Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dárek babičce 75

Od: atrama® odpovědí: 19 změna:

Prosím o radu, jaký dárek bábince k 75 narozeninám. Je mladá duchem, jen hůře chodí. Dárkový balíček z potravin jsme zavrhli. Díky za Vaše rady.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Původně jsem myslela udělat jí nějaký pěkný den - výlet - zážitky a dobré jídlo apod. Ale s tou chůzí je problém. Co jí koupit víkendový pobyt v lázních? Měla by tam masáže, koupele, vířivky, pokud by to bylo přímo v lázeňském domě, kde by měla ubytování, moc by se nenachodila. Po procedůrach by si dala v hotelové kavárně dortík a kávu. Na pohybové ústrojí velice chválí Lázně Bohdaneč u Pardubic. Přišla by na jiné myšlenky, osvěžila tělo i duši a bylo by jí prima. Hodně lázní tyto léčebné víkendy nabízí, jen vybrat takové místo, aby nemusela po těch procedůrách moc běhat.

Já dala mamce k 75. narozeninám zlatý řetízek, je dosti marnivá, na parádu si potrpí, tak byla spokojená. Ale příští rok už bude mít 80. narozeniny a tak opravdu nevím, co jí daruji. *tuc* Jaga.

doplněno 03.08.11 09:59:

Eulálie byla o minutu rychlejší.;)

marenka*

To jsme udělali teď, babička má v listopadu krásných osmdesát let. Složila jsem se s tetou (její dcera) a bude 10 dní v Poděbradech, jen pobytový poukaz a dostane nějaký peníz, nechť si procedůrku vybere sama. Můžu vám říct, že když jsme jí předávali poukaz, koukala bez dechu až se jí spustily slzy jak od krokodýla. Bulely jsme všechny. *smich* (dostala ho dřív, aby se stihla na září připravit a pořádně natěšit)

Mám s tím, Mařenko, zkušenosti, zeť bude mít v září padesátiny, tak jsem mu /jim/ dala podobný dárek s předstihem. 3 denní pobyt pro 2 osoby - termín podle vlastní volby v zámeckém hotelu, prohlídka zámku, středověkého i současného pivovárku, ochutnávka, snídaně formou bufetu, 1 x 3chodová večeře, láhev vína na pokoj, půjčení kol na 1 den a dle úvahy návštěva koupaliště. To je všechno v ceně. Navíc si vybrali termín, kdy tam bude probíhat mistrovství republiky ve vaření svíčkové, mohou se tudíž zdarma zúčastnit a ochutnávat. Zeť se už nemůže dočkat a dcera si to pěkně užije s ním. A nebylo to až tak drahé. To byl asi ten nej dárek, který se mi kdy podařil. *hej*Jaga.

marenka*

Luxus, už jen podle popisu bych jela taky. Paráda. *placni*

eulalie*
hodnocení

1x

Takovému člověku už je velice těžké něco věnovat - většinou totiž nic nechce. Dárkový balíček z potravin, který byste se sami sestavili, mi nepřipadá tak špatné řešení. Koupili byste jí něco, co si běžně dovolit nemůže, např. Nebo mě napadá nějaký ten víkendový lázeňský ozdravný pobyt, zaměřený např. na bolavé nohy a tak. Ale to by se jí nemuselo až tak zamlouvat, že, jelikož je to spojeno s cestováním.

jakubdeda*
hodnocení

1x

Já, kdybych měl dost peněz, tak bych babičce určitě koupil jiný počítač.Tady co má je už stará šunka a pořád se to seká,nebo to strašně dlouho trvá, než se něco načte.Stejně se asi složíme na vánoce.Je to náhodou pro starší lidi prýma.

lidka*
hodnocení

1x

Marti, dejte na mne. Řekla bych, že jsem celkem také mladá duchem, ale jako bábinka mám trochu problémy s chůzí. Takže to není dlouho, co jsem měla nekulaté narozky a moje vnoučata i s partnery a pravnoučata si dali sraz před mým domem, hromadně mne přepadli :D a dostala jsem pořádný koš ovoce (to miluju) a zeleniny, abych byla zdravá a ještě jim dlouho vydržela. Tak nějak to bylo napsáno na gratulaci a jak už jsem zde jednou psala, slzičky jsem neudržela. *plac*Ale byly to slzy štěstí, že je mám všechny takhle pohromadě. *srdce* Jednu výjimku tam propašovali a sice pravé višně v čokoládě, ty já miluju a povolím si dvě denně. Kdyby mne chtěli poslat nějakam na léčebný pobyt, tak bych z toho měla jenom pořádný mindrák. Takže když to shrnu, nezáleží na tom, jaký dárek bábince dáte, ale musí poznat, že vám na ní záleží a že ji máte rádi. Udělat si pro ní chvilku, k půlkulatinám jí připravit oslavu, aby vás všechny měla pěkně pohromadě. A může dojít i na tu becherovku! *pivo*

cocinkamichalka*
hodnocení

1x

Tak pokud je "mladá duchem", koupila bych jí (mimo jiné) nějaké předplatné...Třeba takové Překvapení (pokud ráda luští), nebo třeba Epochu apod., pokud má ráda cestování, tam je spousta článků a zajímavostí.

majdalena*

Tady bych souhlasila s tím předplatném.Bude to matince chodit pěkně domů.Nebo zda má DVD, tak pěkné filmy,třeba romantiku,nebo co sama má ráda.

