Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aplikace inzulínu před jídlem

Od: kefud* odpovědí: 4 změna:

Píchám si 4x denně inzulín. Dle návodu by podání inzulinu mělo být 15-20 min. před jídlem, většinou si na to vzpomenu buď těsně před nebo po jídle. Má to vliv na celkovou glikémii?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Nemá,já si píchám jen jednou,a to se ještě prvně změřím,to se fakt musíte píchat tolikrát?Prvě zjistím kolik mám a až potom píchnu nebo ne.

pecenkav*

Ja si picham 5 x a vetsinou kdyz si nandam jidlo, ale nikdy ne tech 20 minut predem, co kdyby se neco stalo a k jidlu by nedoslo?

Mit v sobe davku inzulinu a nedat mu nazrat je dost pruser.

kefud*
hodnocení

Podle pí.doktorky si pícham ráno 24 před obědem 18 před večeří 18 (Rapid) a před spaním 30 (Basal). Glykémie měřím a zapisuji každých 14 dnů ale zdají se mi vysoké. Před snídaní naměřím 10,3-13,3, před obědem 7,3-12,5, před večeří 11,7-18,1 a před spaním 8,2-17,3. Měl jsem obavy, že ty výkyvy jsou způsobeny, že nedodržuji časový odstup mezi píchnutím a jídlem. Zkusil jsem poslední tři dny píchat 23-23-23-30 glykémie se ustálily mezi 7-9 mmol, ale mám obavy jestli nepřekračuji doporučovanou denní dávku insulinu, prý to škodí žílám. Ale také jsem na webu četl článek, že si mladík píchal denně až 100 jednotek.Ty informace jsou velmi protichůdné. Můžete uvést kolik si při 5-ti píchání denně celkem napícháte jednotek? Budu vděčný, když se i někdo další podělí o své zkušenosti.

doplněno 25.07.11 08:05:

PS. Našel jsem na webu Fórum/poradna o diabetu/ děkuji za případné další rady.

eulalie*
hodnocení

0x

Ano, má to vliv, může se to obrazit ve vyšší hladině cukru po jidle. Po jídle je to úplně špatně, ale pořád lepší, než kdybyste si inzulín neaplikoval vůbec. Nezapomeňte, že cukr spaluje taky pohybová aktivita.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]