Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba na zahraniční bankovní účet

Od: piski odpovědí: 6 změna:

Ahoj. Chci se zeptat, jak platíte z českého na nějaký zahraniční bankovní účet. Stojí to totiž v bance myslím 20eur a to je kolikrát více než hodnota zboží. Třeba konkrétně teďka potřebuju koupit něco v Polsku. Přes paypal tam platit nejde. Nic mě nenapadá. Třeba budete vědět někdo... Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Vybrat banku, která má nejnižší poplatek ... nebo zaslat jako cenné psaní či lze i poštou českou složenkou, ale té to trvááá

piski
hodnocení

Zajímalo by mě jestli existuje nějaká služba třeba, která tuto službu umožňuje. V požadavcích prodeje je totiž jen platba předem na účet. A platba přes poštu taky nebude zrovna levná. Ještě jsem zvažoval založit si nějaký polský studentský účet. K hranicím to mám cca 5 kilometrů :) Když tam něco potřebuju poslat tak se prostě vemu a jedu na polskou poštu, jenomže hledám efektivnější řešení...

buss

Jaká služba? Banky, pošta ..., karty... Pokud je účet u nás, tak na webových stránkách té banky je určitě poplatek za převod do zahraničí. Z čeho vychází tvrzení, že platba přes poštu nebude taky levná? Je. Jistě, pokud by bylo plateb více, tak si něco založit v Polsku, nebo mbank je myslím z Polska, zda nemá nějakou lepší platbu domů. Nebo polskou složenkou, když je to tam blízko ...
Další otázka je, jak zboží pošlou, zda poštou běžnou, či nějakou přepravní službou, to není zrovna levné, dražší než platba za převod. Ovšem to určitě uvádí. Ta by možná brala i na dobírku. To je třeba vykorespondovat s prodejcem. V platbě nevidím problém ...

piski
hodnocení

Na dobírku se jim posílat nechce (obzvlášť do česka ne), když už to jde na dobírku, samozřejmě ji využívám. Jenže spousta prodejců se jí brání - přece jenom si ji kupující nemusí vyzvednout a potom to jsou náklady a starosti navíc. Mým jediným problémem je ta platba na bankovní účet... Prostě jsem poslední dobou začal kupovat vícero věcí v Polsku a rád bych našel nějakou alternativu, tu mBank zjistím jak je na tom..

hodnocení

0x

Pokud to jde, neplatím z účtu na účet, ale rovnou kartou - je to levnější.

hodnocení

0x

Tak bud kartou anebo paypal to je pár centů otázka zda příjemce paypal bere v potaz a pokud je to do polska tak bych koukal po mBance.. ta je v polsku taky i u nás a prý je to výhodné platit..moc o tom nevím..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]