No a já jsem se aspon dověděla,co "jakubdeda"kuje.:)Ale má pravdu,že internet nedá mozku zahálčit.Majdalena

w1dowmaker*
hodnocení

0x

A co má babička ráda? Ono se i ne nadarmo říká, že vjednoduchosti je krása.

hodnocení

Hodně čte, sleduje televizi, luští křížovky, sudoku, je ráda s vnoučaty a pravnoučaty, je to bývalá učitelka. Dříve cestovala, teď už to bohužel kvůli chůzi moc nejde. Hodně dobře, moderně jí to myslí. Manžela už nemá, žije sama. Díky.

hodnocení

0x

Nase Babicka uz zadne "hodnotne" veci od nas nechce. Posledne ji potesil Fotokalendar s Pravnousky, vnuky, proste s celou rodinou.

hodnocení

To jsme jí dělali něco podobného k 70 narozeninám - fotoknihu i s povídáním, tak chceme zas něco jiného.

Tak jste si odpovedela sama, kniku o cestovani, ja Daval pravidelne i sadu tech krizovek. Take neni od veci poridit neco jako Pharmaton Geriavit. Babicka si ho moc pochvaluje a to ji bude za rok 90 :)

doplněno 03.08.11 09:59:

Jeste me napadla nejaka kadernice, ktera by jsi prisla upravit primo domu, nebo nejake podobne kosmeticke / masazni sluzby

hodnocení

To už mě taky napadlo, nějaký doplňky stravy, ale na prášky moc není, k lékařům moc nechodí. Něco bere na ty kolena, ale jinak si dá raději štamprličku slivovice, nebo becherovky - tu ji samo dáme taky, ale chtěla bych něco vtipného, originálního k tomu. Ty křížovky by možná nebylo špatné...dík.

krkovicka*
Atrama-nějak jsem tady zbystřila na doplňky stravy!To vůbec.Lékař Vám jistě odpoví,že pokuď bolí kolena-jíst kolena(vepřový)prostě sulc.Že tyhle geriavity,gondro forte,fastum aj.Jsou jen s prominutím sračky,které ani nepomáhají,jistý placebo...Teda pokuď je soudný.

hodnocení

0x

A co trak vzít babičku do nějaké fajn restaurace na oiběd? Nemyslím nějakou těžkou snobárnu, ale něco bezva útulného. *jasne* Já to totiž miluji, když mě mladí někam pozvou. Mám důvod učesat se, obléci, na něco se těšit a pak na něco vzpomínat. *jasne* Předposledně to byla italská restaurace se zapečenýma toustíkama jako předkrm, sleničkou perlivého vína a pastou se sýrem. Sladké se už nevešlo :D Posledně to byla štika se spoustou zeleniny a americkými bramborami pod velikánským nádherným akváriem. S řezaným pivečkem. Paráda!*palec*

kosak*
hodnocení

0x

No, teď jsem koukal na Plastickou chirurgii s.r.o a první co mě napadlo je lifting :), nicméně naše babička by to asi nijak nevyužila. Taky už ji je přes osmdesát. Výlet bych taky vyloučil, vona tenkrát jezdívala na ty BUS výlety kde se jim snažili celou cestu na karlštejn prodat dvacetilitrový teflonový hrnce a nebyl to zrovna úspěch. Prej se nakonec musel vždycky někdo objetovat a koupit, protože jinak by je nenechali ani vych*at. Počítač nemá a ani žádnej nechce. Na internet by zase chtěla, ale pořád nechápe že se na něj bez počítače nedostane. Někdy mám pocit, že čeká až to vyjde knižně. Ale jinak je stračně čilá a myslím že kdybych ji zaplatil skok padákem nebo to koulení se v průhlednym balóně ze svahu, že by do toho šla. Ale ty píšeš že bábinka špatně chodí, takže maximálně motokáry nebo něco do kuchyně.

krkovicka*
hodnocení

0x
Hůře chodí?Co výlet?do míst kde vyrůstala?Pro člověka,který pobívá jen doma ideál.Vidím to na naší babičce na výlety se těší jak malé děcko.Před týdnem jsme vytáhli 90ti letého dědu vláčkem úzkorozchodkou,jak už nemluví,tak se rozmluvil-Tudy jsem jezdil do roboty,já,pepík,franta atd.Krásný výlet...Jinak bývá u nás rutina pěkná halenka pro babičku a k tomu roční horoskop v knize podle znamení.Taky je ta naše pobožná,takže andělíčky ve všech pozicích.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]