Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám opačný problém...Má cenu měnit dodavatele plynu? Nabídku mi dal ČEZ, ať od nich beru i plyn, když beru elektřinu. Ušetřím. Prý. Platím plyn měsíčně 150 a budu platit 97 Kč. Nevím, čemu mám věřit. Díky za názor.
Pokud jste v tom trochu dokážete orientovat a umíte počítat, tak aktuální ceny plynu jsou k mání na internetu u každého obchodníka s plynem. Ceny už jsem zde dával v jiné otázce, takže stačí hledat. Ve zkratce mezi dražší patří RWE, někde uprostřed je ČEZ a nejlevnější nabídku jsem dostal od RSP energy, celkem srovnatelný je EON.
doplněno 02.08.11 13:59:anebo stačí použít tlačítko hledat...
RWE 1100Kč/ MWh stálý měsíční plat 127,44Kč
ČEZ 1035Kč/MWh stálý plat 115,91Kč
RSP ENERGY 893Kč/MWh stálý plat 118,80Kč
EON 898/MWh a stálý plat 211,2Kč!
Ceny včetně DPH za dodaný plyn. Distribuce se může lišit na lokalitě. Srovnával jsem ve stejném pásmu spotřeby
Díky, už se začínám orientovat. Zkoušela jsem volat přímo na ČEZ, ale jelikož jsem zapomněla jméno té ženy, která mi volala, tak jsme to nemohli ověřit. V počítači žádné oslovování mé osoby nemají (naposled v prosinci), ale určitě by to měla být její kolegyně. Nicméně jsme to už sepsali spolu - tedy na dálku. Té první jsem se omluvila, ale to není důležité. Vím, že nabídka ČEZu ohledně plynu je lepší, než u RWE. Jsou sice i levnější společnosti, ale trošku se obávám jim věřit - nejsou na trhu dlouho atd.Jsem zvědavá, jak bude vypadat smlouva, až přijde poštou. Při případném podpisu budu platit nižší zálohy od ledna. A celkově - nemusím se o nic starat. Odečty budou fungovat jako předtím, tam se nic nemění. Smlouva je vždy na dva roky a pokud ji měsíc předem nevypovím, bude platit zas na dva roky. Ptala jsem se na garanci ceny - je tam garance taková, že vždy bude nižší, než u Severomoravské plynárenské. No, jsem zvědavá.
Zajímají mě osobní zkušenosti, ale děkuji za názor. Za chvíli mi má ta ženská z ČEZu volat, řeknu jí, že si to ještě promyslím. Dneska raději nikomu nevěřit...Hlavně v těhle věcech.
Podívejte se na současné ceny a porovnejte, je-li nový dodavatel levnější. Mnohdy nabízí i akční prémii a podobně, aby získal nového klienta. Podle toho se rozhodněte. Samozřejmě, že ceny sledujte i později a případně měňte dodavatele opakovaně. Troubové, kteří z lenosti chodí do stejné banky, auto mají pojištěné u stejné pojišťovny a používají stejného mobilního operátora, platí nejvíce.
1 Sdělte, zda to byl opravdu ČEZ, pokud vím, od nich snad nikdo neoblézá baráky, ukázal vám ten elemment pověření , průkaz?
2 je to kec! vemte si jakou máte spotřebu plynu a pak se teprve ptejte! podívejte se na web ČEZu
3 proboha lidi kde máte rozuma? To je 64 %!
Neodporujte, právě dnes jsem tam byl v jejich kanceláři. Na nějaké obchůzkáře ...
nicméně to beru i za pár korun, protože kancelář RWE už tu není. Ukecal jsem na platbu zálohy o 10 Kč míň!
Mi taky volali z ČEZu. Já tomu chlapovi řekl,že nechci levnější plyn ale levnější elektřinu,no to se cukal.
Je pravdou,že podle internetové kalkulačky,kterou jsem si někde našel,bych platil ročně o 2400,- méně (při mé spotřebě). Jenže za jakých podmínek,na jak dlouho,penalizace atd.,to už jsem nestudoval.
Nejlépe podle plyn.kalkulačky vycházela společnost Halimedes (www.plynule.cz), úspora asi 4500,- ročně.
Otázku na názor na tuhle společnost jsem tady na fóru položil ale myslím,že nikdo neodpověděl.
Dobré je se zeptat (až Vám budou případně znovu volat),kdo provede odečet při změně.
Ten chlapík,co volal mi,se zakoktal.Tím pro mě bylo hotovo.
Žáden průkaz, byla to telefonická nabídka. Poštou mi pak přijde smlouva k podepsání. Co tak koukám, názorů je tu dost a lidi začali hned psát. Když jsem se zaregistrovala v jedné poradně (ohledně dětí), tak mi odpověď od odborníků žádná nepřišla. Tady to sice nejsou odborníci, ale snad aspoň sem tam s osobními zkušenostmi. Ale zatím jsem se nerozhodla, paní bude volat zítra.
...vaše spotřeba plynu dle zálohy je kolem 530 kWh. Vaše platba je n Kč. Takže jí to sdělte a žádejte konkrétní! částku, kterou ušetříte.
Proč nezajdete do jejich kanceláře a bavíte se o takové věci přes telefon? Pak za čas napíšete, jak vás někdo doběhl.
Jak můžete dostat slevu přes 30 %, to byste musela být sakra odběratel, aby s vámi sepsaii exkluzívní smlouvu.
S oblézači, nabízeči čehokoliv se prostě nebavím. Když něco chci, zajdu si a pokecám o tom.
Když to vezmete, tak pak napiště, co jste ušetřila ...
teď jsem zaváhal, o čem jsem vlastně psal, když je Elektřina, změna dodavatele
Jedná se o to, že ČEZ chce, abych od nich brala i plyn. Možná proto, že tam na elektřině měsíčně platím celkem dost, tak možná proto mi vycházejí vstříc s plynem.
Někdo mi psal, ať si na ČEZ zajdu osobně, ale většinou než se dostanu ze zaměstnání, tak už mají zavřeno. Člověk pak musí vymýšlet, jak to udělat. (Mám to dost z ruky)
Celkový můj dojem z příspěvků je takový, že je asi lepší zůstat u RWE, kde ten plyn mám a nic neměnit.
Klidně piště dál, zajímá to i další.
Vážená Anastazie, znáte to o té líné hubě?
1 cez.cz/...
2 připravte si vyúčtování za minulý rok, spotřebu a volejte i teď 840840840 a pak napište sem, jakou úsporu vám ta dívčina nabídla, ju? Myslím, že do 100 Kč za rok!
3 A zítra tu volající pošlete do řiti (a to je prosím spisovně), jenže ona to dělá za provizi.
takže volejte, je to zadara, né?
Všechno sebranka.Dávají si moc dobrý pozor,aby ceny měli jen nepatrně menší,než konkurence.Protože kdyby dali významnější ceny,za chvíli by se to otočilo proti nim.Jen komedie pro odběratele.Kvůli 1000 Kč za rok nemá význam přecházet.Protože za chvíli bude vše jinak.
My přešli od E-onu k firmě Bicorn, a ušetřila nám přes 4 000 za rok. E-on nám chtěl zvýšit měsíční zálohu o 400kč, a Bicorn nám nechal stejnou a ještě jsme něco málo po roce dobírali. Teď přecházíme i s plynem k nim, sice ho máme jen na vaření, ale každá kačka dobrá. Jsme u nic 2 roky, a jsme spokojeni.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.