u nich v areáli není možnost táboráku či grilování... když jim slíbíte nějaký kšeft v podobě nákupu jejich sortimentu a dobrou reklamu, není důvod Vám nějak nepomoci...
nějaké kontakty na taková zařízení jsem našel např. na: lysahora.cz/...
dále mám zkušenosti z dřívějška, že jsme větší táboráky konzultovali s místními, respektive příslušnými hasiči, oznámili den a čas trvání, aby v případě, když nějaký horlivec z dálky zahlédne oheň, nezalarmoval hasiče... v dnešní době, kdy jsou všude dostupné služby mobilních operátorů, není problém dát hasičům případně číslo na organizátora, na případné prověření hlášení o ohni, a to v obou směrech...
doplněno 07.08.11 04:41:je opravdu nezvyklé dělat táborák či oheň na opékání po druhé hodině v noci, oheň v tomto čase evokuje opravdu myšlenky na požár... co takhle to posunout na čas východu slunce a mezi výstupem a ohněm si trochu odpočinout, nebo pospat?
Dobrý den,
ano je pravda, že v základech Bezručovy chaty jsem zahlédl náznaky ohniště, ovšem zrovna když jsem tam byl já nikde ohýnek neplápolal =)
Ale jak už se tu psalo výše, není dobrý nápad rozdělávat ohýnek takhle v noci, mohlo by to vypadat jako požár.
Jinak pokud vím na Lysé Hoře jsem žádnou ubytovnu neviděl, je tam chata Horské služby, meteorologická stanice a dvě boudy (rozuměj hospody)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.