Nejste přihlášen/a.
Tak mě napadlo, že jsem ještě nikdy nepotkal člověka, kterej by měl plomby na předních zubech, vy někoho takového znáte?
A jak by se vůbec takové zuby spravovaly tak aby to nebylo poznat, je to vůbec možné?
Zubní kaz se nejčastějí tvoří tam, kde může nerušeně narůstat bakteriální plak. Logicky jsou to místa, která jsou špatně dosažitelná jazykem (i zubním kartáčkem) a málo oplachovaná slinami. Tedy například nejrůznější rýhy na žvýkací ploškách korunek (především na třenových zubech a stoličkách) a mezizubní štěrbiny. Čelni plochy předních zubů jsou zpravidla před plakem celkem dobře chráněné, proto je výskyt zubního kazu na viditelných plochách řezáků a špičáků velmi vzácný.
Pokud se takové kazy přesto vyskytnou, mohou se řešit nejen klasickými bílými (kompozitními) plombami, ale pokud jsou opravy příliš viditelné (a pokud nas to pacient má), je možné neestetické přední plochy zubů překrýt keramickými fazetami, které všechny nedokonalosti dokonale skryjí.
To všechno jsou důvody, proč vídáte jen málo lidí s viditelnými plombami na předních zubech.
Jáááá mááááám!
Mám je jako kdyby podplombované zezadu (tu plošku). Není to vidět, protože je použitá bílá plomba, ale ten zub taky není průhledný
A co zepředu, kdyby byla plomba , to už by vidět bylo ne?
doplněno 28.07.11 07:09:Nebo viděl někdo u někoho kaz na předních zubech zepředu?
"Viděl někdo Richieho, ví někdo proč Richie zabil Bobbyho
Ahoj, kosáčku, taky mám, taky mám... Ale opravdu dopředu dávají bílé, pouze zezadu ty obyčejné stříbrné. Paní doktorka si na vzorníku našla odstín mého zubu a namíchala si ho do plomby, takže plomba není čistě bílá. Vidět není nic, ale stálo mě to 730 Kč. A byla to jen jedna jediná plombička.
Buď rád, že kosáci zuby nemají, nebudou Tě bolet a navíc ušetříš. Jaga.
Mi dokonce jeden přední zub (2) dostavovala - ulomila se mi boční část. Není to vidět, jedině když o tom víte a zkoumáte to před zrcadlem, tak to vidět je. Dneska mají materiály že by člověk nevěřil...
Já mám taky jednu na předním zubu. Měla jsem kaz na řezáku, který nebyl úplně rovný, měl z boku takový zářez. Paní doktorka mi tam dala bílou plombu a tím zub krásně dorovnala. Rozdíl barev byl minimální a byl poznat jen když to někdo zkoumal z blízka a po čase se barvy stejně sjednotily, takže už to poznat ani není. Stálo mě to klasických 400kč, což je normální cena za bílé plomby a ještě mám srovnanej zoubek .
Já mám bílé plomby na obou předních zubech u kazu v mezizubním prostoru (vloženy zezadu), u zubaře to vypadalo dobře - celistvě, ale potom doma (2h jsem nekousala) se mi jakoby probarvily tak, že kolem těch plomb je tmavší čára. Prostě jakobych měla na obou zubech malý tmavší půlkruh lemující tu bílou plombu, dohromady tvořící kruh, průměr cca 2mm. Není to vidět na první pohled, ale na světle přece jen ano. Nejsem z toho nadšená, překvapilo mě to. Platila jsem za každý zub 600,-, tzn. 1200,-... Nemá někdo podobnou zkušenost? - Možná to jinak nejde udělat, nevím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.