Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krásně rovné zuby místo křivých - jak na to?

Od: kosak* odpovědí: 10 změna:

Potkal jsem dneska jednu dávnou kamarádku ze střední školy ale málem jsem ji nepoznal. Měla odjakživa strašně křivé zuby, nemyslím předkus, ale prostě cikcak, každej zub byl jinak. A teď najednou všechny zoubky pěkně v řádku jak nějaká televizní hvězda. Jak to provedla? Myslíte že si je nechala vytrhat a dát si tam nový, nebo se to dá nějak opravit?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Nemusela si je nechat vytrhat. Dost možná, že nějakou dobu nosila fixní rovnátka, která dokážou estetické vady zubního chrupu docela dobře korigovat. Fixní rovnátka totiž rozhýbou zuby z kořenů a pomocí drátků, upevněných pevně na zubech, pak ortodontista ty zoubky posouvá tak, aby byly jeden vedle druhého. Je to ale běh na dlouhé tratě, fixní rovnátka se většinou nosí po dobu několika let.

krkovicka*
hodnocení

0x
Ano.Mám kamarádku.To samý.Měla taky úsměv cikcak,jelikož měla malý ústa a zuby rostly jeden přes druhý...Zubař jí zbrousil,vytrhal zadní,nastavil.Stálo jí to kolem 50tis,keramické,jelikož je mladá,z částí jí to hradila pojíštovna,protože šlo o zdrav.problém.Tři týdny bolestí třískala hlavou o zeď.Teď je štastná i krásná a žádný problém nemá.
kosak*
hodnocení

50 talířů..nopanejo A já myslel že ty zuby jsou nějakým způsobem upevněný v čelisti. Jak tam můžou dát keramickej zub? To nevypadne? To se nekejve?

krkovicka*
Keramický či porcelán,teď bych zalhala.Kamošce je 26let takže něco aby to vydrželo a vypadalo.Starým už stačí postačí protéza,nebo levnější nahrada-pryskyřice.Když jsem ležela na zubním,byla tam paní která měla jen vrchní řadu za 30tis a spodní taky.Oproti tomu jednou mi kolega představil svou přítelkyni a když se usmála měla v předním zubu nahoře vbroušený-vkladený? Diamant.Taky pěkný...
doplněno 02.08.11 06:30: Ne nekejve.Udělají otisk a dělá se kořenová nástavba.Nevypadne nic.Výhodou je,že můžeš kousat led a nic necitíš,všechny máš stejné rovné,tzv.americký

hodnocení

0x

čáry máry, informace nejen pro kosáka :

http://jdem.cz/qgm38

výtka
Upozornění od sys clayman 04. 08. 2011 11:13:12
ty už taky? *smich*
kosak*
hodnocení

Ano, vidím že vkládat odkazy na google zvládáš uno perfecto *palec* , za to samotřejmě palec nahoru, ale mě spíš zajímá ta osobní zkušenost, proto se taky na to ptám.

A pokud se právě chystáš nahodit odkaz z googlu na výraz " keramické zubní náhrady osobní zkušenost", tak ti ušetřím čas, nemusíš a děkuji.

..

Zajímavé že předevčírem jsem tu byl veřejně peskován, myslím že dokonce tebou samotným, za to že jsem údajně porušil nějaké pravidlo a pak mě tu odkazuješ na google. To je taky nějaký druh recese?

raadek*
Jestli se jí do patra zuby nevešly, stačilo vytrhnout obě čtyřky a na rok na dva rovnátka. Keramiku poznáte na diskotéce kde svítí UV lampy. R.
Na osobní zkušenost jsi se zeptal až teď, na otázku Jak to provedla? a Myslíte si... jsi se měl zeptat té kamarádky. Ona by ti řekla, jak to bylo, my na poradně můžeme o jejích krocích jen hádat...
nebo tě odkázat na stránky na internetě, kde o podobných úpravách chrupu píší...tam se také dozvíš odpověď odborníků na otázky Jak tam můžou dát... a To nevypadne...
Byl si mnou upozorněný na určitá pravidla. Upozornění pomáhá nejen tobě, ale i ostatním. Když "peskuji", tak pokud možno neveřejně vnitřní poštou, co ti mohou někteří uživatelé potvrdit.
Neodkázal jsem tě způsobem Vygůgluj si to na internetě, ale dal jsem ti konkrétní stránky s informacemi. To pravidlům neodporuje, a dělají to všichni uživatelé včetně admina.
Jsi tu poměrně nový, máš některé odpovědi opravdu pro uživatele přínosné, líbí se mi, že se ptáš na organizaci poradny, že se zamýšlíš nad některými postupy. Líbilo by se mi i tvoje občasné hlubší zamyšlenía nad odpověďmi nejen druhých ale i vlastními.
Pěkný den!
kosak*
hodnocení

Hele, google já znám, google ovládám. Když píšu otázku do poradny, je to hlavně proto abych získal informace od někoho kdo to zažil na vlastní kůži a ne jen někde vyčetl na webu. Stejně tak je pro mne z časových důvodů jednodušší napsat otázku, odejít si na pivo a pak si přečíst přímo odpovědi na dtaz, který jsem položil, než listovat jednotlivými odkazy z google a doufat že najdu to co hledám.

Ještě k té mé kamarádce, bylo by samozřejmě jednodušší se zeptat přímo jí osobně, ale tak nějak mě v tom okamžiku setkání zachvátila jakási vlna taktnosti, která ve mně vyvolala pocit, že taková otázka by v ní mohla vzkřísit nepříjemné vzpomínky.

Měl jsem tu pro tebe ještě připravenou jednu příhodu o bezdomovci s kytarou, ale tu si nechám do zásoby pro případ že bys mi zase někdy odpovídal tímhle vágním způsobem ala google, který mi zrovna dvakrát nevoní. :)

Máš pravdu. Protože na poradně nejsme jasnovidci, musíme nebo můžeme odpovídat jen na to, co tazatel vloží. Nemůžeme vědět v tomto případě, že chceš jen osobní zkušenosti, když jsi to nedal najevo. Dále jsem tě jen odkázal na info na webu a nevydával to za vlastní zkušenosti nebo vědomosti.
I pro mne je z časových důvodů výhodnější dát odkaz na fundované stránky, na kterých se to třeba pohodlný piják piva mohl dozvědět, kdyby se mu chtělo...
Určitou vlnu taktnosti by jsi mohl pocítit i vůči zdejším uživatelům...
Někdy je opravdu dobré se zamyslet nad odpověďmi...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]