Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolesti břicha (v podbřišku)

Od: pemahy* odpovědí: 6 změna:
Dobrý den,
poslední dobou mám určité bolesti břicha, jedná se spíše o křeče ve spodní části břicha či spíše až v podbřišku. Nejsou to bolesti, které by nešly vydržet, ale jsou nepříjemné.
Nejsem schopen říci čím to začalo, jestli dietní chybou, stresem či nějakou stravou. Jsem si vědom pouze toho, že předtím jsem asi týden zkoušel jíst kustovnici, kterou mi doporučil kamarád, samozřejme poté jsem ji vysadil, považoval jsem ji za příčinu. Předtím jsem podobné bolesti neměl, když mě někdy bolelo břicho tak to bylo nahodilé. Ze začátku jsem to začal řešit užíváním Imodium Plus, užíval jsem jej dva dny a dalo by se říci, že bolest polevila, poté jsem s tím přestal protože do sebe nerad cpu léky.
Imodium Plus jsem zkusil.
Bolesti se projevují způsobem jakoby to byla bolest při trávení, není to vždy, dva dny např. nic, ale poté to přijde v noci a vzbudí mě to. Bolesti snižuje odříhnutí či odchod stolice, poté je bolest menší či ustoupí.
Ze všeho možného jsem usoudil, že by mohlo být za těmito bolestmi problém s trávením proto již asi týden užívám Biopron 9 a Psyllium na obnovení střevní mikroflory, asi 4 dny jsem měl klid, ale včera opět bolesti přišly (den předtím jsem večerel a poté snídal těstovinový salát). Dnes bolest cítím pouze občas, nicméně cítím jakoby tlak v místě, kde to bolívá...
Léky žádné pravidělně neužívám ani v poslední době jsem nic neužíval. Pravidělně užívám pouze multivitamíny, Garlic-Care od Vitalandu a také Soya Lecithin, jinak nic.
Můžete mi prosím někdo poradit? Setkal jste se někdo s podobnými problémy?
Předem děkuji za odpověď
výtka
Upozornění od sys strejc 13. 06. 2008 07:04:17
Svěřte se svému lékaři. Celkem ale vaše vyjádření spíš vypadá spíše jako reklama... a to se tu moc nepěstuje.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Asi bych se stavil u doktora, at je to co je to on poradi lepe.

lucaa*
hodnocení

0x

No, taky zkuste zvýšit příjem tekutin a to určitě minimálně 3 litry za den - potíže by mohly brzy ustoupit, pokud ne, určitě navštivte lékaře. Přítel měl takovéto příznaky, které popisujete a po návštěvě lékaře a podrobnější prohlídce mu zjistili kameny v močových cestách...bolesti ho trápily ponejvíc v noci. Kameny vyšly samy po nějakých lécích a musel hodně pít - vypil třeba 5-6 litrů vody denně...Přeju brzké uzdravení*palec*

mil®
hodnocení

0x
Chce to navštívit lékaře. Třeba to je špatná průchodnost střev, ale všechny problémy zjistí odborné vyšetření. Imodium je na průjem, myslím spíš jíst celozrné věci, ovoce, zeleninu,hodně pít, ale víc a lépe řekne odborník lékař.

pemahy*
hodnocení

0x

Dobrý den,

tak problém stále přetrvávají.

Mám za sebou koloskopii, která byla v pořádku včetně histologického rozboru. Problémy přetrvávají, jedná někdy o tlak v podbřišku, někdy píchavá bolest vpravo i vlevo v podbřišku, většinou se uleví po odchodu plynů. Občas také bolesti výše kolem pupku či pod pupkem.

Tento týden mě ještě čeká anteroklýza, vyšetření tenkého střeva.

Nesetkal se někdo s podobnými problémy?

pemahy*

Ještě bych dodal, že vyšetření urologické jsem také absolvoval - bez problémů.

al bunda*

Je rovněž možné, že bolesti jsou psychosomatického původu. Vzhledem k tomu, že mí/nám zůstává utajen tvůj životní styl, těžko posoudit.
Já míval vzdáleně podobné problémy zbůsobené stresem, ale to je už přes dvacet let a tudíž si nepamatuju detaily a vymýšlel bych si.
Hezký den.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]