Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřebovala bych poradit je mi 15 a jsem pořád unavená a to spim někdy i 10 hodin a stejně přes den často ležim a i usnu. Když sedim nebo ležim a vstanu tak se mi zamotá hlava a na pár sekund zamtí před očima je to dost nepříjemné. beru prášky na alergii můžou to být třeba vedlejší účinky? Taky by mě zajímalo proč když jsem venku tak vždycky kolem 17 hodiny začnu hrozně zívat, četla jsem že je to nedostatkem kyslíku ale venku ho mam dost ne? :D
Andulo, bude to nejspíš tím nízkým tlakem. Uvař si kafe, když ti to bude dělat, a až ti bude 18, můžeš si dát i frťana Pokud víš, že se ti při prudkém pohybu dělá zle, vstávej z postele opatrně a pomalu. Můžeš omdlít a pěkně se pomlátit.
Jinak na nízký tlak pomáhá také jakákoli fyzická aktivita - jezdi na kole, jdi se projít, zaplavat.
Také bych ti doporučila dodržovat určitý režim. Nepřespávat se.
Ahojky,
těžko říci, sle tak mě napadá: Nemáš vysoký, anebo spíše nízký tlak? To by mohlo vvolávat pocit únavy... a ještě něco - kdysi jsem byl bez práce a hrozně jsem se nudil. Tak jsem více spával, i odpoledne. A čím více jsem spával, tím jsem byl unavenější Možná to zní šíleně, ale fakt to tak bylo. Ale to zatmění před očima - já bych tipl nízký tlak.
Je ti 15 a jsou prázdniny. Takže žádné povinnosti, poflakuješ se od ničeho k ničemu, poleháváš, pospáváš. A tím to je. Tělu chybí pravidelný rytmus s nutností ráno vstát a honem se vrhnout na plnění různých povinností. Takže to chce si najít nějakou aktivitu, která tě bude k něčemu nutit, aby se tělo nenudilo. Já tohle znám, když jdu třeba do práce až v poledne. To vstanu později, nasnídám se, pak si udělám kafe, sednu k PC. Řeklo by se, že odpočívám, ale tělo i mozek se pak celý den odmítá probudit. Je zvyklé na to, že ráno vstanu, snídaně a hurá do roboty. A to mu vyhovuje, probudí se hned a v pohodě mu stačí 3 hodiny spánku denně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.