Nejste přihlášen/a.
Známá mě přesvědčuje k podpisu smlovy s firmou skyzo.Jedná se o spoření přes pojistku za kterou by mi vraceli peníze a za přivední lidí dostává člověk provize.Mají prý i levné tarify na volání a další slevy.Celé mi to ale připadá jako letadlo nebo nějaká pyramida když člověk musí přivýst další lidi nebo mít smlouvu na tisícovku a víc aby si mohl přivydělat.Mluvila jsem i se svým poradcem a prý existují mnohem lepší vyrianty spoření než přes životní pojistku.Máte někdo zkušenost?
Ahoj, aby to bylo letadlo nebo pyramida (to je to samé), funguje to tak, že za přivedení nového člověka dostáváš provizi, oni z toho mají provizi. Aby to nebylo letadlo, musí být více, než 70 % obratu firmy tvořeno jinak, než z naverbovávání nových členů. Pokud tedy třeba dáš za vstup stovku, ale pak je možno mít produkty za desetitisíce (využitelné, samozřejmě), pak to letadlo být nemusí (ale může). Pokud jde jen o to, že se tam přihlásíte a nic tam skoro nemůžete, je to letadlo. Je tenká hranice mezi multilevel marketingem (kterej je docela dobrej) a letadlem (což je katastrofa).
Solidnost firmy poznáte třeba tak, že vám váš vklad ve 100% výši vrátí, pokud třeba si to do 30 (či více) dnů rozmyslíte. Apodobně.
doplněno 28.07.11 00:01:Další věc; zadal jsem "skyzo" do google a ani na "skyzo firma" nebo "skyzo spoření" nevyjelo v prvních 10 odkazech nic relevantního - do toho bych prostě nešel.
doplněno 01.08.11 21:32: Jsem rád, že jsem mohl pomoci
nejvýstižnější odpovědí jsou zkušenosti(bohužel špatné) lidi nejen zde na poradně v nedávné historii...,stačí trošku zabrouzdat...
To také nemusí být pravda - vezměte si takový Amway, po revoluci sem naběhli týpci, co nevěděli, o čem je řeč a zkazili tak firmě docela slušně reputaci. Lidi to začali pokládat za letadlo a těžko se jim teď třeba na místním trhu něco povede. Lidé jsou konzervativní a občas věří ptákovinám, prostě nepovažuji "co lidé říkají" za relevantní zdroj informací.
Jojo, všechno je o lidech. Díky Aw. mám kvalitní výrobny za rozumnou cenu a trošku i prachy z "reklamy", která jinak připadla N@vě a podobným nesmyslným kanálům
Konečně dobrý postřeh.
Amway je skvělým příkladem multilevel marketingu fungujícím již spoustu let. V květnu 2009 oslavili 50let a to si myslím, že by "letadlo" ani z daleka nemohlo.
Je veliká škoda, že v počátcích Amway v České republice spousta lidí nepochopila o čem vlastně je a udělala z toho podomní prodej a podobně.
Stále je zde ale veliká spousta lidí, kteří firmě, jejímu marketingu a výrobkům věří a nadále růst Amway trhu na našem území podpořují, ať se jedná jen o zákazníky nebo o přímé prodejce.
Hans S.
doplněno 28.07.11 02:38:Údajné firmě "Skyzo" bych se obloukem vyhnul. Ta nemá nic společného legálným čestným způsobem podnikání nebo jiných aktivit.
Nevím, jestli je to tím, že lidi nepochopili. Jednou jsem byla na jakési akci Amway a byla to dost nepřesvědčivá přehlídka blábolů, sugestivních otázek (Vy nechcete nakupovat levně?), špatných příkladů a naprosto nedostatečných odpovědí na jakoukoli jednoduchou otázku. Připadalo mi, že se ze všech sil snaží neprozradit nic o principu, ale chtějí, abych se zapojila. Odešla jsem nezapojena a jaksi se dodnes nemohu zbavit toho dojmu neseróznosti, který to ve mně vyvolalo.
Chápu, že mi nikdo nebude na první schůzce prozrazovat know-how. Ale nějak se to celé prostě nepovedlo, já jsem navíc velmi skeptická a moje racionální otázky (co budu dělat se 100 kusy zubní pasty?) a jejich urážlivé odpovědi (Vy si nečistíte zuby?) mě od této nepochybně bohulibé firmy odvrátily.
Tyhle akce vyloženě nesnáším. Ale o tom Amway není, žejo. Ten je o osobním kontaktu. Hromadné akce jsou pro "lidi", co chtějí zadarmo polívku...
doplněno 29.07.11 23:01: Jojo, vím o čem mluvíte. Z AW opravdu tyhle akce nesnáším, preferuji osobní kontakt. Nějaké nahánění a pak pod vlivem masové hysterie kývání na předschválené otázky, to mi jde proti srsti. Já to lidem ukážu, jak to funguje, jak jsem na tom já a oni se pak rozhodnou, jestli to chtějí či ne. Je to fakt na lidech. Rozhodně ale nebudu se někde někomu vnucovat nebo z toho dělat nějaký divadlo, když to někdo nechce.
skyzzo pozor napsal Jirka, 14.07.2011 23:31:19 na www.pojisteni.cz
vsechny bych chtel upozornit na firmu skyzzo.meli jsme u nich sporeni a ve skutecnosti se jednalo jenom o nevyhodnou pojistku.jeste ze mame sveho poradneho poradce.zadnou smlouvu uz bych si snimi nikdy neuzavrel.ze zacatku vse vyhodne a nakonec zase jenom platime protoze chceme zrusit s nima smlouvu.penize co jsem dostal za privedeni noveho cloveka musim samozrejme vratit taky.
