Nejste přihlášen/a.
- praxe v oblasti prodeje
Požadujeme:- praxi na obdobné pozici výhodou
a mohla bych pokračovat v kopírování pozice prodavače, návrháře a jiných prací, které vyhledávám. Dopr*ele kde mám jako student sehnat praxi na obyčejnou práci, když nemám žádný známý, kteří by mě někam přitáhli? Hold byla chyba studovat obor, kde člověk potřebuje víc být průbojný, ale když nemám dostatečnej talent, tak to jde blbě ..
studovala jsem ještě rok na jazykovce a udělala si nízkou uroveň certifikátu, pač moje angličtina není tak dobrá, jako má většina lidí, kteří se o angličtinu zajímají dost. Mám pocit, že jsem v háji kvůli rodinným důvodům chci z bytu vypadnout co nejdřív, protože doma se cítím hrozně stísněně ...
Momentálně mám brigádu ve fabrice, ale cítím, že přece nemůžu skončit ve fabrice a skončit jako další stovky žen, co jsou shrbené, smradlavé, nemyté, a se spoustou fůru problému ...
Já jsem opravdu naprosto zoufalá, tu praxi prostě fakt vyžadujou všude a mám pocit, že na trh nenabízím nic řidičák nemám, je mi 21 let, sice štíhlá nejsem, ale určitě ošklivá nejsem, uživatelskou znalost počítače mám ...
Já prostě nevím
Napadá mě momentálně, že tuten rok budu v tutej fabrice a že příští rok bych zkusila jít na VŠ na pedagogickou a dělat to dálkově. Snad bych pozici učitele sehnala líp nebo já prostě nevím .. chce se mi brečet!
Nedá mi to a musím na Tvůj výkřik zoufalství reagovat.Mám dceru, je jí 28 let a teprve před 6 měsíci našla práci ,na kterou má vzdělání / učitelka MŠ /.Do té doby dělala na několika místech, i podřadnou práci mezi smradlavejma nemytejma ženskejma,jak píšeš. Mně je 48 let, zažila jsem dobu, kdy s tímhle mladí lidé problém neměli, ale před pěti lety, ačkoliv mám SŠ vzdělání, jsem pracovala jako laborantka v jedné potr. firmě 15 let a přišel k nám náš nový vedoucí VŠ, usmrkanej sebevědomej ksicht a všechny nás vyházel, ačkoliv o práci věděl úplný nic.Musela jsem přijmout podřadnou práci, pracuju mezi lidma, který se neumějí ani podepsat.Protože žiju sama na malém městě ,zatím jsem se s tím smířila, protože v mým věku už práci hledám mnohem obtížněji.Tím Ti chci říct, abys vydržela a hlavně hledala, pracovala na sobě atd.Ona je příšerná doba, všude jsou nacpaný důchodci a zvlášť na teploučkých místečkách.V MŠ se dcera setkává s učitelkama přes 60 let věku,jsou nervní,ale proč se tam nedržet, když maj penzi a12 tisíc k tomu plat, no neber to...tak vydrž a ono bude líp.Snad přijde doba, kdy tenhle stát budou řídit normální lidi, to bude záležet hlavně na vás, mladých lidech...
...a proč si myslíte, že jsou všude důchodci?Třeba to je z důvodu i toho, že spousta důchodců nemá finanční prostředky na ,,normální,,živobytí tak jim asi hold nic jiného nezbývá že?Třeba jednou budete také v takové situaci a i když by jste mohla být v důchodu tak třeba si to nebudete moct dovolit...nemyslím si že jsou v práci důchodci kvůli tomu,že je to baví...ale protože jim nic jiného nezbývá...a ono také spousta mladých lidí dělat nechce a nebo ten kdo dělat chce tak narazí na problém praxe...samotné mi je 24 let a také jsem problémy s praxí měla...ono hold jak slečna psala o těch upocenejch ženskej, které vlastně uráží tak to je hold těžký když si vybírá... někde hold začít musí
Myslím, že jsem to napsala špatně. Nemám problém s tím pracovat u těch ženských. I teďka tam pracuju, i když brigádně. Ale určitě tu nechci pracovat napořád. Práce mě ubijí a myslím si, že mám na víc.
Akorát nevím,co mám dělat, abych někde sehnala praxi? Když chtějí praxi v obchodě, jak jí mám sehnat, když všude tu rpaxi požadujou? Tím, řže budu ve fabrice, tu rpaxi v obchodě nebudu mít. Nebo jak jste k takové praxi došly vy? Já nemám tucha ...
