Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
jsem OSVČ a chtěl bych svou přítelkyni s kterou jsem ve společné domácnosti , učinit osobou spolupracující.
Nyní je vedená u ÚP jako nezaměstnaná. Lze tak učinit?
Děkuji Ch.
Proc by ne? Ovsem nesmi byt dale vedena na UP. A pokud bude i pritelkyne OSVC, musi mit zivnostensky list (bude brana tez jako podnikatel, ma stejna prava a povinnosti jako Vy).
Díky ,
OSVČ nebude - bude OS (osoba spolupracující) na ÚP samozřejmě pak taky ne, bude si platit soc.zdrav...atd. Jen jsem chtěl vědět jestli se letos něco nezměnilo, jestli třeba nemusíme být manželé , jestli stačí když jsme ve spol.domácnosti atd.
I OS musi mit zovnostensky list, pokud se tedy opet nejak nove nezmenily tyto zakony. Mamka pracuje na UP, radi se zeptat na zivnostenskem...
Raději se teda zeptám ale mam dojem že živnostenský list OS mít nemusí , přeci když jsem já OSVČ jako topenář tak jí by jako osobě spolupracující těžko daly živnosták na topenařinu. Myslim že se stačí hlásit na OSSZ , Zdrav,pojištovne a odhlásit z ÚP . Ale zeptám se na úředech , myslel jsem jestli tu nebrouzdá někdo kdo je třeba OS.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.