Nejste přihlášen/a.
Potkal jsem dneska jednu dávnou kamarádku ze střední školy ale málem jsem ji nepoznal. Měla odjakživa strašně křivé zuby, nemyslím předkus, ale prostě cikcak, každej zub byl jinak. A teď najednou všechny zoubky pěkně v řádku jak nějaká televizní hvězda. Jak to provedla? Myslíte že si je nechala vytrhat a dát si tam nový, nebo se to dá nějak opravit?
Nemusela si je nechat vytrhat. Dost možná, že nějakou dobu nosila fixní rovnátka, která dokážou estetické vady zubního chrupu docela dobře korigovat. Fixní rovnátka totiž rozhýbou zuby z kořenů a pomocí drátků, upevněných pevně na zubech, pak ortodontista ty zoubky posouvá tak, aby byly jeden vedle druhého. Je to ale běh na dlouhé tratě, fixní rovnátka se většinou nosí po dobu několika let.
50 talířů..nopanejo A já myslel že ty zuby jsou nějakým způsobem upevněný v čelisti. Jak tam můžou dát keramickej zub? To nevypadne? To se nekejve?
čáry máry, informace nejen pro kosáka :
Ano, vidím že vkládat odkazy na google zvládáš uno perfecto , za to samotřejmě palec nahoru, ale mě spíš zajímá ta osobní zkušenost, proto se taky na to ptám.
A pokud se právě chystáš nahodit odkaz z googlu na výraz " keramické zubní náhrady osobní zkušenost", tak ti ušetřím čas, nemusíš a děkuji.
..
Zajímavé že předevčírem jsem tu byl veřejně peskován, myslím že dokonce tebou samotným, za to že jsem údajně porušil nějaké pravidlo a pak mě tu odkazuješ na google. To je taky nějaký druh recese?
Hele, google já znám, google ovládám. Když píšu otázku do poradny, je to hlavně proto abych získal informace od někoho kdo to zažil na vlastní kůži a ne jen někde vyčetl na webu. Stejně tak je pro mne z časových důvodů jednodušší napsat otázku, odejít si na pivo a pak si přečíst přímo odpovědi na dtaz, který jsem položil, než listovat jednotlivými odkazy z google a doufat že najdu to co hledám.
Ještě k té mé kamarádce, bylo by samozřejmě jednodušší se zeptat přímo jí osobně, ale tak nějak mě v tom okamžiku setkání zachvátila jakási vlna taktnosti, která ve mně vyvolala pocit, že taková otázka by v ní mohla vzkřísit nepříjemné vzpomínky.
Měl jsem tu pro tebe ještě připravenou jednu příhodu o bezdomovci s kytarou, ale tu si nechám do zásoby pro případ že bys mi zase někdy odpovídal tímhle vágním způsobem ala google, který mi zrovna dvakrát nevoní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.