Já dodneška tu praxi nesehnala dělám a věnuji s ezcela úplně jiným oborům...taky mě to strašně ubíjelo ale nakonec jsem ted spokojená...napadlo mě zkusit při práci různé tréninky nevím teď jak se to přesně jmenuje ale jsou to programy kde jste jakoby na praxi...myslím, že to má např.T-mobile apod...
doplněno 06.08.11 18:23:trainee programy už jsem si vzpomněla a jsou zaměřeny právě na lidi co potřebují získat praxi
Vy tady naříkáte na to, že všichni chtějí praxi. Už jste byla na nějakém pohovoru? Pokud si myslíte, že máte na víc, jděte tam a přesvědčte je o tom! Třeba je tak oslníte, že Vás vezmou! Nehledě na to, že šikovným obchodníkem se člověk naučí být!
Takže zkoušet, zkoušet, zkoušet! Nevyjde to na poprvé, vyjde to třeba na posté!
Zatím jsem na pohovoru byla jednou. Jinak životopisů jsem poslala fůru a k pohovoru jsem se stále nedostala. Většinou mi napíšou, že bohužel našli kandidáta, který lépe odpovídá jejich požadavkům .. No jak na to koukám, budu se muset snažit víc. Akorát - můžete mi ještě někdo poradit k tomu životopisu - jak nejlépe a nejpravdivěji ohodnotit sama sebe, co umím a co ne? Nějak mám pocit, že asi sama sebe neumím moc dobře podat své kvality a nedostatky. Jaksi sama na sebe nekoukám a vidím hlavně samé špatné věci a ty psát nebudu samozřejmě :/
Ohodnotit sama sebe, to je vždycky obtížné. Zeptejte se rodiny, přátel... Mě zrovna před nedávnem dělali výběrové řízení na mou nadřízenou. Ohodnotila se skvěle, vystupovala sebevědomě, vzali ji - a teď vyšlo najevo, že její "excel" znalosti končí u přesunutí tabulky z excelu do wordu (což nezvládne).
Nebála bych se proto Vaše dovednosti trošku nadhodnotit
Tak mě napadlo - co zkusit kariérní postup přímo v té továrně? Některé firmy si rády vybírají zaměstnance ze své firmy, znají je a i pro Vás bude výhoda, že znáte prostředí firmy. A nemusíte skončit u pásu.
Cocinko...ona totiž nejhorší je jedna věc- většinou firmy zvou na pohovor až ty co splňují nějaká základní pravidla, ale s tím jste se asi nesetkala...
Maverick, ale setkala... Už mám za sebou tolik výběrových řízení, že bych je na prstech nespočítala. Naštěstí mám možnost pracovat při škole, tak doufám, že ze mě za 2 roky bude Ing. s praxí
Promińte, ale podle vás důchodkyně, která má důchod 10 tis. a k tomu 12 tis. plat, je prostě chudák , který si musí přivydělávat?V práci jsem měla kolegini, která až do svých 55 let žila s manželem v podnikovém bytě za min. nájem a když jim podnik oznámil, že musí byt buď odkoupit nebo se vystěhovat, tak čučela jak vyvoraná myš a byla by nejraději 24 h v práci, aby byt mohla splácet.Každý má myslet na zadní kolečka a ne čekat, až se něco stane.Znám spoustu důchodců, kteří rozdávají vnoučatům, jezdí si na dovolené atd. Moji rodiče měli asi před 10 lety podprůměrné důchody, spolu dali dohromady 13tis. a nikdy jsem od mamky neslyšela, že by si stěžovala, že nemá na živobytí.Každý člověk má v hlavě mozek a ví, co si může dovolit a co ne.Ona česká povaha je taková, že pořád naříkáme, stěžujeme si, ale aby s tím někdo něco udělal, to ne.Prostě ani nechápu, proč např. inv. důchodce může chodit do práce.Buď jsem opravdu tak nemocný , že to nejde a nebo jsem zdravý a do práce chodím.Kolegině šla teď do starobního důchodu, důchod má 10,5 tis., její manžel 11,5 tis, mají u sebe matku o kterou se stará a ta jí dává 10 tis. důchod a ještě mají zažádáno o příspěvek na péčí 3.stupně a to je asi 8 tis. To mi chcete říct, že pro 3 lidi je 40 tis. málo?Vím, že někteří lidé jsou na tom blbě, ale těch je podle mě menšina a ty na mysli vůbec nemám.Navíc si myslím, že by i děti měli rodičům pomáhat.Je to velmi diskutabilní téma.Já po 30 letech práce, mám SŠ mám plat 11 tis. a docela vyžiju, jsem sama a vím,na co mám a na co ne, nekouřím, nepiju,nejezdím na dovolenou do Karibiku.Slečně jsem taky radila, aby vydržela jako moje dcera, proto jsem taky na dotaz reagovala...
Pokud neabsolvujete alespoň 5 výběrových řízení týdně, pak je jakákoliv rada zbytečná. Chápu, že VŠ pedagogická je řešením pro mnoho lidí, kteří nemají šanci se jinak ve společnosti uplatnit, ale s tímto "materiálem" vzdělanostní společnost nikdy nevybudujeme (viz. výsledky státních maturit). Na pajdák raději zapomeňte, už dneska to je tragédie.
