Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na účtování na rodičovské dovolené

Od: hanina* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, prosím o radu.

Jsem na rodičovské dovolené, současně si na vedlejší prac.poměr přividělávám (smlouva na dobu určitou) a ještě jsem si po nabídce zařídila ŽL na vedlejší činnost (jedná se o školení zaměstnanců).

Jde mi o zůčtování, které proběhne příští rok, co všechno mohu zahrnout do odečtu-na úřadě mi řekli účet za telefon, účtenky za odbornou literatutu aj. - nejsem z toho moc chytrá, tak než vyrazim na FÚ poradí mi někdo?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

atreus*
hodnocení

0x

Jestliže jste se rozhodla podnikat jako OSVČ, tak byste si měla prostudovat příslušné právní předpisy (v tom je rozdíl proti závislé činnosti, tj. práci v pracovním poměru, kdy tyto starosti má zaměstnavatel).

Které výdaje jsou daňově odčitatelné (výdaje na dosažení a udržení příjmů), najdete jak v předpisech, tak v různých příručkách.

Je zde ale také možnost je odečíst stanoveným procentem (kdy se tedy nemusí nic prokazovat). K tomu Vám jistě někdo zběhlejší poradí, jaké procento je u druhu činnosti školení.

olaf71*
hodnocení

0x

Ještě že nepodnikáte v oblati českého jazyka.;)

Neberte to však ve zlém.

hanina*
hodnocení

Když máte potřebu mě upozorňovat na hrubku (tu jsem opravdu přehlédla), tak tedy - přivydělávat si...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]