Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
před půl rokem jsem jel po namrzlé silnici a odbočoval doleva. Pustil jsem skupinu chodců, a poté ještě jednu ženu přes přechod pro chodce. Dál jsem nikoho neviděl, tak jsem se rozjel. Bohužel šel za ženou ještě jeden muž celý v černém, který už byl ovšem kousek za přechodem. Přestože jsem se mu snažil vyhnout, narazil jsem do něj rychlostí 35 km/h. V protokolu je napsáno, že se jednalo o srážku chodce na přechodu. Také je tam seznam zranění včetně několika zlomenin a otřesu mozku. Muže odvezla v bezvědomí sanitka. Podle protokolu se jednalo o zranění, která způsobila "neschopnost" na dobu delší než jeden týden, ale kratší než šest týdnů. Doteď se mi ještě nikdo neozval. Vím, že podle tr. zákoníku mohu být postižen odnětím svobody až na 1rok nebo zákazem řízení. Obracím se na Vás s dotazem, jak stíhání probíhá v praxi, co mi reálně hrozí, a jestli je možné, že by se celá věc obešla bez záznamu v tr. rejstříku nebo odnětí řidičského průkazu.
Děkuji
Bude jistě užitečné, když si uložíte vzor žádosti o podmáněné zastavení tr. stíhání:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.