Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu.
Jsem na rodičovské dovolené, současně si na vedlejší prac.poměr přividělávám (smlouva na dobu určitou) a ještě jsem si po nabídce zařídila ŽL na vedlejší činnost (jedná se o školení zaměstnanců).
Jde mi o zůčtování, které proběhne příští rok, co všechno mohu zahrnout do odečtu-na úřadě mi řekli účet za telefon, účtenky za odbornou literatutu aj. - nejsem z toho moc chytrá, tak než vyrazim na FÚ poradí mi někdo?
Děkuji
Jestliže jste se rozhodla podnikat jako OSVČ, tak byste si měla prostudovat příslušné právní předpisy (v tom je rozdíl proti závislé činnosti, tj. práci v pracovním poměru, kdy tyto starosti má zaměstnavatel).
Které výdaje jsou daňově odčitatelné (výdaje na dosažení a udržení příjmů), najdete jak v předpisech, tak v různých příručkách.
Je zde ale také možnost je odečíst stanoveným procentem (kdy se tedy nemusí nic prokazovat). K tomu Vám jistě někdo zběhlejší poradí, jaké procento je u druhu činnosti školení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.