Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaměstnanec a OSVČ vedlejší - 1 zaměstnavatel

Od: pisnicka odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, poradíte prosím, zda je možné být zaměstnán na HPP u zaměstnavatele (výrobce stavebního materiálu) jako účetní a pro toho samého zaměstnavatele vykonávat činnost účetní jako OSVČ vedlejší? Kolegyně odešla na mateřskou, mně tak nezbývá než pracovat několik hodin týdně navíc, přesčasové hodiny si však nemám kdy vybrat a propláceny mi pro zatím nejsou. Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jacek*
hodnocení

0x

Kdybyste jako OSVČ u svého zaměstnavatele současně uklízel, pak by to určitě problém nebyl. Takto to je neprůchodné. Není přece problém, aby Vám zaměstnavatel zvýšil mzdu nebo dával odměny.

atreus*

Souhlasím s Vámi, že při stejné práci je to problematické.

"Není přece problém, aby Vám zaměstnavatel zvýšil mzdu nebo dával odměny." - zřejmě je, když jí nechce zaplatit několik hodin přesčasů.

atreus*
hodnocení

0x

Pokud jste byly 2 účetní a jedna odešla na mateřskou dovolenou, tak je věc zaměstnavatele, jak to bude řešit, neboť přece nemože očekávat, že jedna osoba zvládne práci, kterou dělaly dvě. Tedy měl přijmout někoho jiného na zástup za mateřskou dovolenou. Trvejte na to, ať Vám sdělí, jak to chce řešit - že prostě nemůžete pracovat za dva.

Pokud by tyto vícepráce byly řešeny Vaší přesčasovou prací v rozsahu několika hodin týdně, tak je to pro něj přece výhodné.

Tedy ať vám určí (osdouhlasí) přesčasové hodiny - a tudíž je pak zaplatí i s příplatkem za práci přesčas.

Proč nmyslíte, že by Vám chtěl platit jako OSVČ (když nechce platit přesčas)?

Zda je možné "být zaměstnán na HPP u zaměstnavatele (výrobce stavebního materiálu) jako účetní a pro toho samého zaměstnavatele vykonávat činnost účetní jako OSVČ vedlejší" - nevím, zda by to bylo pro Vás výhodné a co by na to řekl Finanční úřad při případné kontrole (i když případný postih by dopadl na zaměstnavatele a ne na Vás).

pisnicka
hodnocení

Řešit se mu to moc nechce (nabrat novou sílu), protože ví, že to zvládnu (ta práce mě baví a nemám problém s tím, zůstávat v práci dýl a v podstatě dělat za dalšího člověka, jen za to chci být také ohodnocena)... Protože ví, že ŽL na účtařinu mám, navrhl variantu, že si mohu na přesčasové hodiny vystavovat faktury, které si pak dá do nákladů - já si však nejsem jistá, že je to v pořádku. Díky za Vaše názory k tomuto tématu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]