Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Registrace ochranné známky (značky)

Od: simo* odpovědí: 2 změna:

Zdravím, chtěl bych začít podnikat v oděvním průmyslu a registrovat si "značku", něco jako je Horsefeathers nebo Nike, tak aby nebyla zneužitelná v ostatních státech. Co k tomu potřebuji (stačí nějaká ochranná známka?-popř. kolik stojí, kdo ji dělá atd..)? Ptám se jako laik a asi mám nadnešené vize, ale potřebuji info. Díky moc.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

simo,

nejdříve je potřeba se rozhodnout:

... jakou formu ochrany bude potřeba zvolit,

... v jakém rozsahu bude ochrana požadována

... a také, na co konkrétně se bude ochrana proti zneužití vzahovat.

Samozřejmě je potřeba také zvážit, ... ve kterých státech byste měl zájem Vaše výrobky chránit.

Zvolit vhodný druh právní ochrany není zase až tak jednoduché, jak by se mohlo zdát, ... proto je patrně nejlepší obrátit se přímo na odborníky v tomto oboru - tj. v oblasti ochrany vytvořeného díla, či vyráběného zboží a pod.. - tedy přímo patentovou kancelář.

Pro opravdu velmi hrubou a stručnou orientaci ( do jakého druhu ochrany bude "objekt"ochrany patřit ) byste mohl získat i z "pokeců"k jednotlivým druhům ochrany např. z následujících stránek, které jsem si kdysi dříve sám dal do záložky.

V žádném případě - z mé strany - nejde o nějakou propagaci uvedené kanceláře, protože ty lidi tam vůbec neznám.

Jejich stránky se mi jen zalíbily, protože jsem tam našel to, co jsem hledal, protože tam mají celkem přijatelně popsány jednotlivé druhy možné ochrany zhotovených ( či vyráběnýchj ) výrobků a.j., popř. jiné možnosti ochrany autorských práv.

Ta stránka je: patent-online.cz/...

( ... zcela určitě ale najdete potřebné informace i na dalších jiných stránkách,

... což - pro získání info o této problematice - doporučuji )

S ohledem i na možné spory ( které byste patrně už sám asi nemohl - a asi také nechtěl - řešit ) by skutečně bylo asi nejlepší začít ( již nyní ) spolupracovat s nějakou patentovou kanceláří, která by Vás v případě jakékoliv kolize - mohla také úspěšně zastupovat.

Také z tohoto důvodu by bylo dobré, aby Vás ( v případě jakýchkoliv problémů ) zastupovala nejlépe ta kancelář, která vypracovala ochranné dokumenty, protože v jiné kombinaci ( zpracovávatel přihlášky a případný zástupce v možném budoucím sporu ) by se mohla vyloučit situace, kdy by se zástupce v budoucím možném sporu ( třeba i pro svoji pohodlnost, či jiného důvodu ) mohl odvolávat na to, že přihlášení o ochraně práv mohlo být zpracováno jinak, či ve větším rozsahau a pod.. To jsou sice spekulace, ale nic není nemožné. Prostě je potřeba být ... NEUSTÁLE ... ve střehu. *cert**smich*

... přeji hodně úspěchů ... zvedavec777 ;)

simo*
hodnocení

děkuju moc za info!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]