Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nedávno po holení se mi vytvořila ve tváři taková bulka, myslím, že to je tím že fous nějak roste opačně (dovnitř)(už se mi to stalo), vyřešil jsem to vytrhnutím chlupu a už to bylo dobré... Ale teď se mi to nějak nedaří... Nemáte nějak tip, co stím (kromě doktora)? Díky
Počkat...
´Zarostlý´ chlup se zanítí a pak vřídek vymáčkneš... A nebo ´rozrejpnout´ kůži (něčím ostrým, desinfikovaným) rovnou...
doplněno 28.12.12 20:32: Pokud je to "přes měsíc", pak - zřejmě, nejde o zarostlý vous, ale o tukový váček - já už bych to rozrýpnul...
Tobě ale doporučím toho doktora... Přecejen chirurgie ´samo-domo´ nemá mnoho zastánců...
Anzionka: Černá mast či antibiotika jsou na zánětlivá ložiska - a ta by bolela... Tukové váčky nebolí...
Nevím na kolik to máte rozškrábané. Může v té bulce být takový tužší obsah, který by na zdravé kůži měl být vidět. Pokud není vidět, tak nechte nejprve škrábanec zahojit a poté jehlou nad kuličkou natrhněte kůži. Obsah by měl jít lehce prsty vytlačit. Je-li bulka velká, nebo se zvětšuje, tak bych se raději obrátila na lékaře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.