Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se rychle uzdravit?

Od: johnnyk odpovědí: 4 změna:

Pěkný den všem,

jsem na filmovém festivalu a ještě mi zbývají čtyři dny do konce a nerad bych je proležel, včera mě od rána bolelo v krku tak jsem něco cucal ale k večeru mě něco skolilo a musel sem do postele, čaj a potit a paraleny. Dnes už je mi lépe a krk tolik necítím ale mám vlhký kašel, ale nekašlu moc, donutí mě to zakašlat tak jednou za hodinu za dvě a v noci sem se kvuli tomu nebudil. Takže si myslím že mám jen zahleněný krk třeba od cigaret nebo tak. Známá říká že mám unavený organismus protože jsem moc nepil, hlavně kávu, spát sem chodil ve tři ráno, vstával v osm, devět a šel zase běhat po programech a že mě to prý dostalo.. co myslíte že bych měl udělat? Nechci aby se to zhoršilo a taky nechci proležet zbytek festivalu na pokoji a nedejbože skučet celou cestu domu vlakem.. včera večer jsem měl i teplotu (nejdřív 37,4 a pak 36,9), dnes už jí nemám, mám normální tzn. 36,4.. bolí mě jen hlava momentálně, ani hrudník, plíce, ani moc ten krk, ale cucám septolety který to sklidňujou tak možná proto nebolí.. asi si dám ted další paralen.. prosím o pomoc, díky!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

No já si myslím, že vašemu zbídačenému tělu momentálně nejlépe udělá postel, čaj a nějaký ten paralének a dlouhý spánek po celý den. Dneska vůbec z postele nevylízejte. Chytá-li vás kašel, tak jsou v lékárně k dostání bez recepisu antibiotika ve spreji - Bioparox. Ty se vstřikávají do krku, na rýmu zase do nosu asi tak 5x denně. Tak si to nechte koupit, máte-li pocit, že by se ten kašel mohl pořádně rozjet.

claire*
hodnocení

1x

Hlavně v klidu, pořádně se vyspěte, pořád lepší prospat jeden den, než skojíkat po zbytek festivalu plus po cestu domů. Zavodněte se, vypijte určitě dva litry vody nebo čaje, žádnou kávu, žádné cigarety. Proti nemoci teplé víno s kořením dle chuti, nemůžete do sebe cpát paralen jako lentilky. Dejte si pořádný oběd a pak zase do postele. To, co říkala známá, je pravda pravdoucí, prostě jste to přepísk... Chce to odpočinout si a pak zase vzhůru! ;)

buss
hodnocení

0x

Klid, meditace, . jsem zdravý, jsem zdravý ...

martinaa*
hodnocení

0x

Zajdete si na program, ale mejte teple obleceni, salu, klidne cepici. Vecer vynechejte jednu parbu, telo Vam za to jedine podekuje, ze se nemusi pohybovat v zakourene hospode do casnych rannich hodin. A ano - hodne pijte, hlavnu vodu nebo caj. Rozhodne ne kavu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]