Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba předem vs nedodané zboží

Od: mh23® odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,na inzertním serveru (sbazar) jsem si vybral zboží (mobilní telefon) a po domluvě s prodejcem jsem zaslal peníze (1200 kč) na jeho účet. Platba byla odeslána z mého účtu dne 1.8.2011 cca v 6:00,to znamená že na druhém účtě byla připsána cca 2.8.2011.Do dnešního dne žádná komunikace a samozřejmě žádné zboží.Den po odeslání peněz mě sbazar informoval že komunikuju s podvodným prodejcem atd.Sice nejde o závratnou částku,ale jen tak to nechat nechci.Proto se vás ptám,jaký je nejjednodušší a nejrychlejší postup.Hlavně vás prosím,abyste mi zde nepsali,že své peníze neuvidím atd - spíš mi jde o to at ten super prodejce za to nějakým způsobem pyká.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Co zkusit do sbazaru podat inzerát,že sháníte další podvedené tímto prodejcem z důvodu podání hromadného trestního oznámení.Čím víc vás bude,tím je větší šance,že se domůžete svých peněz.

hodnocení

zkusím,díky*jasne*

Můžete se združovat jak chcete ,ale je to neprokazatelné viz výše psané *frajer*

hodnocení

0x

Když našeho dědečka chtěla okrást jedna firma,napsala jsem jim dopis,že jestli mu do týdne peníze nevrátí,napíšu to do novin a do televize.Za dva dny peníze měl.

hodnocení

no jo,ale toto je soukrommý prodejce na inzertním serveru

hodnocení

0x

Jestli máte jeho jméno a adresu,tak by o takovou reklamu(ostudu)také určitě nestál.

hodnocení

0x

Nakoupit na internetu a poslat peníze předem *modla**zed**haha*

hodnocení

Luigi - opravdu dík za super odpověd.A ted si to přečti prosím ještě jednou.

Promiň ,ale nemohl jsem si to odpustit po tolika případech co se staly že ještě někdo platí předem *klik* no a borca jedině osobně navštívit a řešit to přímo s ním jinak je to neprokazatelné a jak bys ho chtěl asi tak trestat po netu *cteni*

hodnocení

tak že,toto provozovat je beztrestné? právě že mě zaráží to,kolik lidí bylo okradeno a nikomu se nepodařilo peníze nebo zboží dostat.Prokázat by to mělo snad jít - mám uložené maily a zjistit kdo to vlastně je-by šlo přes číslo účtu.Ale to budu muset jít na pčr a podat oznámení.

No mejla si založím kdekoliv v internetové kavárně a účet si nebudu zakládat na svoji občanku když chci jeho prostřednictvím okrádat lidi ne?*jasne*

hodnocení

Ale je přece jedno na čí občanku to bude založeno,a snad ani nejde na cizí (ukradenou) občanku založit účet ne? Někomu ten účet patřit musí

Problém je v tom, že ne stále ještě někdo, ale většina platí předem. Ono takovýchto borců zase tolik není, ale samozřejmě jsou důvěryhodné a méně důvěryhodné servery. Zde jde o insertní server, který samozřejmě má jen zprostředkovatelskou roli, ale i tam , jak vidět, dbají o svoji pověst. (Aukro třeba jde až tak daleko, že v podobných případech nahradí škoru, ale ti mají své možnosti, jak si na toho prodejce došlápnout. Nicméně je vidět, že s tou neprokazatelností to nemusí být zase až tak horé.) Ale asi by to opravdu chtělo najít další poškozené, aby to vůbec byl trestní čin a ne jen přečin.

martinaa*

Luigi, musim Vam oponovat:) Nekolik let obchoduji na aukru, jak prodej, tak nakup. 95% vsech prodavajicich chce penize na ucet predem, to je normalni a zcela bezna vec, a je na kupujicim, aby si dle hodnoceni a komentaru vybral spolehliveho a overeneho prodejce. Za ty roky jsem mela jen jednu jedinou ztratu, a to tricet korun na svetr, ktery nedorazil. Nakupuji az po zkouknuti hodnoceni a komentaru a nemam problem.

Ok ,ale pak si tady nestěžujte *jasne*

martinaa*

Tady urcite nee:D Stezovat si budu maximalne u zrcadla, pripadne na adrese prodavajiciho:)

roboot*

*haha* Souhlas, lepší je dostat alespoň tu cihlu v dobírce *haha* Vysmahlej názor...

doplněno 06.08.11 22:13:

Pro Luigiho...

hodnocení

0x

A také poprosit sbazar o informace,když vás sami varovali před tímto prodejcem, tak musí vědět o dalších podvedených.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]