Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v měsíci dubnu 2008 jsem obdržela dopis od nejmenovaného exekutora z Plzně , který obsahoval exekuční příkaz z téhož měsíce a usnesení soudu o nařízení exekuce z 11.12.2006! Celou dobu jsem netušila, že mi nějaká exekuce hrozí, protože jsem zdravotní pojišťovně dluhy postupně splácela. Když jsem to telefonicky zdělila p. exekutorovi, řekl mi, že mu musí pojišťovna zaslat doklady o uhrazeném penále. Musela jsem tedy do pojišťovny, aby vše zaslala. Po 14 dnech mi volal exekutor, že nemám doplacené vše, což ale nebyla pravda. Proto jsem musela zase do pojišťovny. Ta konstatovala, že zřejmě došlo někde k chybě a zaslala doklad o splacení celého dluhu. Nyní mi došel druhý dopis od pana exekutora, že po mě vyžaduje náklady exekuce ve výši 7.735 Kč. Nechápu ale, za co mám tuto částku platit, když kromě dvou zaslaných dopisů a jednoho telefonátu nebyl schopen p. exekutor ani zjistit, zda je po víc jak roce částka ještě k vymáhání a veškeré údaje jsem mu musela na své náklady zajistit já. Exekuci tak exekutor vůbec neprovedl. pouze si počkal na mnou zajištěné doklady. Můžete mi někdo poradit, jak se mohu bránit proti této nehorázné částce? Mám na to 5 dnů.
Děkuji
Bohca
je pravda ze nam se nejednalo o vzp ale o hom credit ja si to nejdriv zjistila adresu tajemnika exe komory na netu a napsala jsem mu jake prikori se mi stalo on tedy napsal ze to mam pisemnou formou postou poslat ale do 14 dnu se sami zacali dit veci tak ze si myslim ze si to ta mafie predala mezi sebou tak jsem ani nemusela psat. no je pravda ze jednou jsem vzp dluzila 1500 protoze jsem prisla o zamestnani a nenahlasila jim to jako zmenu zaplatila pokutu a rok dobry pak prisel tlustej dopis ze jim jeste nekde vybehlo k zaplaceni 5 kc tak jsem jim to z usmevem dala ale pocit neprijemny
Dobrý den,
děkuji za radu. Vše jsem poslala mailem i dopisem na exekutorskou komoru. Pan exekutor se okamžitě ozval, že postupoval správně a že vše urychleně vyřídí. Vyřídil to tak, že mi zaslal dopis ( odesláno z Plzně 21.7.08 !), že usnesení o nařízení exekuce a exekuční příkaz na zabavení majetku nabyly v 5. měsíci právní moci ( už měla vše pojistné včetně penále uhrazené!) a to zřejmě proto, aby se kryl, že na mě vyžadoval náklady exekuce. Takže mám doposud ještě zablokovaný majetek na katastrálním úřadě a nic se nezměnilo. O té jejich mafii máte tedy pravdu a nechápu, jak mohou tito lidě (v našem prý právním státě) vůbec fungovat a vše očividně za tichého souhlasu naší vlády a ostatních odpovědných orgánů. Stejně se ale chovají i zdravotní pojišťovny. Když jsem byla své nedoplatky řešit, tak mi pracovnice pojišťovny METAL ALIANCE sdělila, že po doplacení pojistného mohu zažádat o prominutí, či snížení penále. Než jsem to ale stihla vše doplatit , vydali příkaz k úhradě penále a předali exekutorovi, takže jsem ani nedostala šanci se bránit. . Zajímalo by mě, jestli se stejným úsilím vymáhají veškeré pohledávky u státních institucí a politických stran, které jim dluží několikanásobně vyšší částky. Pokud jste malý živnostník, nemáte proti nim šanci. Ponaučení pro ostatní je potom jasné, klidně se nechte živit státem a zůstaňte na sociálních podporách! Nemůže se Vám nic stát . A pokud Vás napadne chtít se v našem státě poctivě živit, počítejte s tím, že budete bojovat s hordou nepříjemných úředníků, které nezajímá, že i vy je vlastně živíte. Nemáte náhodou kontakt na nějakého právníka, který si s nimi umí poradit? Ráda bych se bránila a co nejdříve vyřešila zablokování majetku.
Hodně štěstí všem, kteří jsou ve stejné situaci
Bohča
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.