Nejste přihlášen/a.
Jsem po operaci paty a zkrátila se mi achilovka. Poradíte mi někdo jak ji co nejrychlejc rozcvičit?
Nejlépe poradí na rehabce, vy by jste mohl chtít rychle a ublížíte si. Pokud si pamatuju tak jsem stála u madla, obličejem k madlu, držela se oběma rukama a nohu protahovala za tělo - ježíš to je blbost ale já nevím jak to popsat líp.
lidus, dobře jste to popsala. Chytit se za madlo, stačí opřít se o zeď, lépe o dveře, ty se nazapackají. Nemocnou nohu zanožit, položit na špičku, a na zdravé noze, na celém chodidle podřepávat. Opřít špičku nohy o napůl vyfouklý míč a tlačit patu dolů. Zhoupnout se ze špiček na paty. To vše za předpokladu, že máte nohu teplou, prokrvenou. Nejít příliš přes bolest.
Ale opravdu by bylo lépe poradit se s fyzioterapeutkou. Ať si ji neurvete a nebo jinak nepoškodíte. A také, ať správně zapojíte svaly a úpony svalů, které achilovku podporují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.