Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíly mezi zubními pastami

Od: mutulus odpovědí: 12 změna:

Koukal jsem v drogerii na ceny zubních past, tak česká klasika Fluora stojí 20 Kč, Sensodyne Pronamel Whitening 100 Kč. Chápu, že do cen se promítají náklady na marketing, ale proč je v ceně tak velký rozdíl? Je Fluora horší? Jsem zvyklý, že levné = špatné, drahé = kvalitní. Zubaři zase obvykle tvrdívají, že na zubní pastě nezáleží.

Nevíte, zda může nějak poškozovat zuby, když každý měsíc budu měnit značku a typ zubní pasty? Dokodu nenajdu, která mi chutí vyhovuje.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

s předchozími příspěvky souhlasím, co se týká střídání zubní pasty, jsem před časem četla, že by se měly po čase střídat, protože bakterie v ústech si na tu jednu stále používanou zvyknou a není potom tak účinná, po krátké přestávce se lze zase k původní pastě vrátit.

lidus*
hodnocení

1x

Je to tak jak píší ostatní, zuby si můžete čistit jen kvalitním kartáčkem bez zubní pasty, ta je jakýsi nadstandart pro váš pocit voňavých úst. Používáme doma Lacalut a jelikož jsme spokojeni (po některých pastách nás škrábalo v krku) nehodláme to měnit na základě žádné reklamy.

ondranoel*

Mezi zubními pastami rozdíly jsou. Některá je v podstatě jen navoněná křída. Ale třeba právě Lakalut obsahuje látku z heřmánkového oleje, která je bakteriostatická tj. brzdí množení bakterií. Proto je Lakalut dost drahý. Podobnou pastu vyráběla dříve Setuza, ta byla asi za třetinu ceny Lakalutu. Domnívám se že ji za prachy od němců z trhu ztáhli. Měla totéž složení a účinnost nepatrně lepší než Lakalut.

Mimochodem není přece v zájmu zubařů, aby se lidem zuby nekazily. Čím by se zubař živil, vždyť řešení kazů je hlavní složka jeho obživy.

Problém se zubními pastami není pro všechny. Někdo např. má geneticky tělo tak nastavené že nepotřebuje žádné léky ani pastu, ani čištění zubů a přesto je zdravý a má zdravé zuby do vysokého věku.

hodnocení

0x

Myslím si, že až tak velké rozdíly ve složení nejsou. Cena se bude odvíjet spíš od reklamy. Na kterou reklamu bylo vynaloženo víc peněz, musí se to nutně odrazit v ceně. Fluora je asi proto jedna z nejlevnějších, protože jsem na ni v TV reklamu nikdy neviděla. Na zubní pastě až tak nezáleží /v případě nutnosti si lze vyjímečně vyčistit zuby třeba i jedlou sodou/, spíš je důležitá technika, délka, a pravidelnost čištění.

Z vlastních zkušeností i z postřehů známých mohu napsat, že ty "vajteningy" zase až takový účinek nemají, jaký se jim v televizi připisuje. Jaga

doplněno 29.07.11 05:44:

Ovšem za to, že nám krásná slečna s bělostným úsměvem 3 x za večer přeruší sledovaný film si musíme přece připlatit. Nic není zadarmo.:(

eulalie*
hodnocení

0x

Zubní pasta je ve skutečnosti nadstandard (zubního lékaře máme v rodině, takže to mám od něho). K čištění zubů není zase až tak důležitá. A je pravdou, že opravdu je jedno, jestli si čistíte zuby pastou za stovku nebo za dvacku. Už jste viděl někdy v televizi reklamu na Fluoru? Ne, že. No kdyby ano, tak by Fluora byla dvakrát dražší. Kdybyste měl alergii na fluor, stejně byste musel většinu past ze svého okolí odstranit.

geomino
hodnocení

0x

Souhlasim. Na paste az tak nezalezi - na cem zalezi, tak to je vhodny typ kartacku, dostatecna delka, spravna technika a pravidelnost cisteni zubu a v pripade potreby pouzivani vhodnych doplnku (ustni voda,...). Temer vzdy jde pri cisteni zubu hlavne o zbaveni se zbytku potravy ze zubu, zbaveni se zubniho plaku a predevsim snizeni pH v ustni dutine, protoze kysele prostredi je optimalni pro tvorbu kazu. Pokud nemate probelmy (napr. s dasnema), tak staci i Fluora. Jine to je, pokud mate problem - pote je nutne se ridit radou osetrujiciho lekare a pouzivat pastu dle jeho doporuceni.

antynka*
hodnocení

0x

Nebude to přesně odpověď na vaší otázku - jenom takový poznatek - zubní pasta Elmex obsahuje aminfluorid, prý ho obsahuje jako jediná na trhu a tato látka je důležitá u dětí (a asi nejenom u nich), protože posílí zuby a když se nepoužívá tato pasta, tak děti už nemusí brát tablety s fluoridem. Takže třeba tento výrobek se od ostatních liší.

hodnocení

0x

Ikdyž v podstatě se všemi souhlasím, miluji Odol 3dent. Nejraději Bílý samet. *hi* Je to chuťově ostrá, pěnivá pasta, po které mám dlouho pocit, že jsem si zuby vyčistila. *hej* A také elektrický kartáček. Do špitálu jsem si ho nevzala a byla jsem nešťasná. Ten vyčistí až za roh. Pasty se na něj dává asi tolik, jako je zrnko hrachu. Pasta vydrží tedy dlouho. :D Co jsem dlouho nevěděla, bylo to, proč se musí zuby čistit déle než dvě minuty. Je to nutnost pro účinkování fluoru. Odborník by to asi vysvětli lépe. Ale je to tak.;)

mutulus
hodnocení

Ještě bych se zeptal, zda poškozuje zuby, když každý měsíc budu měnit značku a typ zubní pasty?
mutulus
hodnocení

Slyšel jsem, že třeba u šampónů častá změna vadí (lámají se vlasy).

Právě že častější změna u zubní pasty je spíš ve prospěch celého procesu, protože každá obsahuje jiné přísady, takže je dobré, že si je užijete všechny. Zuby poškodí špatná technika čištění.

buss
hodnocení

0x

Někde byl zveřejněn test, rozdíly v podstatě žádné, pokud se nejedná o podvod. Všechny obsahují nějaké brusivo, barvivo, ochuceniny. Pokud je někdo ochoten dát 500 Kč a více, proč ne? Ceny máme smluvní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]