Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu s mým zdravotním problémem, který mne značně omezuje...
Již nějaký ten rok se mi ,,samovolně" v krku vytváří nějaké hleny - je jedno, jaké je roční období, počasí, zkrátka i když jsem zcela zdraví, tvoří se mi tam. Jde o to, že i docela hodně zapáchají a smrdí mi tedy z pusy, sám to cítím, druzí mi to také říkají. To mě nutí často něco ,,zobat", abych ten zápach přehlušil... Když polykám, citím jak spolu se slinami se mi z krku táhnou ty hleny ( vím, je to nechutné, ale radši to popisuji dopodrobna tak, jak to je ). Jediné, čeho jsem si všiml je, že někdy se mi tvoří ,,více" a někdy ,,méně", ale jinak zkrátka pořád.
Preventivě jsem byl u zubaře, řekl mu o problému a po prohlídce mi bylo sděleno, že s chrupem to nic společného nemá. Také jsem navštívil svého praktického lékaře. Doktorka mi dokonce řekla, že tento problém ona sama taky měla a předepsala mi nějaké kapky to očí, které jsem si měl kapat ale 2 x denně do nosu ( ano, opravdu takto! ). Kapky jsem dokapal a žádný rozdíl k lepšímu jsem nepoznal... Zuby si pravidelně čistím minimálně 2xdenně, používám i ústní vodu...Nic nepomáhá.
Poradí někdo co s tím nebo na koho se obrátit?
Děkuji.
Známý měl stejný púroblém, řešil to přes homeopatii a do 14 dní byl problém pryč...odpůrcům homeopatie se omlouvám, že jsem jim tímto příspěvkem zvedla žluč
Budu ted mluvit z vlastni zkusenosti.v dnesni dobe se musite nejvic pricinit vy sam,aby jste na problem,ktery to zpusobuje prisel sam.Mam na mysli,ze nezbyva chodit po lekarich a sam si uvedomit ke kteremu.Ja j´kdybych tak nezacala cinit tak bych skoncila v blazinci kam se me snazili lekari zamest a nic neresili.dnes dekuji sobe,ze me neco o svitilo a nevzdala jsem to.Vase problemy muzou zpusobovat mnoho duvodu.Necekejte az vas nekam poslou,reknete si sam.Zacala bych alergologii.to by jste koukal co muzou delat aler´gie,ja jsem take nevedela ze je mam,byla to vec,kterou bych vubec neresila.pak jsem se dozvedela ze to,ze jsem moc zhubla a mam potize s polykanim,hleny a podobne,ma na svedomi alergije na potraviny a je jedno v jakem veku vznikne,treba v 60.letech.Pokud by tam na nic neprisli,byt vami bych si nechala udelat gastroskopicke vysetreni,aby vyloucili treba reflux jicnu a jine problemy.muze se take projevovat s tim co popisujete,zapach z ust hleny a podobne.Nezapomente navstivit take ORL,budou se vas na alergologii ptat,zda jste byl vysetren a jeste ten den se dozvite ze zakladnich testu-kapky na ruku,na co jste pripadne alergicky.Mimochodem,take jsem byla vysetrena na gastru a oznamili mi reflux ezofagitidu a na alergologii me rekli,ze to ale zpusobila alergie.Heledte samozrejme muzete mit uplne jiny problem,alerozhodne zacnete chodit a nevzdavejte to.zdanliva balńalita muze vyustit ve skutecny problem.zatim se objednejte,vysledujte si jestli je to nekdy horsi a po cemkloktejte si salveji a po kratkou dobu muzte vypit i salek denne vic radeji ne,udela vam to desinfékci ,vysucśi hleny.Provedte si i bylinnou ocistu tela ,opravdu jen prospeje i zdravemu.Jeste se zeptam jak se jmenovaly ty kapky co vam Dr.napsala?
Mám stejný problém, který mě trápí asi čtyří roky. Někdy je to už k nevydržení, když musím stále polykat hleny. Nejhorší je to, když usínám. Po několika vyšetřeních jsem se dopátrala jaká je diagnoza. Jedná se o chronickou faringitidu, bohužel tato nemoc je nevyléčitelná, budeme se s tím muset vyrovnat a nějak to zvládnout. Přeji pevné nervy!
No, zkusím to z jiného soudku než od těch zubů. Divím se, že vám praktický lékař neudělal výtěr krku a neposlal na rozbor. Může jít o občasné přebujení některého ze strepkokoků. Trpěla jsem na to, i když jsem k tomu ještě mívala angínu, o které nic nepíšete.
Jo a ještě mne napadlo, jestli nekonzumujete příliš mléčných výrobků. Doporučuji v tomto případě kupovat mléko bez laktózy. Dospělí mývají problém s její odbouráváním a způsobuje právě zahleněnost.
Jinak taková naše domácká rada je, kloktat každý den malého frťana slivovice. Když jsem takto kloktala jednu zimu, tak jsem byla nejvíce fit Pak samozřejmě vyplivnout, i když je to škoda
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.