Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,na inzertním serveru (sbazar) jsem si vybral zboží (mobilní telefon) a po domluvě s prodejcem jsem zaslal peníze (1200 kč) na jeho účet. Platba byla odeslána z mého účtu dne 1.8.2011 cca v 6:00,to znamená že na druhém účtě byla připsána cca 2.8.2011.Do dnešního dne žádná komunikace a samozřejmě žádné zboží.Den po odeslání peněz mě sbazar informoval že komunikuju s podvodným prodejcem atd.Sice nejde o závratnou částku,ale jen tak to nechat nechci.Proto se vás ptám,jaký je nejjednodušší a nejrychlejší postup.Hlavně vás prosím,abyste mi zde nepsali,že své peníze neuvidím atd - spíš mi jde o to at ten super prodejce za to nějakým způsobem pyká.
Co zkusit do sbazaru podat inzerát,že sháníte další podvedené tímto prodejcem z důvodu podání hromadného trestního oznámení.Čím víc vás bude,tím je větší šance,že se domůžete svých peněz.
Když našeho dědečka chtěla okrást jedna firma,napsala jsem jim dopis,že jestli mu do týdne peníze nevrátí,napíšu to do novin a do televize.Za dva dny peníze měl.
Promiň ,ale nemohl jsem si to odpustit po tolika případech co se staly že ještě někdo platí předem no a borca jedině osobně navštívit a řešit to přímo s ním jinak je to neprokazatelné a jak bys ho chtěl asi tak trestat po netu
tak že,toto provozovat je beztrestné? právě že mě zaráží to,kolik lidí bylo okradeno a nikomu se nepodařilo peníze nebo zboží dostat.Prokázat by to mělo snad jít - mám uložené maily a zjistit kdo to vlastně je-by šlo přes číslo účtu.Ale to budu muset jít na pčr a podat oznámení.
No mejla si založím kdekoliv v internetové kavárně a účet si nebudu zakládat na svoji občanku když chci jeho prostřednictvím okrádat lidi ne?
Ale je přece jedno na čí občanku to bude založeno,a snad ani nejde na cizí (ukradenou) občanku založit účet ne? Někomu ten účet patřit musí
Problém je v tom, že ne stále ještě někdo, ale většina platí předem. Ono takovýchto borců zase tolik není, ale samozřejmě jsou důvěryhodné a méně důvěryhodné servery. Zde jde o insertní server, který samozřejmě má jen zprostředkovatelskou roli, ale i tam , jak vidět, dbají o svoji pověst. (Aukro třeba jde až tak daleko, že v podobných případech nahradí škoru, ale ti mají své možnosti, jak si na toho prodejce došlápnout. Nicméně je vidět, že s tou neprokazatelností to nemusí být zase až tak horé.) Ale asi by to opravdu chtělo najít další poškozené, aby to vůbec byl trestní čin a ne jen přečin.
Luigi, musim Vam oponovat Nekolik let obchoduji na aukru, jak prodej, tak nakup. 95% vsech prodavajicich chce penize na ucet predem, to je normalni a zcela bezna vec, a je na kupujicim, aby si dle hodnoceni a komentaru vybral spolehliveho a overeneho prodejce. Za ty roky jsem mela jen jednu jedinou ztratu, a to tricet korun na svetr, ktery nedorazil. Nakupuji az po zkouknuti hodnoceni a komentaru a nemam problem.
A také poprosit sbazar o informace,když vás sami varovali před tímto prodejcem, tak musí vědět o dalších podvedených.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.