Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu si od 16let zařídit salon?

Od: nia015 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den

Marně hledám odpověd na moji otázku.

Mužu se zeptat zda-li si mužu v 16ti letech udělat kurz (chtěla bych dělat gelové nehty)?

V případě si pronajmout nějakej salónek? Jestli by živnost mohla být třeba na moji mamku? Nebo aspoň něco podobneho. Děkuju za odpověd. Supová

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

V 16letech si kurz můžete/můžeš udělat snad na cokoliv / 17letá kamarádka si dělala kurs masáží, tak ten rok snad nebude rozhodovat/.

Salónek si udělejte/udělej doma a mějte/měj to jako koníčka. Říct známým, oni to zase řeknou svým známým a klienta se určitě pohrne.

Takhle to mám taknějak já - já dělám do počítačů. Kdykoliv je nějakej problém, tak třeba soused, kamarádi, kamarádi kamarádů přijdou a koukneme na to.

Sice si nemůžete/nemůžeš si říkat tolik, kolik si říkaj podnikatelky/živnostnice, ale i tak jako přivejdělek je to dobrý.

Držím Vám/Ti palce.

nia015
hodnocení

Děkuju moc za odpověd :)

simo*
hodnocení

0x

podnikat můžeš od 18 let, ale v tvém případě není problém jak píšeš domluvit se s mamkou ať si založí živnostenský list, podnikání bude napsané na ní(musí vést účetnictví, podávat přiznání DPH) a ty budeš vpodstatě dobrovolná výpomoc "zadarmo" v jejím podniku aby jsi nemusela řešit otázku pracovní smlouvy a tak... ale takhle se podnikat dá

nia015
hodnocení

Děkuju, no mamka už živnosťák má, takže asi žádnej problem.

petula00*

Podávat přiznání DPH není podmínkou.Záleží na tom na co má mamka Živnostenský list.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]