Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mě znění toho zákona, který prý existuje, že prý poskytovatelé některých služeb /nevím jestli se dobře vyjadřuji/, nemají povinnost
posílat upomínky. Přitom faktury, složenky chodí obyčejně nikoliv doporučeně.Slyšela jsem o tom, že někdo nezaplatil
z nějakého důvodu, třeba jen kvůli opomenutí a pak po čase místo upomínky, přišli rovnou exekutoři. Je to opravdu tak
a je to normální?
Dobrý den.
Nikdo nemá povinnost Vás na cokoliv upozorňovat, je to jen jejich dobrá vůle.
Je povinností zákazníka (dlužníka) vždy včas řádně zaplatit a hlídat si kolik splátek zbývá.
Není přeci problém vypsat složenku novou a zaplatit.
Pokud Vám výpis nedorazil a toto se opakuje, nechte si zasílat tento elektronickou formou, kterou mnozí ani neúčtují.
Na rozdíl od formy tištěné.
S pozdravem
Hans S.
Vážený,
nepsala jsem, že se mi to stává, jen o to přemýším a slyším, složenka, faktura nemusí dorazit z mnoha důvodů,
pokud nedorazí jak má dotyčný vědět, kolik má zaplatit? Už to vidím jak si 80-ti letá babička pořizuje počítač, aby
mohla dostávat výpisy elekronicky. Podle mě pokud neexistuje povinost posílat upomínky, potom by měla být povinost
posílat faktury doporučeně.
Dobrý den
Výpisy nebo faktury si může vyzvedávat přímo v konkrétní bance/instituci nebo si dohodnout s poštou o ukládání zásilek.
Po té si jen patřičné dopisy vyzvedne.
Jelikož nebývá splatnost do druhého dne, stačí kontrolovat poštu jednou týdně, třeba telefonicky.
Každopádně bych nedoručení listovních zásilek řešil přímo s doručovacím oddělením příslušné pošty.
Jistě by zde byla možnost zasílání doporučených psaní, ale ne všechny instituce to umožňují. Je to o dohodě.
Hans S.
Důchodci, žádnou banku ani účet nepotřebují a faktury, složenky např. za plyn, el. atd.doručuje pošta obyčejně v obálce o tom
se bavím.
Vážená, služby jsou hrazeny v nějakém termínu každoročně, chodí vyúčtování, takže ho očekávám (zvl. radostný by byl přeplatek). Když nepřijde, tak se starám, naposledy nedošla složenka na odpad (už neposílají) tak prostě jsem zavolal, termín prošvihnut, hned hradím, jinak by přišlo penále. Nenechávejte si vhazovat do schránky reklamu, pak to s ní nevyhodíte.
Jedině, jak radí "buss", vše občas obvolat a dát do pořádku. Už jsem někdy také zapomětlivá, že raději pošlu doporučený dopis nebo mejlík s dotazem, zda máme vše uhrazeno, jen pro svůj klid. Ale je pravda, že čím je člověk starší, tak zapomíná. kromě toho jsem byla překvapena, když ve zprávách ukazovali, jak našli 3 roky nedoručovanou poštu, to je pak nadělení, a co s takovým nezodpovědným doručovatelem? - stařenka
rybano, asi máte špatné informace. Žádný takový zákon, jaký si představujete nenení. Vše se řídí obchodním nebo občanským zákoníkem.
Někdo s někým uzavře řádnou smlouvu, jeden z nich začně smlouvu neplnit a ten druhý nemá povinnost někoho upomínat...Proto bývají ve smlouvě sankce...
"Slyšela jsem o tom, že někdo nezaplatil z nějakého důvodu, třeba jen kvůli opomenutí a pak po čase místo upomínky, přišli rovnou exekutoři. Je to opravdu tak a je to normální?"
Ujišťuji Vás, že to tak určitě nebylo...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.