Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Chtěla bych se na něco zeptat. Když si něco objednám na internetu na dobírku, přijde mi s balíkem i složenka. Buď se teda může zaplatit z účtu anebo můžu zajít spořitelny a tam to v hotovosti zaplatit? Jak to je? Díky za odpověď.
Když dojde balík na dobírku, zaplatíte částku přímo pošťákovi - balíkáři, nebo na poště, pokud si balík vyzvednete na poště.
doplněno 28.07.11 21:16: Ahoj Liduš, vidím, že jsme odpověděli všichni ve stejnou dobu a všichni správně. Já když vidím nějakou pošťáckou otázku, tak se po ní hned vrhám, však víte
Nene, dobírku platíte při převzetí balíku, tedy přímo na poště nebo jiné přepravní společnosti (kurýrní služba)!
Pokud chcete platit z účtu, uvedete to již při objednání zboží, potom zaplatíte a při dodávce už neplatíte nic - bývá to levnější než dobírka...
doplněno 28.07.11 21:13:Já taky neopisoval!
Kosáku, neopisuj...
Já mám internet o český pošty, takže všechny mé komentáře jdou nejdříve přes korespondenční lístek a musí se oblíznout známka. Proto jsem tak pomalý rádce.
Kosáku kosáku. Kdybyste kupoval čtyřlístkové známky, tak ty se oblizovat nemusí! A už jsou komplet, Fifinka, Pinďa, Bobík i Myšpulín
To se nedivím. Jak fifinku, pinďu, tak bobíka i myšpulína bych si český poště voblizovat netrouf.
...a co takhle pipinku?
Ale neboj, už plánují sérii známek podle večerníčku "Kosí bratři", to se oblízneš, viď?!
Dobírka znamená že platíš hotově přímo doručovateli při předání balíku. Buď pošťákovi, kterej ti ten balík donese až do domu, nebo na poště, v případě že je balík většího kalibru nebo nebo nejsi doma. To ti pak Český Pošťák hodí do schránky ten papírek s informacemi, na které poště se zásilka nachází a kdy je možné si ji vyzvednout.
doplněno 28.07.11 21:14:a já to opsal od všech, to je ti doufám jasný
Tak v době doručení musíš být doma, potom nechtějí občanku, stačí někdo kdo na místě doručení bydlí. Zkus si to nechat poslat ke kamarádce, ke kamarádovi, můžeš zasvětit i jejich rodiče, když jim vysvětlíš, že je to tájo a překvápko, určitě pomohou!
Co já vim tak plnoletost není podmínkou. Jen musíš mít nějaký doklad totžnosti kde je uvedeno tvoje jméno, adresa a fotografie ksichtu. Pokud už ti bylo alespoň 16 let, tak bys měla mít občanský průkaz. Pokud OP ještě nemáš, nezbývá než zásilku zaplatit předem. Pošťačka ti to normálně vydá bez dokladu (teda alespoň by měla, pokud si tě pamatuje), zásilková služba (jako je třeba PPL) po tobě bude doklad vyžadovat. Pak to můžeš taky polat na ty rodiče, ale tam je zase ten problém, že zásilková služba si to hlídá, takže při předání se rodiče zeptá, jestli je to skutečně ten a ten výrobek, čímž vyzradí překvápko. Česká pošta bývá v tomhle poněkud anonymnější, (protože teď co se roztrh pytel s těma internetovejma sexshopama, tak si každej objednává virtuálně kdejakou prasárnu) a pokud ti ta firma nenapíše obsah zásilky rovnou na balík, tak vyzrazení nehrozí. Poslední možnost je poslat to na někoho jiného, komu se dá věřit >> v tomhle případě připadá v úvahu babička s dědou. The end.
Občanský průkaz je od 15 let věku. Ona píše, že není plnoletá, tedy že jí není 18 let.
Pokud jí není 15 let, může totožnost prokázat cestovním pasem (pokuzd ho má).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.