Resenim pro lidi, kteri se nemaji moznost uplatnit jinak? Ano, inzenyri z VUT a medina nad nami ohrnuje nos, spousta lidi tvrdi, ze pajdak je "unikova" skola... samozrejme, kazdy nemuze byt pravnik, lekar nebo inzenyr chemie, to ovsem neznamena, ze pajdak je nejaka spodina. Navic - pajdak nabira spousty studentu, ale take jich behem let spoustu vyhodi. Na pajdak je jednoduche se dostat, ale je tezke se tam udrzet - zvlast na prirodopise, zemepise, jazycich a hudebni vychove. Holt uroven maturit je takova, jakou ji nastavil stat, vychazejici ucitele za to opravdu nemohou Nehlede na to, ze spousta vystudovanych ucitelu dela uplne neco jineho.
Tolik k tomuto nesmyslnemu vykriku
Pro tazatelku: ani diplom Vam nezaruci skvele misto. Mamka dela na pracaku a v evidenci ma spoustu cerstvych vysokoskolaku. Ale pajdak klidne zkuste, rozhodne lepsi neco, nez nic Ale doporucuji Olomouc, Brno ani omylem. V Brne ma pajdak velke problemy, co se tyce organizace a legislativy, a tez je ve vyse zminenych oborech naprosto nesmyslne komplikovan vyucujicimi. Byvale spoluzacky, co studovaly v Olomouci, si tamejsi pajdak nemohly vynachvalit.
A drahosico: Kdyz jsme se kdysi hlasili na stredni, ohrnovali jsme nos nad truhlari, cisniky, kadernicemi a dokonce i nad zemedelkou - my prece jdeme na odborne stredni s maturitou! A hle - maturitu maji i ucebni obory a hlavne, bez techto remesel by nemel kdo pect rohliky, barvit vlasy, varit a treba kydat hnuj. Stejne jako Vam pravnik ci chirurg nebude ucit deti na zakladce.
Zrovna nedávno jsem říkala, že snad nejhorší je v dnešní době mít maturitu. O oborech s vyučním listem mají větší šanci získat práci, než člověk s maturitou.
Posledni dobou to tak je studovanych jsou vsude mraky, sedi na pracaku. Ucebni bory nejsou plne obsazene, zajem o ne je cim dal nizsi... za chvili bude zrucny pekar, cukrar nebo umelecky kovar placeny zlatem. Skoda, ze v sousednich statech to funguje presne naopak. A kamarad se ve sve profesi potkava se spoustou lidi z ruznych zemi. V jinych zemich v pohode staci k paradnimu mistu maturita, VS je neco jako Vase osobni plus a zajisti lepsi plat. U nas je VS vyzadovana - aby Vam nasledne sdelili, ze si Vas firma co organizace nemuze dovolit a tudiz Vas nebere.
V dnešní době je vůbec nejhorší mít výučák, maturitu nebo VŠ protože ani jedno nezaručuje úspěch, takže to je spíš o přístupu k práci a o tom jak se snaží být člověk dobrý v daném oboru...vemu to za sebe mám učnák a dodnes jsem nesehnala práci v mém oboru, sestřenka má maturu a dodnes má potíže vůbec něco sehnat, přítel má vejšku a nikdo si kvůli němu nesedl na zadek a dnes dělá také úplně něco jiného než v čem má vejšku a práci má mnohem lépe placenou než když by dělal ve svém oboru a žádnou školu k tomu nepotřeboval takže bych vůbec neříkala že nejhorší je dnes mít maturu záleží jak k tomu člověk přistupuje...
doplněno 06.08.11 20:25:já bych naopak řekla, že v dnešní době převažuje kvantita nad kvalitou a že převážná část obchodníků, řemeslníků, někteří právníci , lékaři nebo učitelé atd.atd.nejsou tak kvalitní, že tu chybí spousta poctivé práce...poslední dobou opravdu zastávám názor, že tu chybí spousta kvalitních a poctivých řemesel at jde o jakoukoliv činnost a pokud by k tomu člověk trošku změnil přístup a práci by odváděl opravdu poctivě a kvalitně asi by neměl problém sehnat zákazníky poněvadž jak už jsem psala převažuje kvantita nad kvalitou...mně třeba chybí nějaká dobrá opravdu poctivá cukrárna či pekárna, pro maminy třeba nějaká dobrá agentura na hlídání dětí či jesle apod...dobrý truhlář atd... atd... j etoho spousta...neříkám, že všichni jsou takový ale mám prostě z dosti lidí pocit, že hlavně aby moc nedělali a hodně hodně peněz za téměř nic...
