Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, tak já takovou tvrdou bouli mám už přes dva roky, akorát že přímo na bradě. Vznikne to silným úderem na místě, kde je v blízkosti kost. Když se pak objeví krevní hematom pod kůží (rozlezlá modřina hrající všemi barvami), může se "ochranné" vazivo zapouzdřit a prorůst do okostnice (svrchní část kosti). Já to tehdy mazala vším možným na pohmožděniny a to zatvrdlé stejně nemizelo. Pokud Vás to opravdu trápí (nebezpečné to nijak není), doktor mi tehdy řekl, že řešením je zajít za chirurgem, který to zatvrdlé vyřízne a obrousí kost, jinak se toho už nikdy nezbavíte. Vzhledem k tomu, že já to mám ve tváři, na tohle tedy nemám odvahu (bouli vyměnit za jizvu), tak jsem smířená s tím, že když se směji, mám půlku brady dvakrát takovou a už to neřeším. Já k tomu přišla tak, že mě kdos udeřil železným předmětem do tváře (historie), to Vám ještě závidím ten aquapark
ale mě to tedy nijak nebolí, je to spíš pouze kosmetická záležitost. Pokud Vás ano, upalovala bych to řešit - pokud je to stále "živé", může to závažněji poškozovat okolní tkáně a dát vzniku onkologické záležitosti (zpravidla naštěstí nezhoubné).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.