Pojištění a spoření přes Skyzzo? napsal na diskuzi kokonek
skyzzo melo donedavna jen dve pojstovny a to axu a ceskou poj. a v minulosti uz jim jedna pojistovna vsechno vypovedela.meli sme u skyzza taky sporeni 1000 korun mesicne ale potom co po novem roce zmenili podminky uz jsme do toho nesli.chteli po nas aby sme podepsali novou smlouvu se skyzzem a to se nam nezdalo protoze se podminky dost zmenili a navic uz jim po tom vsem neverime.meli sme privyst sest lidi a sporeni sme meli zadarmo.tedkom bysme si to platili a oni by nam to prej vraceli.navic lidi ktery sme privedli uz skyzzo nechtej ani videt a nic podepisovat taky nechtej.
Pani Kulišová na pandoře napsala
Nejvíc mi na tom vadí, že za případnou nečinnost musíte za každé 4 měsíce vrátit (zaplatit) firmě 4000,- pojistné, které údajně za Vás bude platit a k tomu 2000,- smluvní pokutu. Celkem tedy za rok 18000,-, za 2 roky (na kterou je smlouva sjednána) 36000,- Kč. A nejen to. Ve smlouvě je uvedeno, že tímto způsobem ručíte i za své doporučené klienty, kteří by nesehnali další. Minimum je alespoň jeden člověk za 4 měsíce. Nejdříve jsem si říkala, že to je maličkost, ale jen do té chvíle, než jsem si přečetla podmínky doporučovatelské smlouvy. A právě si myslím, že stejně bude uvažovat každý soudný člověk, který má všech pět pohromadě! Dnes už jsou lidé opatrnější než dříve, právě proto, že mají špatné zkušenosti s podobnými projekty.
Těhletěch systémů už ty bylo a je plno.Nejhorší je že spoustu lidí naletí a pak se diví že mají někde něco platit.Je to několikrát ohraný příběh.Divím se pojišťovnám že do něčeho takového vůbec jdou když to poškozuje jejich jméno.Ale není se čemu divit je to byznys když za to investičko které prý dělají mají min 180% ročního pojistného.Každý správný poradce ví, že investičko jenom na spoření je absolutní blbost.Všechno vim z doslechu.
Jojo, lidi nepřemýšlí...
Krásná příhoda: Před asi třema dny jsem byl u rodičů a něco dělal s autem a najednou zvonek (máme tam zahradu), za chvilku se vrátil rozesmátý taťka a vyprávěl, že tam stál nějaký chlapík. Na něco si vzpomněl, tak se při otevírání vrátek usmíval, chlapík prý: "Čemu se smějete? To vypadá, že máte nějaké problémy! V této aktovce nesu řešení vašich zdravotních problémů..." ... v ten moment se taťka začal opravdu smát jemu, protože prý vypadal jak bezdomovec v saku. A chlapík prý: "Ano, to svědčí o vaší nízké inteligenci..."
Prostě jestli takoví lidé mohou dělat obchodníky, tak já nevím, asi budu řežbářem
Dobrý den , já již využívám tohoto spoření delší dobu a jsem spokojený ,slevy i ostaní výhody této společnosti jsou pro všechny zajímavé , a co se týká doporučení nemám problém doporučit komukoliv co je výhodné jestli je to auto nebo zubař nebo spoření a pokud za to mám provizi je to zajímavé pro všechny. A pokud vím je i možnost využívat slevy a nemít žádné doporučení ,ale je to bez příspěvku každý si muže vybrat sám je to na každém co si vybere, já můžu za sebe říct je to výhodné a doporučuji všem.M.M
Jde vidět že mezi Vámi není žádný pojišťovák,pokud vím tak skyzzo funguje proč by měli mít špatné spoření to není jen o spoření ale vždyť si lidé mohou dát urazy a veškeré pojištění je na zamyslení že se tady probírá něco co celkem dává smysl protože podle mých informací nemusí lidi nikoho vodit ale pouze využívat levnějšího pojištění,nákupu,volání tak nevím na co si tady stěžujete že mužete mít auto pojištěné za polovinu nebo mít levnější volání?Vše je podle Vás letadlo.pyramida,multilevel tak ti co mají svého poradce tak je víc než jasné že každý bude shazovat konkurenci aby u něj jeho klienti co ho živí zustali protože má za každou pojistku celkem slušný obnos.Konečně se zamyslete i nad jinými společnostmi třeba AMV které slýbí pujčku a klient musí dva roky platit pojistku a ještě nic nedostane a nesmí ji zrušit jinak dostane pokutu.A pokud je někdo tak blbej že to podepíše tak mu neřeknete nic že?Proč by neměli lidi spořit na pojistkách když to mají jistější že jim to nikdo nevezme a už ste viděli letadlo sprostředkované přes ČNB?Já teda ne.
ahoj tak si teda nemyslím,všechno je vždy pro a proti aby se to vyrovnala,záleží jen na lidech co vůbec chtějí.Tato práce by mě asi nebavila,ale proč hanit práci lidí to umí každý a nazamyslí se nad sebou.Jen je tím myšleno když si někdo něco uzavře tak si to platit má sám a nespoléhat se na někoho stejně příjde důchodovka a je to 100% jisté,že si každý bude platit a nemalé částky a stát nebude zajímat jestli na to máš nebo né?Chcete vědět co je letadlo?Je to ekonomický systém našeho státu a všichni jdeme jako ovce a nic se s tím neděje.Jen se strkají peníze a kdo se má dobře?Lidé co jsme tady?Ne jen ti nahoře a Vy tady řešíte skyzzo.Zamyslete se nad tím co vlastně píšete a říkáte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.