Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Marně hledám odpověd na moji otázku.
Mužu se zeptat zda-li si mužu v 16ti letech udělat kurz (chtěla bych dělat gelové nehty)?
V případě si pronajmout nějakej salónek? Jestli by živnost mohla být třeba na moji mamku? Nebo aspoň něco podobneho. Děkuju za odpověd. Supová
V 16letech si kurz můžete/můžeš udělat snad na cokoliv / 17letá kamarádka si dělala kurs masáží, tak ten rok snad nebude rozhodovat/.
Salónek si udělejte/udělej doma a mějte/měj to jako koníčka. Říct známým, oni to zase řeknou svým známým a klienta se určitě pohrne.
Takhle to mám taknějak já - já dělám do počítačů. Kdykoliv je nějakej problém, tak třeba soused, kamarádi, kamarádi kamarádů přijdou a koukneme na to.
Sice si nemůžete/nemůžeš si říkat tolik, kolik si říkaj podnikatelky/živnostnice, ale i tak jako přivejdělek je to dobrý.
Držím Vám/Ti palce.
podnikat můžeš od 18 let, ale v tvém případě není problém jak píšeš domluvit se s mamkou ať si založí živnostenský list, podnikání bude napsané na ní(musí vést účetnictví, podávat přiznání DPH) a ty budeš vpodstatě dobrovolná výpomoc "zadarmo" v jejím podniku aby jsi nemusela řešit otázku pracovní smlouvy a tak... ale takhle se podnikat dá
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.