Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem zaregistrovaná na úřadu práce,onemocněla jsem,musí mi lékař pro úřad práce vystavit neschopenku,nebo postačí od lékaře pouze omluvenka,kde mám napsáno,že se budu léčit po dobu 6 týdnů,on mi totiž lékař ani neschopenku vystavit nechce,prý jí nepotřebuji,když jsem na úřadu práce,že mi prý stačí pouze tahle omluvenka,chci ještě zdůraznit,že už mám podpurčí dobu nemocenských dávek vybranou. Děkuji za ochotu
Hlavně musíš zavolat na ten úřad práce a nahlásit že jsi nemocná. Většinou ti jenom řeknou, že je to v pořádku a že až ukončíš léčení, tak se musíš v co nejbližší době opět dostavit (kdysi bývala lhůta do tří dnů). Někde ani nechtějí to potvrzení, jinde jim ho stačí donést dodatečně a někde ho chtějí hned, hlavně pokud jsi už byla nemocná dříve, ale to oni ti všechno povědí po telefonu, jak to u nich funguje. Vím že kluci tu "omluvenku" či jak se to nazývá, normálně ofotili telefonem a poslali té své konkrétní úřednici jako přílohu v e-mailu, a žádné peripetie s tím nebyly. Je to nejjednodušší řešení bez nutnosti dostavit se v neoci na úřad práce osobně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.