No co já vím ze zkušeností ostatních a z mojí zkušenosti na brigádách, tak zaměstnanci právě preferují tu kvantitu, než kvalitu .. např moje brigáda spočívá v tom, že kontroluju oblečení z německých a rakouských katalogů, jestli je vše v pořádku. Máme tam stanovenou určitou normu. A právě ty normy kolikrát bejvají problém. Někdo dokáže zvládnout normu v klidu, někdo bohužel ne. Pak vzniká to, že svojí práci lidi odflákavájí jen, aby měli hodně kusů a zaměstnanci byli spokojení ... a takhle to ve velkých fabrikách chodí, že kvantita vládne nad kvalitou ...
Já byhc raději zkusila Pajdák v Plzni, nebo v Praze, nebo ještě někde v blízkým okolí, ale zatím jsem to všechno ještě neprojela. olomouc je trochu z ruky ode mě.
Tak tam bohuzel zadne zname nemam... ale berte to tak, ze titul se rozhodne nikdy neztrati a prakticky nemuze uskodit Ackoli - znama se uchazela o misto, kde ji rekli, ze bohuzel neprijimaji, protoze by ji nezaplatili, nebot ma na pozadovane misto moc vysoke vzdelani. Znama na to, ze ji nevadi, ze mensi plat bere a ze o misto stoji. Nevzali ji. Meli strach...
Hm.. tak to Vam bohuzel nepovim, bylo to pred pul rokem a je to znama zname, znate to... ale ma VS ekomickeho smeru, takze pocitam, ze nejaky takovy ekonomicky obor..
Ono to je v podstatě jedno, jaká to byla pozice. V personalistice se na pravdu moc nehraje. Prostě se mi nezdá, tak ji nepřijmu - důvody si nechám pro sebe. Ještě před třemi roky jsme preferovali mladé. Na výběrovky chodili desítky mladých titulovaných Bc. a Mgr.. Jediné co je spojovalo, bylo značné (bezdůvodné) sebevědomí a nároky. Pár jsme jich vzali, ale kmenovým zaměstnancem se stal pouze jeden. Zbytek byl vyhozen ve zkušební době pro nesamostatnost, lenivost a neschopnost. V poslední době hlavním kritériem není žádný papír, ale skutečné vědomosti, schopnosti a praxe, věk někde kolem 45 a více a vedlejším kritériem je i dlouhodobé bydliště v rodinném domě. Z 52 zaměstnanců ani jeden nebydlí v činžovním bytě. Důchodce máme samozřejmě také - jejich zkušenosti a především kontakty jsou velkým přínosem. Od titulovaných absolventů raději dále
...můžu se zeptat proč máte podmínku aby uchazeč byl v rodinném domě?To mě dost zaskočilo a slyším to poprvé mám určitý názor proč to vyžadujete ale dost mě to zajímá protože tohle fakt slyším poprvé
Není to podmínka, ale přihlížíme k tomu. Vychází to z dlouholetých praktických zkušeností. Pokud někdo od dětství nebo dlouhou dobu žije v RD, tak bývá daleko pracovitější (často od dětství musí pomáhat rodičům), zručnější, umí používat řadu ručního nářadí, ví, že v řetězové pile nebo elektrocentrále je olej , umí svařit dva profily, má větší přehled v praktických otázkách, má více známých z oblasti řemesel, atd.. Netvrdím, že to musí platit ve 100%, ale funguje to, tak proč k tomu nepřihlédnout.
Tak se tedy musim priznat (bez urazky), ze vetsi blbost jsem hodne dlouho neslysela... a vedet, ze nekde je coby kriterium prijeti typ bydleni, tak o misto snad ani nemam zajem. Chudaci ti, kdoz nemaji miliony na vlastni dum ci vyrostli na sidlisti. To mi drobatko zni jako urcita diskriminace - v panelaku se pomalu nemate jak dostat k retezove pile, elektrocentrale a podobne. Coz ovsem neni vina zde bydlicich.
Ahoj hele já toto znám.Doma mě to s..e,práci stále nemám a jsem už jak dlouho na úřadě práce.Sice budu končit příští týden ECDL kurs na pc programy,ale taky není jistý že s tímto někde seženu práci.Vystudovala jsem celkem slušný obor,kde bych se fakt mohla uplatnit,ale bohužel nabídky se zrovna moc nehrnout.
A jak říkáš,kde mám sakra sehnat praxi?
Celý tento systém je na hlavu.Taky bych ještě ráda studovala,ale všechno na sobě nějak závisí.Nemám práci,nemůžu studovat.Nemám práci - tím pádem peníze - nemůžu jet s přítelem k moři.A i když chci jít na nějaký jiný obor,jelikož mi nic jiného nyzbýva,zase chtějí bud vystudování v oboru nebo praxi.
Musíš doufat,že to zlepší asi jako já
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.