Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vedlejší činnost, sleva na dítě

Od: vidlak* odpovědí: 4 změna:

Tak jsem se zde posledně radil, jak zdanit příjmy z reklamy a nakonec bych si rád založil živnost jako vedlejší činnost při studiu, ovšem zajímá mě jedna dost podstatná věc. Jak to bude se slevou na dítě u mých rodičů, nepřijdou o ni? Pokud ano, nemá pro mě smysl zakládat si živnosťák, když příjmy budou srovnatelné s tou slevou... Velice děkuji za info, přeptám se i na FÚ

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

aldebra
hodnocení

0x

Pokud jste výdělečně činný,,i na vedlejšák,,rodiče o slevu přijdou,,

paaja*

A můžete napsat z jakého zákona to vyplývá? V zákoně o dani z příjmu jsem žádné takové omezení nenašel viz třeba zde: zakony.kurzy.cz/...

Podle mě je studiem splněna základní podmínka pro přiznání nároku na slevu na dani a rodiče si ji můžou uplatnit i když si student přivydělává

vidlak*
hodnocení

Takže jak? Bude sleva na dítě stále k dispozici?

paaja*

Dle mého názoru ano. Jak jsem psal - v zákoně o daních z příjmů žádné omezení není. A ještě jedna indicie: mzdová účtárna vyžaduje pro účely přiznání slevy pouze potvrzení o studiu ( u dětí nad 18 let) a žádné čestné prohlášení nebo jiné potvrzení, že si dítě nevydělává.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]