Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brigáda nezletilého

Od: redroker® odpovědí: 13 změna:

Má dcera (17) včera nastoupila na brigádu do závodní kantýny, dnes přišla celá zlámaná, že prý tam tahají dost těžké věci (přepravky, zboží atd.). Zajímalo by mne, jestli existuje nějaký předpis (či zákon?), jak těžké věci může (ještě) dítě zvedat?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

4x

no a co čekala? když je v kantýně, v obchodě apod. tak když přijde zboží, tak se prostě musí zaskladnit. Bohužel. Do kantýny snad nechodí každý den (zboží) tak to byla nárazová akce. Je ale jasné, že to lehká práce nebude, že bude muset máknout.

Ohánění se paragrafy - no proč ne - ale je vám jasné, že už nemusí chodit?

Dítě? v 17? za necelý rok bude dospělá... tak ji tak berte...

Taky mám syna na brigádě a fakt neřeším jestli něco nosí nebo ne. A domů chodí pěkně "urvanej"... ale chce peníze? chce. tak ať maká, at ví proč se má učit, aby takhle makat nemusel. Ono je to dobrá terapie jak dětem ukázat, že peníze nepadají z nebe

buss

Tak, ať pozná, že je lepší se živit hubou, než rukama, taky jsem na to přišel, poměrně zavčas.

martinaa*

Naprosty souhlas!:) Tez se vracim domu hotova, utahana... ale jsem ze to placena a pokud nemam zajem vydelavat - muzu se jit treba napast:)

hodnocení

Ono je taky dobré, si položit otázku, chodit domu utahaná a za kolik. Dcera je na brigádě u stejné firmy, co dělá manželka a bude mít po tom měsíci o 1tis.(8tis) menší plat než manželka a to je na kantýně sama, takže si sama obj.-přejímá zboží,prodává. 5 let nedostali v této firmě přidáno (Dora Unigastro). Je pravda, může jít jinam, ale kde se platí prodavačka lépe. Je to zneužívaná profese!

martinaa*

To urcite, ale pokud nemate na vyber, muzete s tim nesouhasit a muzete s tim polemizovat - ovsem to je tak vsechno, co s tim udelate...:( Nezamestnanost stale roste, sehnat dobre misto je dnes umeni..

raduz*
hodnocení

2x

tady mate ty limity pro divky:

Dívky:

VěkHmotnost ručně
přenášených břemen
Největší vzdálenost
17 - 18 let15 kg10 m
16 - 18 let10 kg15 m
pro všechny věkové skupiny20 kg5 m

olaf71*
hodnocení

2x

zaměstnanci kuchyní a kantýn za komanče měli hroznou sílu, jak tahali domů zbytky a přebytky *smich*

buss

tak a dokonce u nás na vrátnici se nesměli! kontrolovat. Že by proto, že tam dělala paní ředitelová? To se mi nechce věřit, pak jsme ostatní bylli diskriminovaní...

krkovicka*
hodnocení

0x
Nenapíšu přesný paragrafy,ale nesmí.Pokuď musí,musí majitel zajistit,aby bylo na čem přepravovat.Týká se to i dospělých žen.
hodnocení

Ale co např. zvedání břemen, třeba balení minerálek do nějakého regálu, který je v úrovni hlavy?

kosak*
hodnocení

0x

A to nevědela co bude náplní její práce, když šla o tu práci žádat?

Přece se nepřihlásím na brigádu na sběr květů, když vím že jsem alergickej na pyl.

raduz*

Tak tak na sber destovek na prodej rybarum si taky nepozvu kosaka...:D

kosak*

No, a taky mě zajímá, jak se s tou tvojí tabulkou bude hned druhej den v práci vohánět. *smich*

U toho bych chtěl bejt.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]