Nejste přihlášen/a.
2x
Zde je uvedeno , tím, že nahlásíte odcizení si asi nepomůžete a dík za váš dotaz, koukla jsem na svou občanku a zděsila se- její platnost končí 15.8.2011 hned zítra mažu na úřad.
0x
Teda Krkovičko, teď jsi mě vyděsila. Já svoji občanku neviděl už řadu let. Potřebuji ji tak dvakrát do roka na poště a to ji tam vždycky nastrčím po paměti i s peněženkou a nekoukám na ni. Ale je to dobré, ještě mám 5 let čas. A pokuta? Myslím, že tu možnost mají, ale hlavně záleží na místních poměrech a na konkrétním úředníkovi.
0x
Pokud si pamatuji, tak za neplatný (propadlý) občanský průkaz se uděluje v blokovém řízení pokuta do výše 1000 Kč a ve správním řízení až do výše 10 000 Kč.
Úředníci na příslušném oddělení však bývají rozumní a v případě krátkého prodlení zpravidla žádnou pokutu neukládají, jen párkrát jsem slyšel o formální pokutě ve výši 100 Kč. Jistě s nimi v takovém případě nepůjdete do sporu a nebudete to hnát až do správního řízení.
Nahlášení ztráty či krádeže vám moc nepomůže, protože pohledem do evidence se okamžitě zjistí, že hlásíte ztrátu neplatného dokladu a že tedy s největší pravděpodobností chcete zakrýt vaše prodlení. Takže riskujete, že případné řešení bude o něco méně shovívavé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.